miercuri, 18 aprilie 2012

After the Rain

Intriga:
Cu putin timp înainte de moartea sa în 1998, Akira Kurosawa a finalizat un scenariu intitulat Ame Agaru, bazat pe o poveste scurta a lui Shugoro Yamamoto. Kurosawa a trecut in nefiinta înainte de a putea aduce aceasta poveste pe ecran, dar unul dintre asistenţii săi, Takashi Koizumi, a regizat un film adaptat dupa script, pe cat posibil in stilul maestruului sau. Ihei Misawa (Akira Terao) este un Ronin, un samurai fara stapan, ale cărui calificări in sabie il face un angajat valoros, dar a cărui onestitate brutală dar şi  a lipsei  politeturilor sociale îl pot împiedica să fie un maestru pentru prea mult timp.

Într-o noapte, impulsivul Ihei se oferă să cumpere alimente şi băuturi pentru oaspeţii de la un han, dar nu are bani să plătească, şi pentru a face rost de bani pune la cale un plan, acela de a gasi pe cineva suficient de curajos pentru a se lupta cu el, in schimbul unui premiu.

Abilitatile de lupta a lui Ihei impresioneaza pe Domnul Shigeaki (Shiro Mifune), care îi oferă postul de căpitan de scrima în curtea lui. Ihei acceptă cu recunoştinţă, dar atunci când Shigeaki il provoaca la o lupta, Ihei il bate decisiv pe acesta. Ihea este sigur că el a reuşit să prinda o altă oportunitate de marire atunci când o bandă de mercenari ii ataca, iar aptitudinile sale de spadasin sunt puse la încercare in final.

Aceasta poveste de samurai în stil tradiţional harkens, una dintre cele mai cunoscute opere a lui Kurosawa, ii oferă lui Shiro Mifune, fiul lui Toshiro Mifune, unul dintre actorii favoriti a lui Kurosawa, un rol-cheie.

Adaptare dupa: Mark Deming, Rovi

Ihei Misawa şi Tayo soţia sa, izolati din cauza ploilor la un han de ţară, aduc o mare de fericire celorlalti locuitori ai hanului, prin generozitatea si spirit bun a lui Ihei. Ihei este un maestru samurai şi expert in scrima. Cum ploaia continua, tensiunile cresc printre oaspeţii de la han iar Ihei ia asupra sa sarcina de a inveseli pe toată lumea prin amenajarea unei sărbători grandioase.

Cum Ihei nu are bani pentru aceasta petrecere ajunge în atenţia Domnului Shigeaki care-l angajează ca instructor de scrima pentru oamenii Domnului Shigeaki. Dar experienta lui Ihei cauzează frictiune şi gelozie în castelul Shigeaki astfel ca viitorul său este sub semnul indoielii.

Date generale:

Anul: 1999
Regizor Takashi Koizumi
Genul:  Drama/Samurai Film
Timp de rulare: 01:27:48
Tara: Japan

Distributia: 
Akira Terao
Ihei Misawa
Yoshiko Miyazaki
Tayo Misawa
Shiro Mifune

Sursa:
http://stagevu.com/video/uexeqimciwlm
http://cinefil-asia-zone.webnode.com/products/after-the-rain/
utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fcinefil-asia-zone.webnode.com%2Fproducts%2Fafter-the-rain%2F
http://movies.nytimes.com/movie/181352/AFTER-THE-RAIN-Japan-/overview