luni, 22 aprilie 2013

Numele coreean - Bae Yong Joon

A fost foarte interesant pentru mine să aflu sensul numelui lui Bae Yong Joon. Și se pare ca numele se potriveste perfect cu destinul său. Bae Yong Joon!!! ohh! Ce nume frumos!!!

   

Numele coreene sunt, în general, compuse din trei silabe. Când sunt scrise nume în Coreea, numele de familie merge înaintea numelui dat efectiv, spre deosebire de multe culturi occidentale în care numele de familie vine la final. De exemplu, în cazul lui Bae Yong-joon (actor coreean celebru) "Bae" este numele de familie și "Yong-joon" (Yong Joon) este numele actorului. Cei care nu sunt familiarizati cu numele coreene ar putea întreba dacă Joon este un nume de mijloc, dar nu există nume de mijloc din Coreea. Un alt punct de diferență este același nume este foarte rar transmis de la o generație la alta. 

Cele mai multe numele de familie coreene sunt formate doar dintr-o silabă. Există aproximativ 250 de nume de familie în Coreea, dar cele mai comune sunt "Kim", "Lee", Park" și "Choi", care reprezintă 50% dintre toate numele de familie. Unele nume de familie sunt formate din două silabe cum ar fi "Namgung", "Seonu" și "Sagong" dar aceste tipuri de nume sunt foarte rare. Numele cele mai indicate sunt formate din două silabe, dar unele pot fi de una sau trei silabe. 

Fiecare nume are o semnificație 

Coreea are propriul alfabet numit Hangeul, dar multe nume sunt bazate pe caractere chinezești. În ultimii ani, tot mai mulți oameni au optat pentru numele in Hangeul. Din moment ce fiecare simbol chinezesc are o semnificație, numele coreene au o semnificație profundă. Multe nume realizate folosind Hangeul au, de asemenea, o semnificație.  

Să folosim ca exemplu numele de Bae Yong-joon (배용준) din nou. Yong (勇) înseamnă "curaj" si Joon (俊) înseamnă "remarcabil". Destul de interesant, numele pare a se potrivi cu statutul actorului de vedeta de renume internațional. 

Mulți coreeni cred numele unei persoane poate determina soarta lui sau al ei. Din acest motiv, părinții coreeni încep să gândeasca numele copilului lor cu mult înainte ca el sau ea sa se nasca.


 
Pentru cei  interesați sa citeasca articolul complet, se poate face clic pe link-ul de mai jos:

Sursa:

1 comentarii:

Anonim spunea...

este prima mea "iubire" cel care m-a facut sa iubsc tot ce tine de coreea...acum locul 1 il detine de 2 ani yoochun:)))