sâmbătă, 1 iunie 2013

Filmul lui Park Shi Hoo va avea premiera in Japonia


Filmul “Confession of  Murder”, in care joaca Park Shi Hoo și Jung Jae Young, este programat sa aiba premiera în Japonia. “Confession of  Murder”, intitulat inițial în Coreea ca“I am a Killer,” va fi difuzat în Japonia incepand cu 1 iunie.

Potrivit Enews24, o revista de film japoneza,care a scris despre film: "Printul TV Park Shi Hoo s-a transformat într-un criminal. El a provocat scene de acțiune intense cu rolul sau principal [din film] de criminal in serie. "

Nu va fi un eveniment speciala de promovare în Japonia, dar în timpul previzualizarilor pentru film se vor prezenta elemente de recuzită și secvente din film.

O sursa din industria filmului a comentat: "Daca Park Shi Hoo nu a fost prins în recentul scandal, el ar fi câștigat premiul “Best Newcomer” pentru ‘I am a Killer’ la Premiile Baeksang Arts. Este regretabil, dar din moment ce scandalul a avut loc, sperăm că el va arăta o imagine mult mai matura in viitor, ca vedeta Hallyu. 

Park Shi Hoo a fost acuzat de agresiune sexuală pe 18 februarie și după multe discutii aprinse, procesul a fost abandonat pe 9 mai.

Recent, un reprezentant al lui Park Shi Hoo a declarat că pentru restul acestui an actorul nu are planuri de promovare sau sa ia o hotarare cu privire la oricare proiect. 

Sursa:
http://www.soompi.com/2013/05/29/park-shi-hoos-movie-to-premiere-in-japan/
Confession of MurderI am a KillerJung Jae YoungKPLGPark Shi Hoo

Destinatii: Nonghyup Rice Museum (Seul, Coreea de Sud)

 

O parte a efortului producătorului de alimente PR, ce se poate vedea la Nonghyup Rice Museum (쌀박물관 – ssal-bak-mul-gwan) pare a fi mai potrivit pentru o excursie e unui elev de scoala elementara decât pentru un turist. Acesta este în apropiere de o statie de metrou si are un aspect interesant rezonabil pentru un loc ce poater fi vizitat de straini.

 

Uite o diagramă interesanta care arată ce valoare avea 1 되 (dwi, sau o cutie de lemn de 1,8 litri) de orez. În 1950, 600 de grame de carne de vită, în 1970, un kilogram de carne de porc, în 1990, un hamburger, şi în 2000, o cana de cafea de lux.

 

Unele tipuriu interesante de produse alimentare din Coreea provenind de la diferite provincii. Dacă sunteţi un bun cunoscator de geografie coreeana, puteţi da seama 함경 도, 평안도, şi 황해도 (Ham-gyeong-do, Pyeong-an-do, and Hwang-hae-do) se afla în Coreea de Nord. Acest muzeu nu face nici o diferenţă între Coreea de Nord şi de Sud, astfel încât atunci când / dacă unificarea va avea loc vreodata, acest loc nu va avea de a schimbat niciun lucru.

 

Mergând până la etajul al doilea a bibliotecii de orez - sala care pare să aibă pentru toate facilităţile slim.


Nicio anthropomorphic food.

 

Poti alege dintr-o varietate de produse din orez dar sunt ilustrate si unele oferte de ceai unele care seamănă cu o cafenea.

 

Sursa:
http://www.travelwireasia.com/2012/06/destination-nonghyup-rice-museum-seoul-south-korea/

Circuitul de 10 zile cu avionul in Coreea de Sud

Coreea de Sud - noaptea

Ziua 1. BUCURESTI – SEUL   
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda si imbarcare pentru zborul spre Japonia via Istanbul, cu plecare la ora 19.20. Sosire in Istanbul ora 20.45. Ora 23.40 decolare spre Seoul. Noapte in avion.

Ziua 2. SEUL    
Sosire in Seoul, ora 15.45. Bine ati venit in Coreea de Sud ! Transfer la hotel si timp liber. Cazare si cina de bun venit in Seoul.

Ziua 3. SEUL
Mic dejun. Turul metropolei cu 10 milioane de locuitori ne poarta prin centrul istoric si modern, admirand Palatul Gyeongbok, Casa Albastra ( Palatul Prezidentiak ), Piata Namdaemun, Turnul, Aleea Isadong, Templul Chogesa. Cazare si cina Seoul.

Ziua 4. CHUNCHEON
Mic dejun. Excursie optionala in orasul Chuncheon, situat la 2 ore distanta de Seoul, numit si ‘Venetia Estului’. Vom vizita Insula Nami, savurand aroma sa exotica, plimbandu-ne printre copacii seculari sequoia, unul din principalele locuri de recreere ale locuitorilor capitalei. Dupa-amiaza tur de oras Chuncheon si intoarcere in Seoul.

Ziua 5. SEUL – PUSAN
Mic dejun. Plecare in sud spre Pusan cu autocarul. Vizitam orasul Pusan, incluzand Turnul Pusan (simbolul orasului), Piata internationala de peste Jagalchi, Bulevardul Nampodolg, Parcul oceanic Taejongdae, Templul Beomeosa ( sec. 7 ), Altarul Chungnyeolsa. Cazare si cina.

Coreea de Sud - steag

Ziua 6. PUSAN – CHEONGJU
Mic dejun. Continuam traseul spre nordul Coreei. En route, popas pentru vizitarea faimosului Templu Tongdosa, unul din cele mai pretuite temple ale Coreei de Sud, unde, potrivit legendei, se afla diverse relicve ale lui Budha insusi ( o roba, un vas de rugaciune, un os din craniul sau). Seara cazare si cina la Cheongju.

Ziua 7. CHEONGJU – MUNTELE SONGNISAN
Mic dejun. Astazi vom vizita pitorescul Cheongju, oras situat in centrul tarii, care gazduieste numeroase festivitati si sarbatori traditionale. Vom putea admira Templul Bulguska si Grotele Seokguram, loc de ermitaj apartinand templului, situat pe tarmul marii la 750 m altitudine, ambele intrate in patrimoniul UNESCO datorita sculpturilor exemplare infatisandu-l pe Budha. In continuare vom vizita Parcul Regal, Observatorul Astronomic si Muzeul National.

Pranz la un restaurant local. Plecam spre Parcul National Gayasan, acoperind o suprafata de 800 mii km patrati, traversat de lantul muntos Sobaek. Vom vizita Templul Haeinsa, faimos datorita statuii imense infasisandu-l pe Budha sculptata in stanca muntelui, intrat de asemenea in patrimoniul mondial UNESCO. Vom continua cu vizitarea Templului Beopju, datand din secolul 7, considerat unul din principalele temple ale budhismului coreean. Cazare si cina.

Ziua 8. SONGNISAN – SEUL
Mic dejun. Continuam traseul spre Seoul, facand o oprire la Muzeului Satului Corean, situat in afara orasului, prilej de a a ne arunca o privire in cultura si viata traditionala ale Coreei de acum 2 secole. Ajungem la Seoul dupa pranz. Timp liber. Cazare si cina Seoul.

Ziua 9. SEUL
Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul. Vom vizita Podul Libertatii, Clopotul Pacii, Muzeul Armurilor, Observatorul – prilej de a arunca o scurta privire asupra ‘Nordului’, Tunelul Infiltrarii, unul din cele cateva galerii subterane construite de nord-coreeni ca strategie de invadare. Seara transfer la aeroportul Incheon, imbarcare si zbor spre Istanbul, ora 23.55. Noapte la bord.

Ziua 10. BUCURESTI
Sosire in Istanbul ora 05.50 si zbor in conexiune spre Bucuresti, plecare ora 08.20. Sosire in aeroportul Henri Coanda ora 9.45.

pod metalic - trecatoare Coreea de Sud

In  Coreea de Sud există un parc tematic dedicat exclusiv penisului. „Sute de statuete şi totemuri cioplite în lemn sau sculptate în piatră, în forme de penisuri, împânzesc parcul Haesindang, care este numit şi «Pădurea de penisuri».

În Coreea de Sud, în orăşelul Sinnam, aflat la 50 de minute cu autocarul de Samcheok, se află probabil cel mai bizar şi mai extravagant parc tematic din lume. Haesindang, «Penis Park» (Parcul Penisurilor) sau «Penis Forrest» (Pădurea Penisurilor) este situat pe malul mării şi este dedicat exclusiv… penisurilor.

Sute de statui din piatră, metal sau lemn reprezentând tot atâtea penisuri se întind pe o suprafaţă de câţiva kilometri pătraţi. Parcul este mândria turismului local din Samcheok şi turişti din toată lumea vizitează acest parc pentru a vedea pădurea de penisuri”.

Coreea de Sud - Parcul penisurilor
  
Sursa:
http://blog.icartours.com/circuit-10-zile-coreea-de-sud-cu-avion/
http://goo.gl/ayRw5

Bae Soo Bin e "Visul unei nopti de vara" pentru Allure Korea


In numarul din iunie al publicatiei Allure Korea apare Bae Soo Bin intr-o sedinta foto cu tema Shakespeare.

Shoot-ul intitulat “Midsummer Night’ il arata pe Bae Soo Bin într-o mulțime de tinute a unor designeri renumiti, inclusiv Gucci, Bottega Veneta, Kimseoryung Homm și Loake Coreea.  

În timpul sedintei foto a avut loc si un interviu pentru a discuta despre personajul Yoo Ji Tae pe care il interpreteaza in recentul sau film, Mai Ratima.

Filmul a castigat recent Premiul Juriului la a 15-a Editie a Festivalulului Asiatic de Film Deauville din Franța. Filmul va avea premiera pe 10 iunie in Coreea de Sud. 

Sursa:
http://blog.dramafever.com/2013/05/bae-soo-bin-channels-shakespeare-for-allure-korea/

Simboluri nationale coreene

National flag Taegeukgi
National flag Taegeukgi

hunminjunghuem 

Datorită alfabetului Hangeul, Coreea a atins o rată a alfabetizării de aproape 100%. Alfabetul ştiinţific şi de asemenea uşor de scris, a dat un avantaj la calculator a celor în vârstă .

Limba 

Toti coreeni vorbesc şi să scriu aceeaşi limbă, ceea ce a fost un factor decisiv în pastrarea identitatii naţionale. Cuvintele şi accentele vorbite de oamenii din zona Seul sunt considerate ca standard. Printre dialectele regionale, care a poporului din insula Jejudo, din largul coastelor de sud, este cea mai distinctă.

Hangeul, constă din 10 vocalele şi 14 consoane, care pot fi combinate pentru a forma grupuri silabice numeroase. Este simplu, dar sistematic şi cuprinzător şi este considerat unul dintre cele mai ştiinţifice sisteme de scriere din lume. Hangeul este uşor de învăţat şi de scris, contribuind foarte mult la rata mare de alfabetizare din Coreea şi o industrie de publicare avansata.

 Clima si meteorologia

korea_weather  

Republica Coreea se află între 38 ° N şi 33 º latitudine nordică şi 126 E la ​​132 ° longitudine Eº.              
Tara are un climat continental cu ierni foarte reci, uscate şi veri foarte calde, umede. Iernile sunt influenţate de vânturile vestice din Siberia şi platoul mongol, în timp ce verile sunt, în general, caracterizate de un climat oceanic din cauza vânturilor umede, calde din Oceanul Pacific. Coreea are patru anotimpuri distincte, deşi primăvara şi toamna tind să fie scurte. Primăvara vine la începutul lunii aprilie şi durează toată luna mai. Vară fierbinte şi umeda începe în luna iunie şi durează aproximativ patru luni. Sezonul ploios de vară durează de la sfârşitul lunii iunie până la mijlocul lunii iulie. Vara se termină la sfârşitul lunii septembrie, iar toamna dureaza până la sfârşitul lunii octombrie. Ea devine mai rece în luna noiembrie, şi foarte rece, iarna,  în cursul lunii decembrie şi durează până la sfârşitul lunii februarie.   

Temperatura medie lunară şi precipitaţiile în Seul
seoulrain 

Sursa: Korea Meteorological Administration www.kma.go.kr.

koreamap 

Mulţi dintre cei mai înalţi munţi Coreea sunt pe partea Taebaek Range. Dintre cei mai faimosi şi pitoresti este Muntele Seoraksan. Taebaek Range se intinde din sud-vest şi se încheie la masivul Muntelui Jirisan. Acesta este lantul Sobaek. Cel mai inalt munte din Republica Coreea este Muntele Hallasan, un vulcan inactiv din centrul insulei Jejudo.

Cele mai mari râuri din Coreea de Sud sunt râurile: Hangang, Geumgang, Yeongsangang, Seomjingang, şi Nakdonggang. Precipitaţiile anuale din Coreea sunt de 1245 mm, care care sunt mai mari de 1,4 ori fata de media globală, dar precipitaţiile pe cap de locuitor sunt numai o optime fata de media mondială. Gestionarea apei în Coreea este dificila, mai ales ca mai mult de 60% din precipitaţiile anuale se pierde ca scurgeri în timpul inundaţiilor şi ploilor torenţiale, în timp ce raurile se usuce în sezonul uscat. Problemele sau accentuat deoarece, consumul de apă a crescut brusc ca urmare a creşterii populaţiei, dezvoltarea economică, şi de schimbări în stilul de viaţă. 

Coastele

Coreea este o peninsulă. Marea Galbenă este de la vest, Marea de Est la est şi Marea de Sud la sud. La sud de insula cea mai mare din Coreea este Marea Chinei de Est. Coasta de est este foarte dreapta, apa este adâncă, iar partea din tidal range este ingusta. De-a lungul coastei sunt dune de nisip şi lagune, şi insulele vulcanice ale Ulleungdo şi Dokdo sunt de departea a Marii de Est. 

Sursa:
http://www.korea.net/AboutKorea/Korea-at-a-Glance/Facts-about-Korea

Parcul Baengnokdam White Deer Theme (Jeju-do)


Renumita ca fiind una dintre cele mai ciudate locuri vizitate din Jeju-do - cu zeci de capre albe în jur, Parcul Baengnokdam White Deer Theme are o legenda interesanta.


 

Potrivit piatrei gravate de la intrare, un vanator din Jeju-do a urmat o capra alba in credinţa că sângele ei ar servi ca medicament pentru mama sa bolnavă. Pe cand era pe cale sa o omoare, caprioara a fost smulsa de un bătrân cu părul alb. Bătrânul şi căprioara a dispărut în ceaţă. După ce ceaţa s-a ridicat, vanatorul a mers de unde au dispărut cei doi, acolo a găsit doar un iaz. Desi trist nu a putut găsi capra, a luat nişte apă de la izvor pentru mama sa bolnavă, care surprinzator s-a vindecat! De atunci, oamenii au denu,it iazul ca ‘White Deer Pond" şi se presupune ca capra alba apare doar celor credincioşi cu părinţii lor. De asemenea se presupune ca oamenii care văd o capra alba sunt  binecuvântati cu avere mare şi longevitate.
 

Parcul nu are niciun iaz, dar zeci de cerbi vor da din coadă pentru şansa de a fi hrăniti - chiar dacă nu aveţi nimic în mână.


Unul din ingrijitori şi trei guri de hrănit - din fericire, exista o multime de locuri in care pot merge.


Una dintre cele mai neobişnuite - obiective turistice - artificiale. Are cineva vreo idee despre ce reprezinta aceste bizare roci?
 

Turul complet al obiectivului se poate face in aproximativ 45 de minute, si nu trebuie sa uiti cladirea, nu este o poza aici in articol, dar clădirea are câteva atractii interesante în ea.

Serios, daca nu ai un gust pentru locuri neobişnuite, sugera eliminarea acestul loc ca itinerariu. De  menţionat faptul ca, desigur, pentru unii acest loc care ar putea fi interesant.

Addresa: Jeju-do, Seogwipo-si Andeok-myeon, Seogwang-ri 164

Adresa coreeana: 제주특별자치도 서귀포시 안덕면 서광리 164

Indicatii: 

Dacă optezi pentru un mijloc de transport public, ia autobuzul 34 de la aeroport care merge spre Jeju Halla Hospital (제주한라병원). Schimba un shiwi (시위), pentru un autobuz spre Hwasun (화순) sau Daejeong (대정) care duce spre Minimini Amusement Park (autobuzul va face spre stânga). Vei merge aproximativ 500 de metri, şi apoi o vei lua spre dreapta. Dacă inchiriezi o masina, foloseste adresa de mai sus.

Ore de vizitare: 8:30 am-4: 30pm.

Sursa:
http://www.travelwireasia.com/2012/07/destination-baengnokdam-white-deer-theme-park-jeju-do/
http://www.baengnokdam.com

Monumentul Victoriei de la Hwangsan

 [Resim: c35b864183eb604dd22d626.jpg]

Situl istoric 104 

Hwangsandaecheopbiji (황산대첩비지)

Situl de la Monumentul Victoriei din Hwangsan (Perioada Joseon )

Aici se află monumentul luptei victorioase pe care Yi Seonggye a repurtat-o respingand armata japoneză în Mt. Hwangsan la sfârşitul dinastiei Goryeo.

Victoria zdrobitoare de la Hwangsan este foarte bine-cunoscuta in istorie, astfel încât, în scopul de a imortaliza faptul istoric pentru totdeauna, in al zecela an de domnie a regelui Seonjo (1577) s-a ridicat un monument care reda aceasta victorie zdrobitoare . 

În momentul în care a fost ridicat monumentul, au fost de asemenea construite un pavilion şi o cabană, pentru a proteja monumentul, dar în 1945, japonezii le-au daramat, astfel încât să rămână doar piesele. Monumentul a fost reconstruit în anul 1957.

[Resim: c0104000035001.jpg]
 [Resim: c0104000035003.jpg]
O poarta de culoare roşie, cu partea de sus cu ţepi, sala monumentului care s-a pastrat, peretele de piatra şi o anexă au fost redecorate în 1973.

[Resim: 79650.jpg]

[Resim: 379971.jpg]

Sursa: 
Kaynak/Source
http://www.korea-fans.com/forum/konu-site-of-monument-to-victory-at-hwangsan-joseon-period.html

Ceremonia ceaiului la coreeni

Ceremonia ceaiului in Coreea este foarte veche, si e practicata de peste o mie de ani.

Ceremonia ceaiului coreean a fost inspirata de China şi a precedat Ceremoniei japoneze a ceaiului .

Ceremonia ceaiului coreean pune accentul pe bucuria servirii unui ceai bazat pe o fomula usoara şi intr-un cadru natural.

[Resim: 11mh0.jpg]

[Resim: 13sl0.jpg]
[Resim: 15wg2.jpg]

[Resim: 14cl5.jpg]

[Resim: 25284867ih2.jpg]

[Resim: 16585512hr6.jpg] 

[Resim: 40938203dz1.jpg]


[Resim: 60432043fo1.jpg]
Sursa:
http://www.korea-fans.com/forum/konu-korean-tea-ceremony--69712.html

Coreea - Cateva date importante


COREEA

Coreea este unica tara (in mod oficial) din lume inca divizata. Ambele state coreene sunt inarmate, periculoase si in principiu se afla in razboi. Acest capitol se axeaza indeosebi asupra Coreii de Sud (care este cunoscuta si sub sigla ROK), insa in ceea ce priveste cultura adanc inradacinata, toti coreenii sunt la fel. Deosebirile de structura politica intre Nordul comunist si Sudul capitalist i-au obligat pe coreenii din cele doua zone sa duca un trai foarte diferit, incepand din 1945, insa conceptiile fundamentale coreene, kibun, hahn, confucianismul, tenacitatea si obsesia supravietuirii domina gandirea acestora, indiferent de ce parte a frontierei s-ar afla si ii deosebesc considerabil pe coreeni de vecinii lor chinezi si japonezi. In cele din urma, Coreea se va reunifica, iar cand se va intampla acest lucru populatia totala de 70 de milioane de locuitori o va situa la egalitate cu Vietnamul si ii va spori autoritatea in Asia de Est.

Influenta Coreii de Sud este deja remarcabila. Pe o suprafata restransa, cat jumatate din teritoriul Marii Britanii, sud-coreenii au cladit a treia mare economie din Asia, bazata pe productia de export ieftina si de inalta calitate. PIB-ul sau (1999) de aproape 500 de miliarde USD le pune in inferioritate pe ale celorlalti trei Tigrii asiaticii: Taiwan (260 de miliarde USD), Hong Kong (142 de miliarde USD) si Singapore (85 de miliarde USD). Coreea de Sud ocupa locul 13 in randul economiilor cu cel mai mare flux comercial din lume si a inregistrat o crestere medie de peste 15% intre 1960 si 1995.

Miracolul sud-coreean incepe sa dea semne atat de maturitate, precum si de imbatranire si isi muta centrul de greutate al economiei de la productia ieftina, cu o tehnologie invechita la produse de inalta tehnologie, cu o mare valoare adaugata, deosebit de rentabile. Forta marilor conglomerate ale ROK (chaebol-uri) si harnicia oamenilor de afaceri si muncitorilor sai sugereaza ca aceasta va trece cu succes la o noua economie adecvata conditiilor din secolul al XXI-lea.

Datorita invecinarii sale cu China, Coreea a fost si este inca puternic influentata de invataturile lui Confucius. In capitolul referitor la China am prezentat principiile de baza ale confucianismului. Hahn este un lucru diferit si caracteristic coreean. Acest cuvant este utilizat pentru a descrie energiile si frustrarile inabusite care s-au acumulat in mintea coreenilor in conditiile privatiunii si oprimarii extreme. Sa ne amintim ca Japonia a ocupat Coreea in perioada 1895-1945, iar Razboiul din Coreea din anii 1950-1953 a generat suferinte de neinchipuit peninsulei. Hahn, care isi are originea nu numai in ocupatia straina, ci si in imobilitatea sociala, discriminarea sexuala, vendetele familiale si saracia crunta s-a materializat intr-un nationalism extrem, insotit de o eliberare de energie si a dus in cele din urma la prosperitatea coreeana. Kibun, intr-o traducere aproximativa "fata" sau "reputatie" este o problema mai delicata in Coreea decat, poate, oriunde altundeva in lume. Pentru un coreean, kihun este un sentiment intuitiv al echilibrului social si al comportamentului corect.

Coreenii sunt capabili sa trateze chiar si cu cei care le displac, pastrand aparentele de politete si gentilete. Strainii care fac afaceri cu ei pot fi usor indusi in eroare, crezand despre coreeni ca sunt ingaduitori si blajini. 

Chaebol-urile
In Coreea, chaebol este echivalentul, aproximativ, al termenului keiretsu sau al mai vechiului zaibatsu din Japonia. Reprezinta un conglomerat de douasprezece sau mai multe companii aflate in posesia sau in legatura directa cu o familie de prima marime.

Relatiile personale si de familie sunt foarte importante in Coreea, unde clanurile sunt considerate bastioane impotriva lumii din afara. Insasi marimea chaebol-ului in Coreea moderna a necesitat folosirea unei categorii ample de manageri profesionisti bine pregatiti. Cu toate acestea, chiar si ei au in general legaturi personale stranse cu familia proprietarului. Strainii care lucreaza impreuna cu coreenii ar face bine sa cultive relatii bune in cadrul structurilor puterii coreene. Este un lucru dificil, drept care nu numai ca se recomanda, dar se si impune sa fie prezentati de terte parti. 

Stilul de conducere si statutul
Conducerea este confucianista in esenta, insa importanta, influenta si puterea anumitor familii sunt mai vizibile decat in Japonia si China. Puterea, o data dobandita, nu este cedata cu usurinta, iar istoria violentei intre autoritati si popor este impusa de sus in Coreea, spre deosebire de Japonia, unde se intampla invers de regula. Numele de familie, bunastarea si autoritatea chaebol-urilor decid statutul. 

Spatiul si timpul
Coreea este o tara aglomerata, iar spatiul, in special in marile orase, este foarte solicitat. Coreenii sunt obisnuiti sa lucreze unul langa altul, insa in situatiile oficiale le este necesar un spatiu personal bine definit. Nu sunt tactili. Coreenii sunt foarte muncitori (se straduiesc sa depaseasca performantele japonezilor) si rareori se intampla sa piarda timpul. Sunt relativ punctuali si au o atitudine tipic americana de a desfasura cat mai multe activitati intr-o perioada de timp data.

Factorii culturali ai comunicarii Modele de comunicare si utilizarea limbii
Coreenii fac o mare risipa de energie in conversatii, fiind foarte sobri cand vorbesc serios si afisand uneori un umor de factura occidentala cand incearca sa intre in gratiile cuiva. In Coreea, adevarul este elastic.

Obiceiul de a asculta
Coreenii sunt niste ascultatori politicosi in adevaratul stil asiatic, insa lasa adesea impresia ca stiu dinainte ceea ce intentionezi sa le spui.

Comportamentul la intalniri si negocieri
Poate fi mai dificil sa ajungi la un acord durabil cu coreenii ageri decat cu japonezii ultraorganizati sau cu oficialitatile chineze birocrate. Experienta lor de-a lungul istoriei le-a aratat un lucru: compromisul duce la infrangere, iar locul al doilea provoaca dezastre. Aceasta ii face sa fie extrem de competitivi si sa caute in permanenta avantaje suplimentare, fapt deranjant pentru occidentalii care incearca sa negocieze o situatie reciproc avantajoasa. Cei care fac afaceri cu coreenii se lovesc de urmatoarele aspecte negative:

Deceptia
Iti vor spune ca s-a facut una sau alta, insa nu fac nimic de fapt. Cand vor sa te faca sa te retragi dintr-o afacere (si sa ramana ei singurii responsabili) iti creeaza adesea dificultati, uneori puse la cale cu acordul oficialitatilor sau al guvernului. Le creeaza strainilor o atmosfera de lucru placuta, acestia plecand acasa fericiti, insa nu aplica acordul semnat in atmosfera cordiala creata de ei. Cauta adesea acordurile exclusive, pe termen lung. E mai bine sa semnezi acorduri pe termen scurt bazandu-te pe randamentul coreean! Adesea, coreenii rup o relatie pe neasteptate daca gasesc o afacere mai buna in alta parte. Informatia inseamna putere au tendinta de a o pastra pentru ei. Cand iti vand ceva, s-ar putea sa scada calitatea produsului daca primesc comenzi mai mari din alta parte. Cand cumpara ceva, ii preocupa mai mult pretul decat utilitatea produsului. Prefera vanzarile rapide stabilirii de relatii de afaceri solide. (Aceasta se datoreaza instabilitatii cronice a Coreii de-a lungul istoriei.)

Printre aspectele pozitive se numara: Sunt dornici sa experimenteze si sa-si asume riscuri. Se agita si se imbulzesc. Sunt usor de abordat. Sunt adaptabili si dispusi la operarea de modificari in ultimul moment.

Maniere si tabuuri 
Protocolul este deosebit de important. Daca nu le acorzi coreenilor respectul cuvenit rangului sau statutului sau, se vor retrage si te vor evita pe viitor. Daca nu respecti regulile de baza ale societatii coreene, vei fi declarat "non-persoana" si din acel moment nu ii mai preocupa bunastarea ta. Pot deveni violenti fata de aceste "non-persoane". Strainii daca nu dau dovada in mod constant de respectul cuvenit sunt trecuti la categoria "non-persoane", in ciuda politetii cu care continua sa fie tratati. Atingerea unei persoane este un afront. Oamenii de afaceri din ziua de azi isi dau mana pentru a arata ca s-au modernizat, insa in acelasi timp fac si o plecaciune. Uneori devin mai cordiali dupa ce beau cateva pahare, insa de obicei se scuza ca s-au imbatat (in aceeasi seara si din nou in ziua urmatoare).

Punctualitatea este mai putin importanta decat in China sau Japonia. Cand se afla la birou sau in clipele lor de meditatie, coreenii se inconjoara de ziduri imaginare si apoi "decoleaza" un timp. Poti sa strapungi acest zid tusind discret la o distanta intre trei si cinci metri. Nu ii prezinta pe altii oficial, ci se adreseaza strainilor in felul urmator:

Este prima data cand va vad
Atunci, persoana mai in varsta sugereaza sa se faca prezentarile, dupa care amandoi isi rostesc nedeslusit numele si fac schimb de carti de vizita. Coreenii evita sa le spuna interlocutorilor pe nume, preferand titlurile. Printre manierele obisnuite la masa se numara servirea oaspetelui, sorbitul supei, plescaitul buzelor si un ragait sanatos in semn de apreciere a mesei.

Cum sa te intelegi cu coreenii
Coreenii se considera foarte diferiti de chinezi si de japonezi si trebuie sa li se acorde respectul cuvenit istoriei lor indelungate, bogatiilor artistice si unicitatii nationale. Ei sunt de parere ca se descurca mai bine decat alti asiatici in a-i aborda pe occidentali. Voi trebuie sa manifestati disponibilitatea de a le imbratisa ideile, sa glumiti cu ei ori de cate ori este posibil, dar sa va pastrati intotdeauna pozitia ferma, pragmatica. Respecta duritatea; vor profita de naivitatea voastra. Aveti mare grija la protejarea kibun-ului lor in Coreea, compromiterea este mai grava decat oriunde altundeva. Nu subliniati in mod exagerat relatiile voastre cu japonezii si nu priviti limba coreeana ca pe o ramura a limbii japoneze.

Sursa: 
google

Dak Paper Doll Museum (Seogwipo city, Jeju-do)Desi nu e erotic precum muzeul sexului situat în apropiere, pentru familisti, de asemenea, este muzeul papusilor de hartie Dak, din cadrul stadionului Cupei Mondiale. Acesta, deoarece descrie un moment din secolele trecute, este destul de riscant ca-l gazduieste.Zeci de standuri arată in general, cate o imagine de viaţă tradiţional în Jeju şi Coreea. Exponatele se realizeaza din dud (닥나무, sau daknamu în coreeană), şi se presupune că este nevoie de 3-4 luni pentru a face o papusa de 15 cm inaltime.

 

Alte standuri ...? Nu am putut să spun daca ceea ce vad reprezinta o afacere, cu excepţia faptului ca sunt interesante. Nu de mult se prezentau si procesele de fabricaţie sau de creatie, existand si un mic spatiu ca  magazin de suveniruri.
Poate ca are loc un joc non-verbal, primul efectuat în Seul, din cauza denumirilor: Dansatoare, Cine iubeşte, Un B-boy?


 

Din nou, nu e foarte sigur ce poveste se prezinta aici.Ea, fie oferindu-i o baie sau un pui de bătaie - sau fie ce-o fil, oricum, el nu arata ca se bucura de ...


 

Ca muzeu, acesta este gandit mai mult ca un sidebar (o anexa), sau ca un spaţiu de umplere în măruntaiele unui stadion de fotbal.

Sursa:
http://www.travelwireasia.com/2012/07/destination-dak-paper-doll-museum-seogwipo-city-jeju-do/

Aventura de la "Music Arkade" de la Nakwon

Exista in Seul o piata pentru toate domeniile. Pentru haine, te duci la piata Dongdaemun. Pentru pantofi, exista o clădire mică numită Arcade, unde poti gasi pantofi cu ridicata. Dacă doresti lămpi, te duci la Seun Arcade. Exista chiar si un cartier numit Jongno in care se vand în special trofee sportive. Pentru muzica, este Arcade Nakwon.

Arcade Nakwon este un complex in centrul orasului, cu peste 200 de magazine specializate în muzică. Există, de asemenea, o piaţă la subsol dar şi la etajul al patrulea unde se gaseste Seoul Art Cinema, unul dintre puţinele locuri rămase în Seul in care se difuzeaza filme independente.

Clădirea a fost construită cândva la începutul anilor '70, atunci când aceasta ar fi fost una dintre cele mai mari clădiri din jur. Poti arunca o privire la aceste poze a constructiilor din 1968. Pentru a permite fluxul traficului, este construit etajul principal al clădirii . Astfel, întreaga clădire se află pe ceea ce se numeste în esenţă, picioroangele de beton.


 
Vedere de la trecerea de pietoni dintre capătul sudic al Insadong si Parcul Tapgol

Arcade Nakwon constă dintr-un turn central, înconjurat de trei aripi. Turnul este încă folosit pentru apartamente dar aripile au fost mereu folosite ca spatii comerciale. Acest design bizar, asimetric, trebuie să fi fost creat pentru a se potrivi cu structurile existente in jur si cu drumurile. Poate ca urbaniştii au învăţat lecţia după construirea Arcade Seun.

Am avut ceva timp de pierdut în timp ce-mi asteptam colega să mi se alăture, aşa ca m-am trezit undeva la inaltime unde am obtinut o imagine de ansamblu a formei clădirii.
Vedere de la intrarea urmatoare
 În ziua aceea am fost impreuna cu colega mea Jungyun, un alt reporter de la Korea.net. Ea a fost interesata de cumpararea unei ukelele, asa ca am avut timp sa-mi fac o imagine sincera a aceea ce vedeam.
Pentru a ajunge în piaţa de muzică, va trebui să meargi la una dintre multele scări de beton exterioare. Odată ce te afli în interior, esti coplesit de instrumentele muzicale de pe wall-to-wall muzical. Gasesti tot ce ai putea dori, instrumente muzicale moderne sunt înghesuite aici, o parte din ele stivuite în sus şi o parte pe un perete aşteptând ca cineva să le incerce. Sunete te bombardeaza din toate directiile, a dar nu, toate dau o ambianta muzicala.
 
Magazinul de piane

Ne plimbam în căutarea unui magazin care sa aiba la vânzare ukelele. Primul pe care l-am găsit a fost în principal, cu chitare acustice, dar avea si un raft mic de ukeleles la fereastră.


Ferestre cu cumpărători în magazin.

În timp ce Jungyun a întrebat despre preţ, am aşteptat ca cineva să ia una dintre ukelele  de jos şi să-l încercerce. În curând un angajat din magazin apucat o  ukelele de pe raft, şi ne-a dat o mică demonstraţie de virtuozitate.


Un lucrător din magazin canta o melodie la chitara 

Dupa ce am primit preţul, ne-am decis să cautam mai departe. A fost misiunea mea de a gasi un alt loc în care era posibil sa se gaseasca, pentru ca ea sa gaseasca cel mai bun pret.

Doar în jos pe hol, am gasit un alt magazin specializat în ukeleles.

 
Un perete intreg de ukeleles

Jungyun a aruncat o privire în jur şi a rugat pe unul dintre angajaţi să-i caute o ukelele. Am învăţat despre sunetele diferite pe care diferitele tipuri de ukeleles le produc, şi cu calităţi variabile. Am avut, de asemenea, libertatea de a încerca oricare dintre ukeleles.


Duelul Ukelelelor

Jungyun a redus alegerea ei la doua instrumente, şi a decis să sa le verifice pe amandoua înainte de a ajunge la o decizie finală.

 
Este ca o oală kimchi?
Şi chiar mai ciudat.


Nu stiu sigur ce este 

Dar stai ... nu am ajuns inca la ce-i mai ciudat.

Multumesc - Nu sunt sigur ca aş fi vrut să-l atingă

Se pare ca, magazinul a fost prezentat într-un episod din show-ul SBS, 생활 의 달인 - Master of Life, caz în care chitaristul Kim Tae a câştigat o chitara clasica heavy metal introducand trupa Boohwal in magazinul lui Lee Sae-moon, un vrăjitor care repara chitari. Serios, acest tip poate transforma orice într-o chitară. El conduce un atelier mic de reparaţii, în mijlocul holului complexului, la o intersecţie în Arcade Nakwon.


Lee Sae-moon, cu creatia sa preferata

Un instrument destul de bizar, cred că veţi fi de acord. Puteţi vedea chiar şi apariţia lui pe YouTube.

La scurt timp după aceea am avut o intalnire cu un personaj faimos. Ni s-a întâmplat sa intalnim in acest loc pe cineva cu un tatuaj pe grumaz, şi când l-am arătat la Jungyun, ea l-a recunoscut pe cantaretul/actor 이정 (J.Lee).  Am decis să nu fac nici o poza cu el, pentru că fotografia devine ceva complet diferit atunci când vezi celebritati unde nu te astepti.
Oricum, am fost determinat să păstrez amintirile şi sa descopar tot ceea ce Nakwon ne-a oferit.


Clarineo Nuvo, o alternativa usoara, o alternativa pentru copii a clarinetuluiÎncercand castile


Partea de Sud se va arata din nou!


Drumul prin magazin


Secţiunea amplificatoarelor a fost un pic mai claustrofobica

Apoi am găsit un stand de vânzare a ukelelelor la cel mai bun preţ. Cu toate acestea, nimeni nu era acolo, aşa că am tot rătăcit pe acolo.Cel mai bun pret


Zanzithophone, un saxofon MIDI


Chitara Spongebob Squarepants


Serenada angajaţilor singuri din magazin

In cele din urmă ne-am întors la magazinul cu cele mai ieftine ukelele, dar vanzatorul Jungyun nu ne-a luat dat atentie. El a fost prietenos, ea a simtit ce a pus, dar acesta nu ne-a primit scuzele, asa ca ne-am dus înapoi la magazin precedent.


Înapoi la al doilea magazin
După o perioadă lunga de timp pentru reflecţie, face schimbari in mintea ei şi, în cele din urmă a decis sa ceara să incerce o alta ukelele potrivita pentru ea. Ne-au spus că este nevoie de numai trei luni pentru a învăţa cum să cante la ukelele, astfel încât vă puteţi aştepta să mă hărţuiască cu aceasta pana în primăvară.

La ieşire, am văzut o fetiţă, nu mai mare de zece ani, care cera o chitara o chitară acustica full-sized.


Pentru a găsi Arcade Nakwon, trebuie sa va familiarizaţi cu Insadong şi cu Parcul Tapgol. Dacă nu aveţi nici o idee despre ce vorbesc, cel mai sigur mod este de a merge la ieşire 5 din Jongno Gara 3ga, şi veţi vedea clădirea acolo.

Orele de la Arcade Nakwon sunt un pic dificile. În timpul săptămânii este deschis doar pana 06:30, iar vinerea si sambata acesta rămâne deschis un pic mai tarziu. Duminic nu va ganditi sa ajungeti, deoarece majoritatea magazinelor sunt închise.

Sursa:
http://blog.korea.net/?p=7261