miercuri, 5 martie 2014

Rolurile carierei lui Jang Geun Suk


Născut într-o familie bogată, Jang Geun Suk a crescut fără lipsuri. Dar la un moment dat, pe când avea doisprezece ani, pe măsură ce afacerea tatălui său nu mai mergea au inceput si greutățile din viața lui, de asemenea.

După ce situația familială s-a înrăutățit și s-au mutat in Seul, si-a început cariera de actor jucand în drama KBS pentru copii, ‘Commi, the Fairy’ ‘[요정 컴미] si drama SBS, ‘Ladies Of the Palace/ Women’s World’ [여인천하]  facandu-si un nume ca actor copil. Și în ciuda faptului ca prietenii săi au ras fiindca a facut reclama la lenjerie de corp în tinerețea lui, prin acest loc de muncă a fost în stare să plătească contractul de închiriere complet pentru familia lui care se lupta cu neajunsurile.

În timpul petrecut la scoala elementara din Noua Zeelandă s-a confruntat cu cele mai multe neajunsuri trăind într-o casă veche. Cu toate acestea, pentru Jang Geun Suk a contat aceasta experiența de studiu în străinătate spunand ca a fost unul dintre "cele mai fericite momente din viața lui." Pentru el , aceste zile de școală, provocatoare din punct de vedere financiar și viața dificilă l-au transformat intr-un actor pasionat și pentru asta este recunoscător.

[1997-1999]

- Drama HBS, ‘Happiness for Sale’[행복을 팝니다] – cu rolul lui Soo Dong [수동]

În 1997, la unsprezece ani, Jang Geun Suk a avut primul rol in drama HBC, ‘Happiness for Sale’. A fost o poveste despre ce se intampla mambrilor familiei Bong care trăiau ca agricultori la marginea Seulului.

Jang Geun Suk n-a avut un rol deosebit. Cu toate acestea, a devenit prima data cunoscut publicului micului ecran mic atunci când a jucat in rolul lui Soo Dong, copilul intarziat a lui Jin Man Bong (Kim Gi Seop), președintele cooperativei pieței, și a soției sale ( Sun Woo Young ) , managerul unui magazin de lenjerie, care viseaza sa devina scriitor de romane pentru femei.

- Drama SBS, ‘Hugs’ [포옹], ‘Meeting’ [만남], drama KBS, ‘Burnt Rice Teacher and Seven Potatoes’ [누룽지 선생과 감자 일곱 개].

În 1999 a jucat rolul lui Won Ju [ 포옹 ] în drama SBS, ‘Hugs’ a lui Ji Won [ 지원 ] în ' Meeting" a lui Yoon Sung [ 윤성 ] în drama KBS ‘Burnt Rice Teacher and Seven Potatoes.’ Deși la momentul respectiv nu a primit niciun rol important ca actor copil, a fost momentul in care si-a definitivat jocul actoricesc si personalitatea.

‘Burnt Rice Teacher and Seven Potatoes’ a fost o drama pentru copii a carei actiune se petrecea undeva in Provincia Gang Wo si care a urmarit povestea unui profesor de școală de tara si a celor 7 elevi care traiau intr-un sat mic.

În acest proiect, Jang Geun Suk a jucat alături de copii de aceeași vârstă, dintre care actrita copil Moon Geun Young, cu care s-a reintalnit în drama ‘Mary Stayed Out All Night/Marry Me Mary’ [매리는 외박중]. Insa, la momentul respectiv nimic nu spunea  ca acești doi copii actori vor deveni într-o zi de vedete Hallyu de top.

[2001]
 

- Drama KBS pentru copii, ‘Cummi, the Fairy’ [요정컴미] – in rolul lui Oh Myun Suk [오명석] 

- Drama MBC, ‘Four Sisters’ Story’ [네 자매 이야기] – in rolul lui Young Hoon [영훈] 

- Drama SBS, ‘Ladies of the Palace/Women’s World’ [여인천하] – in rolul lui Jung Ryung [정령] 

- Drama SBS pentru adolescenti, ‘Orange’ [오렌지] – chiar in rolul lui Jang Keun Suk 

- Drama SBS, ‘The Great Ambition’ [대망] – in rolul lui Park Shi Young [박시영]   

[2003-2005]
 
 

- Drama KBS, ‘Owl Museum’ [부엉이박물관] – in rolul lui Jung Woo [정우] si muzicalurile ‘Theseus’ [테세우스] si ‘Hercules’ [헤라클래스]

În 2003 Jang Geun Suk a jucat rolul lui Jung Woo [ 정우 ] în drama KBS, ‘The Owl Museum’. Dupa perioada de după studiu din Noua Zeelandă, lipsa de proiecte i-a lăsat un sentiment de anxietate. Cu toate acestea , dupa drama " Theseus" si muzicalurile ‘Theseus’ [테세우스] si ‘Hercules’ [헤라클래스], Jang Geun Suk a fost capabil să se relanseze in actorie și a experimentat plăcerea de a fi pe scenă.

- Al zecelea sitcom MBC, ‘Non stop 4′ [논스톱4] – in care a Jang Geun Suk si-a jucat propriul rol

Cu aceasta ocazie Jang Geun Suk a experimentat primul punct de cotitură din cariera de actor. În acest sitcom pentru adolescenti, Jang Keun Suk a reprezentat moda trendy ‘playboyish’ tipica, pentru tinerii de aceeasi vârstă. El a jucat alături de Yoon Jong Shin [윤종신], Bong Tae Gyu [봉태규], Han Ye Sul [한예슬], Hyun Bin [현빈], Lee Young Eun [이영은], Lee Yun Ji [이윤지] si Andy [앤디]. În acest program cu o lista impresionanta, tanarul actor Jang Keun si-a arătat propria personalitate castigand pentru totdeauna un loc în inimile tinerelor coreene .

- Drama SBS, ‘Lovers in Prague’ [프라하의 연인] – in rolul lui Yoon Gun Hee [윤건희]

În drama SBS, ‘Lovers in Prague’ [프라하의 연인] Jang Keun Suk joaca rolul fiului președintelui si fratele mai mic al lui Yoon Jae Hee [윤재희] (rol jucat de Jun Do Yun 전도연) care era cu doisprezece ani mai mic decat ea. In cest rol este un elev de liceu imatur care intra in tot felul de probleme cu scopul de a atrage atenția tatălui său.


[2006]- Drama ‘Alien Sam/Alien Teacher’ [에일리언 샘] – in rolul lui Bong Saem [봉샘] (Luxurious Prince)

- Filmul ‘ChakShinAri: Final /One Missed Call: Final’ [着信アリ3] – in rolul lui Ahn Jin Woo [안진우]

- Drama KBS, ‘HwangJin-I’ [황진이] – in rolul lui Kim Eun Ho [김은호]

În această dramă si-a demonstrat capacitatea de a impresiona publicul până la lacrimi, transmitandu-si pasiunea și exprimandu-si tristețea . Și prin succesul său melodramatic din acest rol, Jang Geun Suk a aderat la rândurile artiștilor adulți.

Chiar și după ce drama s-a terminat , Jang Geun Suk a rămas profund atașat de acest proiect. El a dezvăluit într-un : " Chiar dacă am vrut să joc, circumstanțele m-au ținut înapoi. După ‘Hwang Jin-I’ am simtit că mi-am regăsit curajul de a continua munca ca actor."

[2007]

- Filmul ‘The Happy Life’ [행복한 인생] – in rolul lui Park Hyun Jun [박현준] role

Regizorul Lee Jun Ik [이준익], care a devenit celebru pentru ‘King and the Clown’ (The King’s Man) [왕의 남자] si ‘Radio Star’ [라디오 스타] i-a oferit lui Jang Keun Suk posibilitatea de a da filmului propria culoare și caracterul. A fost un pic egoist, dar a reusit sa fie foarte frumos, foarte inteligent și foarte realist de asemenea, o persoană care a avut cu adevarat farmec.

În film s-a comportat ca Park Hyun Jun, fiul vocalistului principal din trupa HwalHwahSan [활화산], acest grup reusind trei ani la rând sa castige competitia de la universitatea națională de canto acum douăzeci de ani. El a decis să recapete onoarea calcata in picioare a tatălui său care fusese fusese vocalist, și trupa de rock a devenit foarte faimoasa.

[2008]

- Filmul ‘The Longest 24 Months’ [기다리다 미쳐] – in rolul lui Park Won Jae [박원재]

- Filmul ‘DoReMiFaSolLaTiDo’ [도레미파솔라시도] – in rolul lui Shin Eun Gyu

- Filmul ‘Baby and I’ [아기와 나] – in rolul lui Han Joon Soo [한준수]

- Drama KBS, ‘Hong Gil Dong’ [쾌도 홍길동] – in rolul lui Lee Chang Hwee [창휘]

- Drama MBC, ‘Beethoven Virus’ [베이토벤 바이러스] – in rolul lui Kang Gun Woo [강건우] 

[2009]

- Filmul ‘The Case of Itaewon Homicide’ [이태원 살인사건] – in rolul lui Robert J. Pearson [로버트 J 피어슨]

- Drama SBS, ‘You’re Beautiful’ [미남이시네요] – in rolul lui Hwang Tae Gyung [황태경]

După ce a fost difuzat, Jang Geun Suk a avut peste 10 milioane de vizualizari pe o versiune chineză de Twitter, numit Weibo. El deschis contul în 2011, și după aceea s-au adăugat cate un milion de fani la fiecare trei luni. Acum are cei mai multi fani printre celebritati coreene.

De asemenea, am fost la un reality show special pe cablul TV Hunan [호남위성] numit Happy Camp-Jang Keun Suk special [쾌락대본영-장근석 특집], unde a avut cei mai mulți spectatori comparativ cu alte spectacole în același timp de emisie. De asemenea, a fost singura celebritate coreeana care a avut un spectacol special de Crăciun, unde a avut invitati celebrități de top din China. 

[2010]

- Drama SBS, ‘Mary Stayed Out All Night/Marry Me Mary’ [매리는 외박 중] – in rolul lui Kang Moo Gyul [강무결]  


[2011] 
- Filmul ‘You’re My Pet’ [너는 펫] – in rolul lui Kang In Ho [강인호]

 

[2012]- Drama KBS, ‘Love Rain’ [사랑비] – 70’s Seo In Ha [서인하], in rolul lui Seo Joon [서준]  

[2013]
- Drama KBS, ‘Beautiful Man’ [예쁜남자] – in rolul lui Dokgo Ma-Te [독고마테] 


Sursa:
http://en.korea.com/jangkeunsuk/board/article-asias-pretty-man-jang-keun-suks-never-ending-story_20140217/ 

7 comentarii:

 1. Mulţumiri pentru traducerea acestui articol ! Am găsit aici cele mai multe informaţii despre activitatea şi viaţa lui Jang Keun Suk , mai ales din perioada copilărie-adolescenţă. şi o listă impresionantă şi completă a filmelor în care a jucat. Voi semna "anonim" pentru că nu prea mă descurc în a alege altă opţiune.

  RăspundețiȘtergere
 2. special am tradus doar partea copilariei fiindca nu este prea cunoscuta. activitatea lui din ultima perioada si filmele lui sunt mult mai cunoscute :)

  RăspundețiȘtergere
 3. frumos ...multumim deci nu intotdeauna lucrurile sunt precum le percepem din afara... a foet un muncitor asiduu care a reusit!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc mult pentru informatii A fost un copil actor adorabil si este un actor desavarsit

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu sunt de aceiasi parere....frumos...multumim !

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc ! Am aflat multe lucruri despre ele pe care nu le stiam!

  RăspundețiȘtergere