vineri, 14 martie 2014

Kim Hee-ae si Yoo Ah-in au avut o sedinta foto pentru Elle Magazine Korea

 Kim Hee-ae si Yoo Ah-in sunt parteneri in cea mai noua drama  JTBC, “Secret Love Affair” care se apropie de difuzare pentru prima data pe 17 martie, iar acum cei doi protagoniști au realizat o sedinta foto sexy pentru editia din aprilie  Elle Magazine Korea de pe 14 martie.

Se spune ca "Secret Love Affair" este despre un tânăr pianist de geniu de 20 de ani care se indragosteste de o femeie de carieră în varsta de 40 de ani, și este de așteptat să conțină o mulțime de scene intime intre cei doi actori. Astfel, sedinta foto pentru Elle Magazine accentueaza tensiunea sexy dintre cei doi conținand multe cadre cu cei doi în îmbrățișări romantice .

În ciuda diferenței de vârstă de 19 ani, cei doi au transmis pasiunea și durerea pe care cei doi iubiti o au de când sunt într-o relație interzisă si inacceptabila social.

Se va putea vedea sedinta foto in totalitate in editia din aprilie a revistei Elle Korea.

Sursa:
http://osen.mt.co.kr/article/G1109805171
http://blog.koreaboo.com/post/79565914689/kim-hee-aes-and-yoo-ah-in-have-photo-shoot-for-elle

Controversa aparitiei unor celebritati, aflate in stagiu militar, într- un concert din China

Controversa este că celebrități aflate în prezent în armată sunt trimise la un concert în China. 

Pe 17 martie, National Forces' Culture si Arts Performance Corps, vor participa un concert la National Center for the Performing Arts in Beijing. În timp ce primul pe lista, Song Joong Ki, va participa ca MC, caporalul Lee Hoon Suk și sergentul Kim Kyung Ho vor evolua pe scena.

Cu toate acestea, cand aceasta stire a ieșit la iveala, oamenii au subliniat faptul ca desi autoritățile din armata au abolit sistemul de soldați celebritate, în august din cauza problemei imorale de disciplina in armata, National Forces' Culture si Arts Performance Corps folosesc inca soldati celebritati.

Se pare că o controversă era de așteptat odata cu participarea celebritatior Song Joong Ki, Lee Hoon Suk și Kim Ho Kyung în grupul ce va fi in China. Cu toate acestea, autoritățile susțin ca acest lucru nu este o problemă ci o consideră mai degraba ca o utilizare practică a abilităților soldaților de rând decât ca de fapt folosesc temporar talentul soldaților celebritati.

Sursa:
http://www.allkpop.com/article/2014/03/enlisted-celebrities-under-controversy-for-being-allowed-to-appear-in-a-concert-in-china

Salaya Doc 2014: Seven a trecut de selactia pentru Asean Documentary Competition

 Documentare din Cambodgia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam au fost selectate pentru acest an ca sa participe la Asean Documentary Competition si la a patra editie a Salaya International Documentary Film Festival.

Două dintre ele sunt Tahi, ale realizatorilor de film indie - Sivaroj Kongsakul și Wichanon Sumumjarn.

În Homeland, Sivaroj continuă temele explorate de el în filmul sau de debut din 2010, semi-autobiografic, drama de familie Eternity (Tee-Rak). 23 de minute de documentar despre un profesor care, după 36 de ani de instruire asidua a elevilor, speră să aiba propria ei casaînainte de a muri.

Wichanon, care si-a făcut debutul în documentarul de lungmetraj, drama semi-autobiografica  -  In April the Following Year There was a Fire, vorbeste despre o fată tânără Isaan ce este prezentator în Bangkok în emisiunea Pretty Woman Walking Down the Street.

Din Myanmar, Aung Nwai Htway disecă  în spatele ecranului căsătoria părinților săi. Părinții lui au fost personaje de film in Myanmar din 1960, dar astăzi Htway se luptă să împleteasca aceste imagini pline de farmec, cu amintirile dureroase ale divorțului părinților săi.

Documentarul cambodgian Red Wedding vorbeste despre moștenirea Khmerilor Roșii, care au forțat aproximativ 250.000 de femei sa se casatoreasca. Regizat de Lida Chan și Guillaume Suon și produs de Rithy Panh, Red Wedding spune povestea lui Sochań, care la vârsta de 16 ani a fost forțata sa se căsătoreasca cu un soldat care a violat-o. După 30 de ani de tăcere, ea si-a adus cazul la Tribunalul Internațional de la Phnom Penh .

Un alt documentar asiatic este descoperit la vecinii din Singapore, To Singapore, With Love by Tan Pin Pin. E un film controversat ce prezintă interviuri cu exilații politici ale țării.

Un alt documentar este vietnamez, Mrs Bua’s Carpet, în care regizorul Duong Mong Thu pleaca in cautarea amintirilor si urmelor războiului din Danang.

Și Jazz in Love de regizorul filipinez Pat Ruth Villarama se centreaza pe dragostea inter-culturala, si vorbeste de un tânăr filipinez pe nume Jazz în timp ce așteaptă sosirea logodnicului său, un german de vârstă mijlocie.

Salaya International Documentary Film Festival se va desfasura in perioada 22-29 martie, la Thai Film Archive în Salaya, Nakhon Pathom, și Bangkok Art and Culture Center va avea loc între 25 martie și 28 și pe 30 martie.

Sursa:
http://thaifilmjournal.blogspot.ro/2014/03/salaya-doc-2014-seven-enter-asean.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+WiseKwaisThaiFilmJournal+%28Wise+Kwai%27s+Thai+Film+Journal%29
https://www.facebook.com/SalayaDoc

Interviu SXSW: Jambinai


Amestecand hard rockul cu muzica tradițională coreeană, Jambinai este una dintre trupele indi coreene unice. Ei au fost extrem de bine primiti de SXSW, dupa ce si-au făcut apariția pe scena International Day Stage, dar și intr-o serie de alte spectacole pe tot parcursul festivalului. Trupa Jambinai a acordat un scurt interviu în timpul K - Pop Night Out.

Interviul a fost realizat în coreeană, iar traducerea a fost din coreeană in limba engleza.

TK: Vă rog să alutati toata lumea.

Jambinai:
Buna ziua, eu sunt Lee Il-woo din trupa Jambinai.
Buna ziua, eu sunt Shim Eun-yong, cant la geomungo pentru Jambinai.
Buna ziua, eu sunt Kim Bo-mi, cant la haegeum pentru Jambinai .TK: Puteti să vă prezintati acum? Ce înseamnă de fapt "Jambinai"?

Lee: Suntem o formatie de crossover, care combină muzica tradițională coreeană cu rock ' n' roll-ul.

Kim: "Jambinai" nu inseamna ceva anume. Ne-a placut cum suna.

TK: Cum ati ajuns la formula Jambinai?

Lee: Am fost toți colegi la Korea National University of Arts, specializarea muzică tradițională coreeană. Am ținut legătura după ce am absolvit.

Kim: Într-o zi ne-am intalnit pentru a bea ceva impreuna, și am decis ca vrem să cantam acest gen de muzica.

TK: Aceasta este prima participare la festivalul SXSW. Ce credeti despre el? V-a placut modul în care a reacționat publicul la muzica voastra?

Shim: Ne place.  Am auzit că publicul american reactioneaza rapid și direct, facand într-adevăr liniște daca le place sau parasesc imediat sala, dacă nu le place ceea ce aud. Dar publicul parea să se concentreze pe muzica noastra, deci a fost de calitate.

TK: Ce trupe va influenteaza?

Lee: Evident, muzică tradițională coreeană, așa că am fost influențati de acesti muzicieni. Pe partea de rock, Nine Inch Nails ne-a influentat mult.

TK: Pentru o mulțime de fani internaționali de muzică coreeană, "K-pop" înseamnă ceva de genul Jay Park sau HyunA, care participa de asemenea în acest spectacol. Credeti ca muzica indie coreeana va creste in popularitate?

Shim: Ei bine, nu este ca și cum această trupa a început sa devena populara. Mereu am știut că vom fi în afara curentului, astfel încât chiar și cu această atenție importanta a publicului, nu a fost ceea ce ne-am fi așteptat. Este un sentiment ciudat .

Kim: Cred că există o mulțime de trupe mari de muzică indie în Coreea, dar lipsa difuzarii este o problemă. Cred că SXSW este o mare oportunitate de a prezenta publicului larg muzica noastra și cred că această expunere importanta ne va introduce si pe piața coreeană.Sursa:
http://askakorean.blogspot.ro/2014/03/sxsw-interview-jambinai.html
http://atkmagazine.com/2014/03/12/interview-jambinai-at-sxsw/
http://www.koreanindie.com/2014/03/12/interview-with-jambinai/

miercuri, 12 martie 2014

TVXQ stabilește un nou record in Japonia

Trupa de baieti TVXQ a stabilit un nou record pe Japan's Oricon ocupand locul intai pentru a patra oară, conform presei locale de ieri.

Trupa a lansat al saptelea album regulat, "Tree" în Japonia, pe 5 februarie, iar după graficul de zi cu zi albumul a ocupat locul intai si in graficul săptămânal, de asemenea.

"Tree" a vândut 225.000 de exemplare în prima săptămână , urmând îndeaproape pe albumele lor anterioare, "Tone" si "Time", de exemplu, care au depasit 200.000 de exemplare în prima săptămâna de la lansare.

Alt album al trupei TVXQ, care a castigat pe Oricon, "Best Selection 2010", a fost lansat pe februarie 2010  si a fost un album compilație.

Ultima versiune a lor are 14 piese.

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/tvxq-sets-record-in-japan-66922.html

Filme: Madam Bluff (2014)

"Madam Bluff" (2014)

Regia: Lim Pil-seong
Distributia: Jeong Woo-seong, Esom, Park So-yeong-II,...

Intriga:
Un film despre un barbat care, se indragosteste de Duck, o fată misterioasă de 20 de ani, dupa ce a fost dat afara din serviciu pentru comportamentul sexual.

Data lansării pe piața din Coreea: 2014.

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/photos-added-first-stills-and-updated-cast-for-the-upcoming-korean-movie-madam-bluff-66959.html

Fotografia zilei


Turisti bucurandu-se de zăpadă în Mt. Nam, Seul. / News 1

Vizitatorii la o expoziție de bucate intr-un templu din Seul. / News 1

Sursa:
english.chosun.com/sv...
http://www.hancinema.net/today-s-photo-march-10-2014-1-66880.html

Filme: Sketch (2014)

"Sketch" (2014)

Regia: Lee Hyeok-jong
Distributia: Park Jae-jeong, Ko Eun-ah,...

Intriga:
Cea mai mare poveste de dragoste de dragoste din lume între un bărbat și o femeie începe aici .

Soo- yeon este un artist fără nume care are pasiune și talent. Ea viseaza sa-si expuna lucrarile într-o galerie. Totuși, spre deosebire așteptările ei, lumea nu-i recunoaște talentul și o obligă doar la un compromis rezonabil. Ea continuă sa traiasca fiecare zi cu resentimente și durere. Chang - min (Park Jae - Jeong ) are un talent special care îi permite să simtă sentimentele unei persoane, el simtindu-i durerea și are milă pentru ea.

El s-a născut cu un dar si cu toate astea a fost abandonat de la cei dragi . El simte dragoste pentru Soo - yeon și ea la fel. Între timp, Soo - Hyeon are o ofertă periculoasa ca să facă un compromis cu o autoritate dacă vrea sa se lanseze cu adevarat ca artist

Data lansării pe piața din Coreea: 27 martie 2014.

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/video-trailer-released-for-the-korean-movie-sketch--66882.html

Filme: Two Wives - Movie (2014)

"Two Wives - Movie" (2014)

Regia: Lee Soong-hwan
Distributia: Go Eun-chong, Son Mi-hee, Park Yoo-mi,...

Intriga:
Ce s-ar întâmpla dacă te-ai trezi cu două soții într-o singură noapte?

Hyeon-ho si-a căutat întreaga țară soția care a disparut. El are un an de viața în disperare si suferă de dureri in fiecare zi. Într-o zi, în timp ce-si caută peste tot pentru soția ca deobicei, el se întâlnește cu Yeon-hwa care are un soț violent. Hyeon-ho isi simte inima ca se vindeca lent, datorită frumoasei si femininei Yeon-hwa. Astfel ca Hyeon-ho ii da adăpost până când soția lui Ji-soo se întoarce Dintr-o data. Yeon-hwa nu-l poate părăsi sau ignora astfel ca trei dintre ei încep sa traiasca împreună.

Data lansării pe piața din Coreea: 13 martie 2014.

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/video-trailer-released-for-the-korean-movie-two-wives--movie--66883.html

Poster pentru filmul 'School of Youth: The Corruption of Morals'

"School of Youth: The Corruption of Morals" (2014)
Regia: Goo Mo
Distributia: Lee Min-ho-I, Bae Seul-ki, Ahn Yong-joon, Baek Bong-gi, Choi Jong-hoon, Seong Eun,...

Anterior cunoscut sub numele de "Youth School" (청춘학당, cheong-choon-hak-dang)

Intriga:
Scandalagiii Mok-won, Ryu si Hak-moon, sunt departe de a trece examenele de stat. Trei studenți de sex feminin a intra în școală si fac schimbari in viata tuturor. Apoi, intr-o zi, Mok-won și Ryu sunt tarati in spatele școlii și molestati de către o femeie necunoscută.

Cei trei ei incep o investigație.

Ei încep să suspecteze pe cei trei elevi de sex feminin și încep căutarea criminalului adevărat ...

Data lansării pe piața din Coreea: 27 martie 2014

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/photos-added-new-poster-for-the-korean-movie-school-of-youth-the-corruption-of-morals--66894.html

Lee Bo-Yeong și Ji Seong au dat publicitatii fotografii de nunta


Lee Bo-Yeong si-a arătat pozele de la nunta pentru prima dată in emisiunea SBS TV, "Healing Camp". Ea a arătat două imagini, una in care apare ea și soțul ei la nunta si una in care apare ea în sala de așteptare. Aceste imagini nu au fost date publicitatii înainte.

Ea a spus: "Am fost ocupata cu drama in care jucam asa ca nu m-am putut pregăti pentru nunta si nici nu m-am putut ocupa cu invitatiile de nunta. Ji Seong făcut totul pentru mine și i-am fost recunoscătoare."

Sursa:
isplus.live.joins.com...
http://www.hancinema.net/lee-bo-yeong-and-ji-seong-s-wedding-pictures-revealed-66911.html

Filme: Thorn (2014)


Actorii Jang Hyeok (stânga) și Jo-Bo ah (dreapta) sunt prezenti la o conferință de presă pentru ultimul lor film "Thorn", care a avut loc la Lotte Card Art Center din Districtul Mapo, vestul Seulului. "Thorn" este regizat de veteranul regizor Kim Tae-Gyoon, care a făcut filme, precum:  "Crossing" (2008) si "Volcano High" (2001). Noul film va avea premiera in Coreea pe 10 aprilie [NEWSIS]

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/looking-sharp-66920.html

Actrita Soo Hyeon a zburat spre AmericaActrita Soo Hyeon a fot vazuta placand de pe Incheon International Airport, luni, pentru a participa la un eveniment pentru filmul american "Captain America: The Winter Soldier", în Los Angeles. Ea a fost recent distribuita in filmul  "Avengers 2"./ News 1

Sursa:
english.chosun.com/sv...
http://www.hancinema.net/today-s-photo-march-11-2014-2-66929.html

Ce poarta Song Hye-kyo pentru White Day?

Cercei colorati J. Estina sunt de vânzare acum ca se apropie White Day. White Day este o zi in care barbatul isi poate exprima dragostea pentru o femeie frumoasă și sa creeze o stare de spirit romantica. Cerceiii Tiara Purina au o culoare mai dulce decât bomboanele și au un mare succes la femei.

J. Estina o are ca muză pe Song Hye-kyo, in reclama coafura ei curge natural in ton cu cerceiii Tiara Purina. Aceste bijuterii au fost solicitate ca cel mai dorit cadou de White Day. Ei se pot gasi în trei culori de alb, roz și verde.

Cerceiii pot fi purtati cu margele din pietre creind o atmosferă puternic feminina.

Sursa:
www.topstarnews.net/d...
http://www.hancinema.net/song-hye-kyo-what-does-she-want-for-white-day--66914.html

marți, 11 martie 2014

Park Shin-hye este studenta

Actrița Park Shin-hye si-a transmis gândurile despre inceperea noului an școlar.

Park Shin-hye a postat pe pagina personala de Twitter: "Vremea este atât de frumoasa! Aceasta este o zi de drumeții, dar eu sunt doar acolo din inima. In realitate merg la școală ca sa simt viața de student, care are clase back to back ".

Ea a jucat în drama SBS, "The Heirs" in rolul lui Cha Eun-sang. In prezent, participa la cursurile Universitatii  Chung-Ang , Departamentul de Teatru și Joc.

Sursa:
isplus.live.joins.com...
http://www.hancinema.net/park-shin-hye-a-university-student-66963.html

Jackie Chan lansează un grup K-pop

 
Celebrul actor din Hong Kong, vedeta Jackie Chan, s-a alaturat industriei K-pop promovand un grup de cinci baieti pe nume JJCC sau "Double JC", potrivit mass-mediei locale de ieri.

" JJCC s-a fost născut sub convingerea fermă a lui Jackie că Asia trebuie să se uneasca pentru a conduce lumea", a declarat agenția grupului, The Jackie Chan Group Korea. Toate pregătirile au fost făcute și vom încerca tot ce ne e in putinta pentru a face un debut impresionant."

JJCC este format din patru membri coreeni și un membru din China, toti fiind in varsta de 20 de ani. Se spune Chan a fost implicat în mod activ in creerea și modelarea grupului, precum și in instruirea baietilor și producerea albumul lor de debut .

Cei cinci membri ai grupului JJCC sunt sub indrumarea lui Chan de cativa ani dar n-a avut nicio idee despre sansele lor pe scena pentru spectacolele de promovare naționale și internaționale .

Grupul este programat să-si facă debutul oficial peste putin timp în luna martie.

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/jackie-chan-launches-k-pop-group-66870.html

duminică, 9 martie 2014

Primul roman coreean modern tradus în limba română va fi lansat la Institutul Cultural Român

Romanul „Te rog, ai grijă de mama”, prin notorietatea de care se bucură pe plan internaţional (vânzările se apropie de 2 milioane exemplare în 19 ţări, până acum) şi prin faptul că este primul roman coreean modern tradus şi publicat în limba română, deschide larg o poartă prin care publicul din România ia contact atât cu literatura coreeană contemporană, cât şi cu viaţa cotidiană a poporului coreean.

Autoarea reflectă în paginile cărţii şi trăiri personale şi întâmplări autobiografice, făcând astfel ficţiunea să trezească cititorilor propriile amintiri şi imagini legate de trecutul personal şi în special de persoana mamei. Nu întâmplător evenimentul aducerii cărţii în atenţia publicului larg din România are loc pe data de 7 martie, fiind dedicat, prin subiectul pe care îl tratează, mamelor de pretutindeni.

În anul 2011, romanul a fost tradus pentru prima dată în limba engleză şi a cucerit publicul din Statele Unite, primind „2011 Man Asian Literary Prize” (cel mai bun roman scris de un cetăţean al unei ţări asiatice, publicat sau tradus în limba engleză), fiind primul scriitor coreean şi totodată prima femeie care îl câştigă, în condiţiile în care, în acelaşi an, pe lista nominalizărilor se aflau mari personalităţi, cum ar fi: Haruki Murakami, Amitav Ghosh, Rahul Bhattacharya, Banana Yoshimoto.

Traducerea în limba română a fost facută de domnul Tae Hyun OUM, profesor de limba română la HUFS (Hankuk University of Foreign Studies) în Coreea de Sud, deţinător al unui doctorat în limba română susţinut la Bucureşti sub îndrumarea doamnei academician Valeria Guţu Romalo. Domnul Tae Hyun Oum este un promotor al culturii coreene în România.

Kyung-sook Shin s-a născut la data de 12 ianuarie 1963, într-un sat din Coreea de Sud, fiind al patrulea copil şi cea mai mare dintre fiice, într-o familie cu şase copii. La vârsta de 16 ani se mută în Seoul, la fratele său mai mare, şi lucrează într-o fabrică de electronice în timp ce urmează cursuri serale. În 1985, după absolvirea Institutului de Arte din Seoul, secţia scriere creativă, îşi face debutul literar cu nuvela „Winter’s Fable” („Poveste de iarnă”), pentru care primeşte premiul Munye Joongang New Author Prize.

Kyung-sook Shin face parte, alături de In-suk Kim şi Ji-young Gong, din grupul de scriitoare numit Generaţia 386. Pentru scrierile sale, Shin a castigat mai multe premii literare.

Sursa:
http://www.icr.ro/lansare_roman_kyung_sook_shin