sâmbătă, 3 mai 2014

Povestea de dragoste coreeana care a străbătut secole întregi

 În aprilie 1998, la scurt timp după descoperirea unui mormânt antic în oraşul sud-coreean Andong, arheologii au găsit coşciugul lui Eung-Tae Lee – un bărbat mumificat care trăise în secolul al XVI-lea.

Arheologii au găsit pe pieptul cadavrului mumificat o scrisoare incredibilă, redactată de soţia lui însărcinată şi adresată tatălui copilului pe care îl purta în pântece.

Cercetătorii au mai găsit în mormântul bărbatului şi o pereche de sandale (aflate în fotografia de mai sus) împletite din coajă de cânepă şi părul soţiei sale.

Mort la 30 de ani, Eung-Tae Lee a făcut parte din clanul Goseong Yi. Aceasta este impresionanta scrisoare descoperită de arheologi:

„Pentru tatăl lui Won,

1 iunie 1586

Întotdeauna mi-ai spus „Dragă, să trăim împreună până când părul ne va încărunţi şi să murim în aceeaşi zi”. Cum ai putut să mori fără mine? Pe cine vom asculta eu şi copilul tău acum? Cum vom putea trăi? Cum ai putut să pleci înaintea mea?

Cum de ti-ai apropiat inima de mine şi cum mi-am apropiat eu inima de tine? De fiecare dată când stăteam împreună îmi spuneai: “Draga mea, oare alţi oameni se iubesc aşa cum ne iubim noi? Sunt oare ca noi?” Cum ai putut să laşi toate astea în urmă şi să pleci înaintea mea?

Nu pot să trăiesc fără tine. Vreau să vin la tine. Te rog, ia-mă oriunde ai fi. Nu pot uita sentimentele pentru tine şi durerea mea nu are limită. Unde o să-mi mai pun inima acum şi cum o să trăiască copilul meu fiindu-i dor de tine?

Te rog să te uiţi la această scrisoare şi să-mi spui în vis. Vreau să te ascult în vis. Uită-te cu atenţie la ea şi vorbeşte-mi.

Când voi aduce copilul pe lume, cui ar trebui să-i zică „tată”? Poate oare cineva să înţeleagă ce simt? Nu mai există tragedie ca asta sub bolta cerească.

Tu eşti doar într-un alt loc şi nu suferi la fel de mult ca mine. Te rog , uită-te cu atenţie la scrisoare asta, arată-te în visele mele şi spune-mi. Cred că te pot vedea în vise. Vino în secret la mine. Nu există limită la ce vreau să-ţi spun şi mă opresc aici.”

Sursa:
http://www.antena3.ro/oameni/oare-alti-oameni-se-iubesc-asa-cum-ne-iubim-noi-povestea-de-dragoste-care-strabatut-secole-intregi-183118.html
www.archaeology.org

joi, 1 mai 2014

Presedinta Coreei de Sud își cere scuze pentru dezastrul feribotului

Presedinta Park Geun-hye a transmis poporului coreean pe 29 aprilie că ii pare extrem de rău pentru scufundarea tragică a feribotului Sewol și că ea are o inima grea pentru multele vieți prețioase care au fost luate in acest dezastru.


Presedinta Park Geun-hye oferă condoleanțele victimelor dezastrului feribotul Sewol la altarul oficial memorial în Ansan, Gyeonggi-do (provincia Gyeonggi), pe 29 aprilie. (Foto: Cheong Wa Dae)

Presedinta Park Geun-hye (centru) aduce un omagiu odata cu membri ai cabinetului său în timpul unei întâlniri la Cheong Wa Dae pe 29 aprilie (Foto: Cheong Wa Dae).

Presedinta Park Geun-hye (stânga) aduce un omagiu tăcut victimelor feribotul Sewol. (Foto: Cheong Wa Dae)

În scopul de a preveni reapariția unor catastrofe similare, Presedinta Park Geun-hye a spus că ea ar crea o noua organizatie guvernamentala concentrata pe siguranța națională. Sub autoritatea Cabinetului Primului Ministru, noul organism ar putea acționa ca turnul de control și se se ocupe și de coordonarea la nivel național, pe scară largă a planurilor de ajutorare în caz de dezastru. Ea si-a instruit membrii cabinetului sa discute cât mai curând posibil despre noua organizație guvernamentală cu Adunarea Națională. 

Sursa:
http://www.korea.net/NewsFocus/Policies/view?articleId=119167
Korea.net Staff Writers

luni, 28 aprilie 2014

Kim Soo Hyun a cântat un duet cu starul taiwanez Lin Chi Ling

După drama ‘My Love from the Star’, Kim Soo Hyun a fost încoronat ca starul de top din Asia. Un oficial al Liao Bao Jun a dezvăluit ultimele informatii pe Weibo declarând că " Exista un nou program adăugat la turneul asiatic a lui Kim Soo Hyun. Kim Soo Hyun trebuind sa fie prezent la AWE 2014 in Shanghai si sa cânte in duet melodia ‘I Love You’ cu regina frumusetii din Taiwan, cantareata Lin Chi Ling. Aceasta a fost prima întâlnire oficială a lui Kim cu fanii din China".

Anterior, agenția lui Kim Soo Hyun a anunțat ca turneul asiatic include țări precum China, Taiwan, Japonia, Thailanda și Singapore. Dintre care, sunt incluse 3 orase din China continentală, Beijing , Shanghai si Guangzhou. În ceea ce privește intalnirile cu fanii, Kim Soo Hyun a cântat și a interacționat îndeaproape cu fanii.

AWE2014 în Shanghai a avut loc pe 18 martie si fanii i-au asteptat cu nerabdare pe Kim Soo Hyun și Lin Chi Ling . Din moment ce AWE este un eveniment deschis, fanii au avut mari șanse de a interacționa cu Kim Soo Hyun. Cum a funcționat chimia dintre Kim Soo Hyun și Lin Chi Ling ? Totul s-a desfasurat cu emoție !

Sursa:
RenRen Entertainment

duminică, 27 aprilie 2014

Seriale: Triangle (2014)

Titlul: 트라이앵글 / Triangle
Anterior cunoscută sub numele de: 히든 (Hidden) / 바보삼형제 (Three Foolish Brothers)
Compania de producție: Taewon Entertainment
Chief Producer: Joo Sung Woo
Producator șef: Jung Tae Won
Regia: Yoo Chul Yong, Choi Jung Kyu
Scenariul: Choi Wan Kyu
Genul: Melodrama , Familie, Romantic , Acțiune
Episoade: 24 (confirmate)
Canal de difuzare: MBC
Perioada de difuzare: 5 mai 2014 -22 iulie 2014
Timp de difuzare: luni si marti de la ora 22:00

Intriga
O dramă despre trei frati care se reintalnesc după 20 de ani de la moartea părinților lor cu două decenii în urmă .

Jang Dong Soo (Lee Bum Soo) este cel mai mare dintre frati si este detectiv. Jang Dong Chul (Kim Jae Joong), este al doilea frate si este gangster. Jang Dong Woo (Im Si Wan) este fratele mai mic adoptat de o familie bogată, pe când era foarte mic.

Când trei frați erau și-au pierdut părinții au fost separati și au trăit departe timp de 20 de ani fără să știe unul de celalalt. Apoi s-au reîntâlni pe neașteptate și reîncep relația lor ca frați.

Hwang Shin Hye (Oh Yun Soo) se indragosteste de Jang Dong Soo și Oh Jung Hee ( Baek Jin Hee ) este o femeie care este iubita de doi dintre frați .

Distributia:

Roluri principale:
Lee Bum Soo - Jang Dong Soo
- Noh Young Hak - Jang Dong Soo (young)
Kim Jae Joong - Jang Dong Chul / Heo Yong Dal
Im Si Wan - Jang Dong Woo / Yoon Yang Ha
Oh Yun Soo - Hwang Shin Hye
- Kim So Hyun - Hwang Shin Hye (young)
Baek Jin Hee - Oh Jung Hee

Oamenii din jurul lui Jang Dong Chul:
Hong Suk Chun - Man Kang
Lee Yoon Mi - Madam Jang
Shin Seung Hwan - Yang Jang Soo
Im Ha Ryong - Yang Man Chun

Oamenii din jurul lui Oh Jung Hee:
Kim Ji Young - Jung Hee’s grandmother
Kim Joo Yeob - Oh Byung Tae
Park Min Soo (박민수) - Oh Byung Soo
Jung Ji Yoon - Kang Hyun Mi

Seoul Metropolitan Police Agency, Special Crime Squad:
Jo Won Hee - Kang Chul Min
Wi Yang Hee (위양희) - Dak Jae Geol
Park Hyo Joo - Kang Jin
Im Ki Hyuk - Detective Min

Chung Jin Group:
Kim Byung Wook (김병욱) - Go Bok Tae
Jo Sung Hyun (조성현) - Kim Sang Moo
Yeo Ho Min - Gong Soo Chang
Kang Shin Hyo - Go Won Jung

Si altii:
Kang Shin Il - Hwang Jung Man
Jang Dong Jik - Hyun Pil Sang
Kim Byung Gi - Yoon Ho Jang
Naya (나야) - Lee Soo Jung

Nota:
La inceput lui Song Seung Hun i-a fost oferit rolul lui Jang Dong Chul dar pana la urma a fost distribuit Kim Jae Joong.

Foto:

Sursa:
http://www.koreandrama.org/?p=33771
http://www.imbc.com/broad/tv/drama/shj/index.html
https://www.youtube.com/watch?v=gdr5qOgDlZA
http://www.viki.com/tv/22789c-triangle-hidden

Stupa din partea de est a Templului Yeongoksa (Perioada Goryeo )Yeongoksadongbudo (연곡사 동부 도) - National Treasures 53

Dacă pagoda servea funcţia sacră sarira a lui Buddha, Stupa adăpostea pe marii calugari budisti.

Pagoda si Stupa sunt realizate aceeaşi structură: corpul si partea sa de sus, care se află pe o singura fundaţie. Acest Stupa este situata în partea de est a Templului Yeongoksa. Stupa octogonala se află pe o platforma care cuprinde pietre pătrate. Templul a fost faimos pentru practica Zen şi pentru călugării lui de renume, până la începutul perioadei Goryeo.

Din acest motiv, templul are alte doua stupa frumoase: Stupa de Vest (Treasure nr 154) si Stupa de Nord (National Treasure No. 54).

Dintre cele trei, cea de est este considerata cea mai frumoasa si eleganta. Stupa are o fundatie de trei niveluri. Fundaţia inferioara aeste împărţita în două părţi. Un dragon învăluit în nori şi un leu sunt sculptati în partea superioară şi respectiv inferioară. Pa fundaţia de mijloc este gravată o ramă, în care sunt sculptati opt Dharma de protecţie. Acestea sunt de asemenea descrise pe larg în Seokguram Grotto din Orasul  Gyeongju.

De asemenea, la fundaţia de sus, pe cele două nivele, sunt gravate elaborat petale duble de lotus, stâlpi, şi mai presus de toate Kalavinka, o creatură imaginară menţionate în scripturile budiste. Ea are cap de om şi corpul unei păsări, într-un design circular. Fiecare parte a corpului si racla au un design in forma de cadru, în care este incorporat un arzător de tămâie şi Lokapata, patru Kings Guardian sculptati în relief cu mai puţina finete.

Acoperişul de piatră brazdat cu capriori este acoperit cu gresie.

In final este plasat un phoenix cu aripi larg deschise şi flori de lotus, gravate pe partea superioară şi respectiv inferioară. Se presupune ca acest Stupa a fost dedicat National Preceptor Doseon. Fundaţia pare oarecum mare.

Cu toate acestea, proporţiile generale şi de manoperă sculpturale sunt suficiente pentru a face Stupa o capodopera a unei Silla  unificata.

Sursa:
Kaynak/Source
http://jikimi.cha.go.kr/english/new/index.action
http://www.korea-fans.com/forum/konu-stupa-of-east-side-of-yeongoksa-temple-goryeo-period.html