sâmbătă, 10 mai 2014

Jeonju – Cheonnyeon Nuri Bom

Jeonju, capitala provinciei de nord Jeolla este la 3 ore distanță de Seul.

 Pungnammun Gate (전주 풍남문)

Jeonju a fost aleasa ca parte din Creative Cities a rețelei UNESCO. Ai speranța de a gusta mâncăruri coreene foarte gustoase în acest oraș.

Daca ai stomacul gol, poti explorezi bucătăria din Jeonju, de exemplu la un restaurant numit "Cheonnyeon-nuri Bom-천년 누리 붐".Interior

Poti comandat Jeonju Bibimbap, Jeonju fiind renumit pentru asta.

Dar de fapt nu este "Jeonju Bibimbap", ci "Sanyacho Bibimbap". Bibimbap este acoperit cu legume proaspete si delicioase, nu cu carne. Poti fi surprins de cât de delicios este acest bibimbap.


 Sanyacho Bibimbap 산야초 비빔밥 


Generous Banchan

In Regiunea Jeolla se serveste de obicei un generos Banchan. Chiar pajeon face parte din banchan! Ce e mai mult, aceasta masa de legume costa doar 7.000 de won!

Deci, poti avea o masă copioasă și sănătoasa.

Cu siguranta trebuie să vizitați JeonjuSursa.

Sursa:
http://zenkimchi.com/FoodJournal/featured/jeonju-cheonnyeon-nuri-bom-%EC%B2%9C%EB%85%84-%EB%88%84%EB%A6%AC-%EB%B4%84/
Featured, Korean Food 101, Restaurants 

Kim Won Sim „În Coreea cea mai apreciată calitate a unui om este responsabilitatea”
Kim Won Sim a venit în R. Moldova împreună cu soţul ei, Han Ho Jin, în anul 1993, când a început la noi perioada de tranziţie spre democraţie şi economia de piaţă. 
Cei doi coreeni şi-au dorit să ajute R. Moldova cu ceea ce pot, din simplul raţionament că, susţin ei, ţara lor de baştină a devenit astăzi a 12-a putere economică în lume, fiind de asemenea ajutată de alţii. Sprijinul pe care ni-l oferă ei ţine de educaţia tinerilor - ambii sunt profesori la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. 

- Dna Kim, cum aţi descoperit R. Moldova?
- A fost demult, la începutul anilor `90. Pe atunci tot ce se întâmpla în Europa de Est prezenta pentru noi un mare interes. Am venit mai întâi în România. Privisem un film despre copiii de aici, cu ce probleme grave se confruntau după revoluţia din 1992, când fusese dat jos Ceauşescu. Şi ne-am gândit că trebuie să-i ajutăm. Aici am învăţat limba română, împreună cu soţul meu şi tot aici am aflat despre R. Moldova. Ne-am stabilit apoi la Chişinău, unde am făcut Facultatea de Jurnalism şi Comunicare la Universitatea de Stat din Moldova şi masteratul în Știinţe ale comunicării la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. M-a atras faptul că istoria celor două ţări româneşti este la fel de dramatică, precum e cea a ţărilor coreene...

- Povestiţi-ne ceva despre ţara dumneavoastră...
- În urma războiului din anii 1950-1953, ţara noastră a fost divizată în Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Prima s-a dezvoltat pe baze democratice, a doua a îmbrăţişat doctrina comunistă. Războiul a trecut prin inimile noastre - a despărţit familii, soţii rămânând într-o ţară şi soţiile în alta, a despărţit părinţi de copii şi fraţi de surori. Nici până astăzi nu avem dreptul să mergem la rudele noastre din Coreea de Nord, din cauza regimului de acolo, între noi e cortina de fier...

- Coreea de Sud este astăzi o mare putere economică în lume. Cum aţi reuşit să ajungeţi la acest nivel de dezvoltare?
- Nu a fost uşor. După războiul cu Coreea de Nord, ţara mea a fost complet distrusă, sărăcia şi foametea au ucis sute de mii de oameni. Am beneficiat de sprijinul Occidentului, dar am reuşit să punem în valoare şi întreg potenţialul nostru naţional. Sacrificii enorme au făcut mai ales mamele noastre, care şi-au trimis copiii la studii superioare în Occident, dându-le, uneori, ultima bucăţică de pâine pe care o aveau pe masă...

- Iar acei tineri s-au întors apoi acasă din Occident, deşi ştiau că se întorc într-o ţară săracă...
- S-au întors, pentru că statul coreean i-a aşteptat şi a avut mare grijă ca ei să-şi găsească locul în societate, să se afirme, să-şi pună în valoare cunoştinţele acumulate. Li se repartizau locuri de muncă, existau strategii bine chibzuite pentru încadrarea tinerilor în economie. Ţara a renăscut din ruine şi datorită preşedintelui nostru de atunci, dl Park Chung Hee. Anume el a înţeles şi a convins şi cetăţenii coreeni că vom supravieţui numai dacă vom investi în propria economie. Noi nu am deschis magazine de lux, ci am investit în tehnologii, care astăzi pot concura cu cele japoneze sau americane. Să nu uităm că Coreea de Sud este vecină cu o mare putere economică, Japonia. Dacă nu am fi dezvoltat economia, nu am fi ajuns niciodată competitivi cu ea. Firme ca „Sam Sung” sau „Hyundai” şi LG sunt astăzi o mândrie a coreenilor şi nu cedează cu nimic în faţa unor firme renumite din Japonia. Acum e timpul ca şi noi să ajutăm ţările care trec prin anumite greutăţi economice. Mai ales trebuie să îi ajutăm pe tineri. Guvernul Coreei oferă astăzi o mulţime de burse în acest sens.

- Cu ce vă ocupaţi la ULIM?
- Sunt directorul Departamentului de limbi asiatice şi profesoară de limba coreeană. Tot aici, predă limba coreeană şi soţul meu. Vă spuneam că statul nostru oferă burse studenţilor străini din ţările mai slab dezvoltate, inclusiv la masterat şi doctorat. Chiar recent, o studentă de la ULIM, care a terminat Dreptul, a obţinut o astfel de bursă pentru cinci ani, în care să-şi facă masteratul şi doctorantura. Încă patru studenţi au plecat pentru un an, iar doi pentru patru luni de studii în Coreea de Sud, într-un program de schimb studenţesc. ULIM colaborează cu mai multe universităţi din Coreea de Sud, cum ar fi Universitatea Sung Kyul, Universitatea Gim Cheon şi Universitatea Han Yang etc.

- Cât de curioşi sunt tinerii din Moldova să înveţe o limbă asiatică?
- Anul acesta numai la limba coreeană s-au înscris 21 de tineri pentru specialitatea limba B anul I şi alţi 70 de studenţi învaţă această limbă individual. Există o curiozitate aparte pentru limbile asiatice, deoarece trăim în condiţiile globalizării - azi suntem aici, dar mâine nu se ştie. În secolul XIX era la modă franceza, secolul XX a fost al limbii engleze, dar în secolul XXI cele mai solicitate sunt limbile coreeană, chineză şi japoneză…

- Cu ce diferenţe de ordin cultural v-aţi confruntat în R. Moldova?
- În primii ani, eram puţin şocată, pentru că venisem dintr-o ţară cu o democraţie puternică, iar aici abia se desfiinţase URSS. Moldovenii sunt un popor harnic, dar din cauza sistemului politic ţara se afla într-o delăsare totală. Cineva mi-a spus, pe atunci, dna Kim, omul are zece degete, dacă unul din ele nu lucrează, rămân celelalte nouă să ducă lucrul la capăt. Deci, chiar dacă eu nu muncesc, ţara se mişcă înainte pentru că muncesc alţii. M-a surprins această filozofie, deoarece în Coreea cea mai importantă calitate a omului este responsabilitatea. Ceea ce fac eu mă reprezintă, este faţa mea, deci nu pot face nimic de mântuială...

- Ce nu-i ajunge Moldovei ca să devină o ţară cum e Coreea de Sud?
- Conducătorii tării ar trebui să se gândească mai mult la popor, iar cetăţenii să-şi iubească mai mult ţara. Şi încă ceva: e nevoie de mai multă demnitate. M-a şocat când am văzut că, dacă se adună zece oameni şi unul începe să vorbească ruseşte, toţi ceilalţi vorbesc în limba rusă. Când merg la piaţă, eu vorbesc în limba româna, iar oamenii se miră: cunoaşteţi limba română? Ia mai vorbiţi, mai vorbiţi! Şi pe urmă comentează: ruşii trăiesc de decenii aici, dar nu vor să ne cunoască limba!

- Dumneavoastră v-a fost greu să învăţaţi româna?
- Eu nu mi-am pus problema dacă e o limbă grea sau uşoară. Când am învăţat româna, m-am gândit că limba este expresia vie a culturii unui popor şi trebuie s-o cunosc şi s-o respect.

- Cunoaşteţi şi limba rusă?
- O, net, ia ne znaiu po-russki! Foarte puţin. Cunosc engleza, câte un pic de japoneză şi chineză. Japoneza, de exemplu, are aceeaşi origine cu limba coreeană şi e uşor s-o înveţi. Dar cel mai bine mă descurc în română şi coreeană.

- Există vreo diferenţă între femeile din Coreea de Sud şi cele din R. Moldova?
- La noi, în Coreea, familia este o mare autoritate. Nicio căsătorie nu se face fără acordul părinţilor, orice problemă se discută şi se rezolvă la masa familiei. De aceea apar adesea divergenţe între noră şi soacră. De obicei, soacrele sunt foarte autoritare, se amestecă în viaţa tinerilor, îşi impun punctul de vedere... În R. Moldova nu există o astfel de dependenţă a familiilor tinere de generaţia mai în vârstă.

- Dar cum vi se par moldovencele?
- Vai, bietele moldovence! Prea multe sarcini au pe capul lor. Muncesc şi acasă, şi la câmp, şi la serviciu, iar vara pregătesc pentru iarnă tot felul de murături, compoturi din fructe, dulceaţă, conservă legume... În Coreea femeile nu au astfel de griji.

- Ce ne puteţi spune despre soţul dumneavoastră?
- Ne-am întâlnit în Coreea, pe când eram studenţi, ambii am învăţat la Politehnică, eu la printer design, el la inginerie. Mie îmi plăcea foarte mult tenisul şi lui la fel, aşa că pe câmpul de tenis am făcut cunoştinţă. Tot ce pot spune despre el e că e foarte cuminte şi are inima mai mare decât a mea, e mult mai răbdător decât mine şi mă iubeşte. Sunt fericită alături de el.

- Se zice că la japonezi, când apare un conflict între soţi, femeia trebuie să ia o carte între dinţi... La coreeni ce tradiţii există?
- La noi există un proverb: după căsătorie, timp de trei ani soţii trebuie să fie orbi, alţi trei ani să fie surzi, iar încă trei ani să fie muţi... Trecând aceşti nouă ani, ei vor învăţa să fie răbdători unul cu altul şi să adune mai multă înţelepciune.

- Faceţi şi în Moldova mâncare coreeană? E o bucătărie mai deosebită decât cea românească...
- La noi la bază este orezul. Fiert numai în apă, avem vase speciale în care îl preparăm. La garnitură adăugăm ceva din carne, peşte. Mâncarea noastră e puţin cam picantă. Speranţa de viaţă a coreenilor este de 100 de ani. Şi un om de 60 de ani nu-şi arată deloc vârsta.

- Poate şi munţii ajută la longevitate...
- Da, 70 procente din teritoriu îl ocupă munţii. Dar şi apa e mai curată, iar mâncărurile sunt din peşte. Când am venit prima dată în Moldova, mi se făcuse un dor nebun de peşte şi m-am dus la piaţă. M-a şocat ceea ce am găsit acolo - peşte sărat, afumat... La noi se mănâncă doar peşte proaspăt...

- Cum vă simţiţi la Stăuceni, în ce relaţie sunteţi cu oamenii de aici?
- Suntem singura familie de coreeni în acest sat. Am deschis aici o şcoală de meserii, înregistrată la Ministerul Învăţământului, unde doritorii pot studia limba engleză, informatica, croitoria, contabilitatea. Avem grijă şi de copiii ai căror părinţi muncesc peste hotare. Ei le trimit bani din străinătate, dar nu ştiu ce fac cu ei copiii lor acasă - merg la şcoală sau stau toată noaptea la Internet. Noi le ajutăm să se pregătească de lecţii, să nu sufere din cauza lipsei părinţilor. Copiii sunt sămânţa neamului şi trebuie să crească într-un sol fertil. Ne împăcăm bine cu oamenii şi avem o mulţime de prieteni printre ei... 

Sursa:
http://www.timpul.md/articol/kim-won-sim--in-coreea-cea-mai-apreciata-calitate-a-unui-om-este-responsabilitatea--37265.html
Kim Won Sim, Moldova, ULIM, coreea de sud, Femeia, stăuceni

Yong Joon oferind cravata si haina pe care o purta în Winter Sonata

 

Yong Joon oferind cravata si haina pe care o purta în Winter Sonata.

Sursa:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=421203867989080&set=a.303146129794855.65628.303074503135351&type=1&relevant_count=1&ref=nf

vineri, 9 mai 2014

Fructe de mare de la Jagalchi Market, Busan

Dacă vizitezi Busanul 부산 și treci pe la Jagalchi Shijang (Market) 자갈치 시장, le vezi pe toate. Piața a fost deschisă în 1924 și numele ii vine de la pietrișul din apropierea plajei-jagal 자갈 care înseamnă prundis sau pietriș. Cu alte cuvinte, Pebble Beach, California, nu este singura plaja  faimoasa cu pietriș din lume.

Daca esti in vizita la Busan, te poti duce si prin ssiat hotteok 씨앗호떡 si  mandu 만두 standuri din Busan International Film Festival Plaza apoi poti traversa spre Gudeok-ro 구덕 로 artera catre Jagalchi Market.

Busan este binecuvântat cu accesul usor la tot felul de fructe de mare proaspete. Insa, cele mai bune oferte vin de la vânzatorii de pește în partea de exterioara a pieței. Dar dacă vă abilitățile tale coreene sunt la fel de proaspete ca tariful, vei vedea că este dificil sa negociezi sau sa ceri ceea ce vrei.

Daca nu ai mancat deja micul dejun  hotteok, te poti duce în clădirea de șase etaje de la piață . Există un număr de restaurante la al doilea etaj. Neinițiații pot ajunge în altă parte decat in zona de restaurante, dar totusi semnele waymarker te pot ajuta să te orientezi sa gasesti drumul în.

În secțiunea C1, este un restaurant numit Dwejichobap 돼지초밥, de asemenea, cunoscut sub numele de  Jackey’s Seafood, fructele de mare ale lui Jackey. Jackey a jucat într-o serie de emisiuni culinare din rețeaua de televiziune KBS și afișează imagini din acele apariții peste tot in restaurant.

Nu-ti face griji despre găsirea acestui loc, probabil Jackey isi va face introduce el însuși în limba engleză. El are un ajutor în predare, si tot timpul are fotografii cu pește și fructe de mare de sezon care te pote ghida spre cea mai buna alegere. El poate oferi, de asemenea, relaxare in stil coreean (pe podea), fie in stil occidental (pe scaune).

 Gratar la Jagalchi Market, (Jeff Quackenbush photo) 

Costul meselor este cu peste de ₩ 40,000 (aproximativ 40 $) pentru două persoane. Acesta poate fi la grătar și condimentat cu lămâie. Dar in orice zi, un pește proaspăt preparat simplu este mult mai delicios decat un pește prea condimentat.

Jackey este cel mai bine-cunoscut pentru sushi — chobap 초밥 care este termenul coreean pentru oțet de orez cu aroma pentru sushi. Daca nu manancui pește crud, Jackey recomandat gratar cambulă, daca este in sezon.

Dwejichobap (cunoscut ca Pork Sushi)

37-1 Nampodong 4(sa)-ga, Jung-gu, Busan, South Korea

중구 남포동4가 37-1, 부산광역시

Directii:
- Metroul din Busan la lina 1 la 자갈치 역 Jagalchi Station și de folosit Iesirea10. Alternativ, se poate cobora la Statia Nampo 남포 역 Nampo, și de de folosit Iesirea 2.
- De la Iesirea 10, se merge drept (spre est).
- La a doua strada, 자갈치 로 37 번길 Jagalchi-RO 37-gil, se ia la dreapta. Iar pentru Jagalchi Market urmasresti indicatorul de pe drum.
- Mergeti trei blocuri. Drumul va curba la stânga, chiar în fața pieței.

Sursa:
http://zenkimchi.com/FoodJournal/featured/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://en.korea.com/blog/blogs/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://www.koreaforniancooking.com/search?updated
max=2013-06-27T23:46:00-07:00&max-results=5&start=5&by-date=false

joi, 8 mai 2014

Jang Hyuk si Park So Ae pozand pentru Cine 21

Sursa: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.549518838430101.1073741852.432854810096505&type=3

Cele mai bune locuri de munca in dramele coreene si cariere - sa nu sariti pe mine, acest articol este totusi un pamflet

Ti-ai dorit vreodată să trăiesti ca eroiii tai preferati din dramele coreene? Ei bine, eu sunt pe cale sa-ti dezvalui secretul lor: modalitati de a obține locul de muncă potrivit! Să trecem în revistă opțiunile din Kdrama:

1. Livrari de mancare / lapte


Aceasta munca a funcționat foarte bine pentru Go Eun Chan (Yoon Eun Hye) in Coffe Prince. În timp ce livra mancare, ea a strecurat o privire lui Choi Han Kyul (Gong Yoo). De asemenea, pe când livra lapte, ea i-a furat inima lui Han Sung (Lee Sun Kyun), varul lui Han Kyul. De fapt Eun Chan a avut mai multe locuri de muncă, inclusiv: la cafeneaua lui Han Kyul, instructor de taekwondo și a cusut ochi pe păpuși. Aceasta să fie doamnelor o lecție, cu cat mai multe locuri de muncă in care lucrezi, cu atat esti mai aproape de a găsi sufletul pereche!

alte exemple: Can You Hear My Heart?, Shining Inheritance

2. Functie Executiva (pentru baieti)


Pentru bărbați aceasta este un dar. Acest loc de muncă necesită, în general, foarte puțin de lucru pentru tine, deoarece vei petrece cea mai mare parte din timp obsedat de o femeie. Cel mai probabil vei obține acest loc de muncă prin nepotism Pentru că esti un chebol sau nepotul proprietarului unei corporații gigantice. Chiar dacă obții acest loc de muncă prin propria inteligenta și capacitate, ești in schimb obligat să te lipesti de o femeie drăguță (sau două, triunghiuri ale dragoste yay!)

Cineva va suferi pentru tine. Din păcate, una dintre cele două doamne drăguțe care se indragosteste de tine va fi, probabil, un psihopat care va încerca să elimine altă fată, care este de fapt cea pe care o iubesti cu adevarat. Uită-te mai departe la Stairway to Heaven. În această dramă coreeană clasica Cha Song Joo (Kwon Sang Woo) este un chebol care o iubește pe Han Jung Seo (Choi Ji Woo), doar că dragostea este curmata brusc, atunci când sora ei cea rea, Han Yoo Ri (Kim Tae Hee), a lovit-o intenționat cu o masina.

Deci, unele locuri de muncă au pericolele lor, dar e cel mai bun loc de munca totusi, un pariu castigat.

alte exemple: Secret Garden, Ice Adonis, Boys Over Flowers

Functie Executiva (pentru fete)


Ca și în cazul barbatilor, o femeie va câștiga, probabil, aceasta poziție de nivel înalt, prin legături de familie, dar urca pe scara executiva fiindca este posibil sa fie cea mai ambițioasa dintre voi. Pentru că ești o femeie puternică, puternic, cu siguranta, se va întâlni la acei oameni care gândesc la tine ca o cățea rece, al' dracu ', ai putea fi chiar de fapt o cățea rece, dar, la fel ca Seo Eun Gi (Moon Chae Won) in Innocent Man, te vei întâlni cu un tip care va vedea inima ta calda care nu o lasi sa se vada deobicei in afara ta. 

Chiar dacă va trebui să-ti pierzi memoria in cauza unui accident de masina aproape fatal și apoi să devii o imbecila timp de câteva luni, acest lucru va fi probabil cea mai buna modalitate de a avea definitiv pe un tip minunat ca Kang Ma Ru (Song Joong Ki), nu?

alte exemple: Birth of the Rich, Empire of Gold

3.  Idolul
 

Cei care aspiră să aibă faimă și avere au o aspiratie comună în aproape fiecare țară, nu doar în Kdrama (nu mă refer doar la Coreea de Sud, dar reprezinta lumea magică din dramele coreene). A deveni idol este mai ușor decât sa fii om simplu in dramele coreene, cred. Fie că esti bărbat, femeie sau copil, tot ce ai nevoie, se pare, este talentul și o găleată de dorință. Daca esti ca Ji Seung Yeon in KPop: The Ultimate Audition, vei pretinde a fi un tip care-si realizeaza visul orice ar fi.

alte exemple: Heartstrings, You're Beautiful, Dream High

4. Un aspirant designer de moda
Aspirantul designer de moda este de multe ori o persoana care gaseste greu de lucru si munceste foarte multe ore. De asemenea, munca ta va fi, probabil, furata de un designer leneș care va încerca sa te si pacaleasca. Acest scenariu s-a întâmplat pentru Eun Jung Soo (Choi Jung Won), în Kdrama Her Legend. Cel mai important lucru de retinut despre această carieră este că va fi, probabil, în strânsă legătură cu un tip intr-o functie executiva, care va juca cel mai probabil un rol esențial în succesul tau.

alte exemple: The Vineyard Man, Cheongdam-dong Alice, Baby Faced Beauty

5. Animatoare la bar

Acest loc de munca este folosit doar ca ultimă soluție. Cand o fata este într-adevăr în jos cu norocul ei, dar este destul de draguta sa fie anumatoare la un bar sau un club de noapte pentru a face niște bani în plus. Un lucru de remarcat aici, însă, este că lucrezi la un bar in care vin oameni de afaceri înfiorători care-ti dau atenția care nu-ti place. O poti vedea pe Lee Soo Jung (Ha Ji Won) in Something Happened in Bali. Jung Jae Min (Zo In Sung) tocmai a devenit mai obsedat de ea după ce am aflat că lucra la club dupa ce a fost vânduta de fratele ei.

alte exemple: Shining Inheritance, Heartless City

Deci, sunt sigura că v-ați dat seama până acum, această listă este menita să fie sarcastica și, de asemenea subliniaza problemele de inegalitate de gen care apar agresiv în care dramele coreene. In concluzie, iubita noastra Kdrama e doar o sursă de divertisment și nu reprezinta realitatea.

Sursa:
http://www.kdramatherapy.com/2013/09/the-best-korean-drama-jobs-and-careers.html
Kdrama Therapy, coffe prince, Gong Yoo, ha ji won, heartless city, Innocent Man, Moon Chae Won, Yoon Eun Hye, Zo In Sung Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook

15 actori coreeni care ar putea juca cu succes la Hollywood


 


Cum valul Hallyu devine tot mai mare și mai mare, incepe sa fie vorba de vedete care pot face fata cu brio pe piețele internaționale! Pentru actori, cel mai mare vis lor este de a juca la Hollywood. Există mulți actori care au început deja să joace în filmele de la Hollywood, dar care dintre actori mai pot obține acest statut?

Mai jos e este o listă cu actori coreenii pe care mi-ar plăcea să-i văd mai des la Hollywood, nu sunt intr-o ordine anume.

Daniel Dae Kim (Lost)

 

John Cho (Harold and Kumar Go to White Castle, Total Recall, Star Trek Into Darkness)
Sung Kang (Fast & Furious)
Steven Yeun (The Walking Dead)
Rick Yune (Fast & Furious, Ninja Assassin)


Randall Park (Comedian)
Will Yun Lee (Die Another Day, The Wolverine)
Tim Kang (The Mentalist)Lee Byung Hun (G.I. Joe, RED 2)
Julien Kang (High Kick Through the Roof, To the Beautiful You)
Lee Joon (Ninja Assassin)


Taecyeon (Dream High, Who Are You)Siwon (Athena, The Lord of the Drama)T.O.P (Iris, Alumni)Yoochun (Rooftop Prince, I Miss You) 
Cine altcineva ar mai putea fi adaugat la această listă?

Sursa:
http://www.allkpop.com/article/2013/09/15-male-korean-actors-that-should-get-more-screen-time-in-hollywood-1#axzz2eCdQtdEL
http://www.allkpop.com/article/2013/09/15-male-korean-actors-that-should-get-more-screen-time-in-hollywood-1#ixzz2eKhSyUvg
@allkpop on Twitter | allkpop on Facebook

Filme: The Russian Novel (2012)

Ca și opera literara, "The Russian Novel" este un film incredibil de dens, extins în moduri care merg dincolo de cele 140 de minute.

Oamenii din acest film sunt extrem de pretențiosi. Ca ființe umane reale sunt oribili, insuportabili și dificil să simpatizezi cu ei. Există in ei un anumit nivel de schadenfreude inerent care-i face să rătăcească fără rost în jurul fermelor, cu un peisaj rece, cel mai indiferent pe care l-am văzut vreodată filmat.

Ați citit vreodată un roman rusesc real? Acest fapt este destul de dificil pentru cineva, de asemenea. Personajele cu pretentii incearca sa-si dovedeasca măreția într-o lume rece, indiferentă, uitând de faptul că, probabil, nu merită faima ei dar ei încearcă să o realizeze oricum.

Dacă scopul filmului "The Russian Novel" este de a reproduce același sentiment de presimțire și introspecție care însoțește lectura literaturii ruse reala, până în prezent, acest film reușește cel mai bine sa adapteze un roman rusesc pentru marele ecran. În timp ce in carte s-au folosi metafore verbale, "The Russian Novel" profită deliberat de efectele cinematografice. Cum in carte gasesti gânduri introspective, pentru că are o discontinuitate provocata de cuvânt scris, "The Russian Novel" limitează aceste discontinuitati la acele scene în care introspecția unui personaj servește unui scop deliberat.

Desigur, pentru o persoană care nu a citit romanul și nu ar fi cu siguranță atât de îndrăzneț sa incerce sa citeasca un mare clasic rus, "The Russian Novel" nu ofera foarte mult. Filmul poate fi un clasic, dar numai în sensul in care o persoană care are in minte romanul ar putea aprecia asta. Este un film dificil de vizionat și este recomandat numai pentru cei care doresc o provocare.

"The Russian Novel" este regizat de Shin Yeon-shick si in distributie ii intalnim pe Kang Shin-hyo, Kyeong Seong-hwan si Kim In-soo-I.

Sursa:
http://www.hancinema.net/hancinema-s-film-review-the-russian-novel-60533.html

Cinci lucruri de stiut despre Bae Soo Bin

 Bae Soo Bin a jucat un personaj antipatic in drama "Secrets". Personajul lui este un om atât de ambițios incat lasă o femeie sa mearga la închisoare pentru un delict pe care el l-a comis și apoi , fără vreo remuscare, o paraseste.

Este o schimbare fata de rolul jucat în " Legacy Brilliant " sau în "49 de zile" un barbat care descoperă prea târziu că este indragostit de logodnica sa. El a interpretat fără cusur personaje perfecte dar și învinși. El a jucat atât rege cat și cerșetor în piesa de teatru "Masquerade" și va apărea anul viitor în filmul "Memories of the Sword".

Ce altceva mai trebuie să știți despre acest actor versatil ?

- În timp ce poate fi un actor serios, este interesat de moda . El este fan al lui Jean Paul Gaultier și chiar se bucură de haine frumos cusute, mai ales costume bine croite.

"Sunt momente care într-adevăr îmi place să fiu în fața camerelor de luat vederi", a spus Bae." Când fac poze, ma surprinde ceva ce ma face special in acest moment."

- Personajul cu care el se identifica cel mai bine este Jun Sae din " Legacy Brilliant".

"E un personaj care face apel la fanteziile femeilor", a spus Bae." Chiar dacă eu sunt barbat, mi-ar plăcea dacă ar existat într-adevăr un tip ca Jun Sae. Suntem asemănători în unele privințe, dar există si diferente. Eu nu pot studia sau lupta precum Jun Sae. El este personaj luminos și jucandu-l, mi-a schimbat si mie personalitatea intr-una luminoasa."

- Singura problema care o are de cand e actor este că lui nu-i place să concureze cu ceilalti. El nici măcar nu e sigur că a vrut să fie actor, în primul rând pentru că ar fi însemnat sa concureze.

- Pentru pregatirea unor roluri îi place să înoate, sa danseze și sa cante jazz. Pentru numarul din luna aprilie a revistei Harpers Bazaar, in pauza acesta si-a aratat unele aptitudini de dans.

- Bae are 36, si s-a casatorit in 2013 la Seoul Shilla Hotel. Colegii sai actori, Jung Jin Young și Lee Kwang Soo au găzdui ceremonia lui de nunta. Sotia lui este studenta si nu este o celebritate.

Cuplul s-a intalnit doar câteva luni înainte de a decide să se căsătorească . Înainte de întâlnirea cu sotia sa, Bae a avut o relație de șapte ani, tot cu o femeie care nu era persoana publica, relatie care s-a încheiat în 2011. Spre deosebire de alte vedete, Bae a ascuns faptul că avea o relatie și a facut public relatia despre sfârșitul relației.

Intre actorie și planurile de proaspăt căsătorit, acesta va fi intotdeauna ocupat.

Sursa:
http://www.kdramastars.com/articles/10489/20130913/five-fun-facts-bae-soo-bin.htm
Bae Soo Bin, secrets

Seong Yoo-ri este "Zeita primăverii"


Actrița Seong Yoo-ri a avut un make-up natural pentru sedinta foto.

Pictorialul ei a fost publicat in numarul aniversar al revistei de moda "Singles". Ea este frumoasă și senzuală în același timp. Culorile buzelor ei arată în mod expres dinamism si eleganta in acelasi timp.

Seong Yoo-ri isi afișeaza senzualitatea intr-un roșu voluptos, arata chic in roz și portocaliu, aratand caractere diferite.

Buzele lui Seong Yoo-Ri au creat conceptul de "buzele kissable" și părul ei tăiat scurt arata nevinovat, adăugând "îndrăzneală" pictorialului.

Make-upul buzelor ei este din noua gama 'Get it glow, Lip Glasse' de Laura Mercier și pictorialul poate fi vazut in numarul din luna mai a revistei Singles.

 

Sursa:
news.nate.com/view/20...
http://www.hancinema.net/seong-yoo-ri-goddess-of-spring-68924.html

Song Ji-Hyo în Bali

 

Actrita Song Ji-Hyo a avut o sedinta foto în Bali pentru revista de moda Grazia. Pictorialul are loc pe strizile din Bali iar ea arata chic si sexy.

Song poartă rochii colorate simple sau un tricou cu dingi verticale care se potrivesc cu pantalonii albi.

Ea a jucat recent în drama tvN, "Emergency Couple" și a declarat într-un interviu: "Am strigat după scena finală din "Emergency Couple". Dupa mine nu l-aș fi ales nici unul dintre cei doi bărbați dar în schimb, as fi început o viață nouă".

Sursa:
xportsnews.hankyung.c...
http://www.hancinema.net/song-ji-hyo-in-bali-68930.html

Obsessed: Song Seung Hun a vorbit despre "Prima mea scenă de dragoste"La conferinta de presa pentru filmul Obsessed care a avut loc în Wangsipri CGV pe 7 aprilie, Song Seung - Heon a vorbit despre prima sa scena de dragoste din film.

El a spus: "M-am așteptat la expunere, dar am avut încredere în regizor asa ca nu am întrebat despre intensitate [a scenei]. N-am simt presiune, caci am vorbit cu regizorul despre asta și am crezut că e ceva ce doi indragostiti pot face. Daca eram mai tânăr, aș fi ezitat, dar am făcut-o cu usurinta, din moment ce sunt un actor de peste 30 de ani".

Obsessed vorbeste despre dragoste secretă din 1969 dintr-o unitate militara, între doi oameni ce traiesc sfârșitul războiului din Vietnam.
Sursa:
en.seoul.co.kr/news/n...
http://www.hancinema.net/song-seung-heon-my-first-bed-scene-68928.html

miercuri, 7 mai 2014

Ji Hyeon-woo a evitat întrebările despre Yoo In-na

 

Ji Hyeon-woo a evitat sa raspunda la intrebarile despre Yoo In-na.

Cei de la emisiunea SBS, "TV News At Night" l-au intervievat pe Ji Hyeon-woo care a fost eliberat din cadrul armatei.

Ji Hyeon-woo a vorbit liber în fața tuturor celor care au venit ca să-l felicite pentru eliberarea lui din armata.

În timpul interviului acordat în această zi, el a spus: "Nu cred că ar trebui să se exagereze cand întreaga națiune este în durere".

Când a fost întrebat ce vrea să facă în primul rând, din moment ce a iesit, el a spus: "Am promis sa spun rugăciunile cu părinții mei".

Când reporterul a întrebat dacă vrea să spună ceva despre Yoo In-na, el a spus: "Nu este momentul ..." in timp ce gențiile lor au raportat ca sunt bine și într-o relație sănătoasă.

Sursa:
www.newsen.com/news_v...
http://www.hancinema.net/ji-hyeon-woo-avoids-questions-about-yoo-in-na-68927.html

Kim Sa-rang da sfaturi pentru ten

 
Kim Sa-rang da sfaturi pentru ingrijirea tenului.

Ea a dat un interviu in emisiunea SBS, TV News At Night pe data de 7 mai.

Kim Sa-rang a spus: "Cred că felul de curățare este cel mai important lucru atunci când vine vorba de piele".

"Imi curat fata masand încet cu degetele din interior atunci când folosesc spălarea faciala".

"Mânanc de două ori pe zi și nu mănânc pe timp de noapte. Muncesc cel puțin de două ori pe săptămână".

Sursa:
tvdaily.asiae.co.kr/r...
http://www.hancinema.net/kim-sa-rang-s-tip-on-complexion-68926.html

Insula Jeju

Insula Jeju-do este o mândrie Naționala pentru cei mai multi dintre coreeni. Jeju-do este locul  turistic cel mai bun pentru europeni in Sud Korea. In Jeju-do, sunt sunt mai  multe puncte turistice ale Patrimoniului Mondial.

Coreenii o considera Hawaii din Coreea de Sud. 

 
Din punctul meu de vedere, eu nu o pot considera in stil total Hawaian, dar o pot considera foarte bine Semi Hawaian.

Punctele care fac insula Jeju-do  similara cu Hawaii sunt, după cum urmează:

Insula Jeju-do este situata în partea de sud-vest a Coreei de Sud. Aceasta este o regiune tropicală cu soare puternic, ca si in Hawaii.

Insula Jeju-do are multe plaje frumoase, curate, cu nisip alb și au, de asemenea, fructe de mare proaspete ca si in Hawaii.

Insula Jeju-do este o insula vulcanica ca si Insulele Hawaii. Prin urmare Jeju-do de asemenea, are tuburi de lava vulcanica ca în Hawaii.

 

Celebrele sale drumeții , practicarea de diferite activitati dar si a sporturilor cum ar fi călărie, golf, snorkling, scufundarile, etc o fac deosebita. Izvoarele calde din Jeju sunt, de asemenea, foarte celebre.

 

Jeju are porturi celebre. Acestea oferă excursii speciale de croazieră și călătorii submarine care sunt minunate.

Unele muzee din Jeju-do sunt similare cu muzeele din Hawaii.

Există multe cascade frumoase ca in Hawaii.

 

Jeju-do este cea mai mare insula din Coreea de Sud. Ea este asemănarecu Insula Hawaii.

Jeju-do este diferit de alte orase din Coreea de Sud si de asemenea este cel mai bun loc pentru cupluri in luna de miere.

Deci, dacă sunteți în Coreea de Sud este de recomandat sa calatoriti si în Jeju-do.

Sursa:
http://kojeblogger.blogspot.kr
http://kojeblogger.blogspot.ro/2012/08/hawaii-of-south-korea-jeju-do.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/iMzzh+(Geoje+Island)

"Very Good Times" a scazut in rating

In acest week-end, drama KBS 2TV de week-end a scăzut din nou în rating.

În conformitate cu Nielsen Korea, pe 4 mai drama "Very Good Times" a fost evaluata la 21.4%. Aceasta a scazut cu 0,9% față de ieri 22,3% și o scădere de 5,6%, fata de episodul de săptămâna trecută de 27,9%.

Între timp, drama KBS 1TV, "Jeong Do-jeon" s-a clasat pe locul al doilea, cu 18,4%. Alte drame din acest week-end au fost evaluate după cum urmează: SBS "Good Day" (7.6%), MBC "Hotel King" (9.0%), SBS "Angel Eyes" (10.3%), MBC "Jang Bo-ri Is Here!" (12.7%).

Sursa:
news.nate.com/view/20...
http://www.hancinema.net/very-good-times-ratings-marginally-decline-68838.html