sâmbătă, 10 mai 2014

Jeonju – Cheonnyeon Nuri Bom

Jeonju, capitala provinciei de nord Jeolla este la 3 ore distanță de Seul.

 Pungnammun Gate (전주 풍남문)

Jeonju a fost aleasa ca parte din Creative Cities a rețelei UNESCO. Ai speranța de a gusta mâncăruri coreene foarte gustoase în acest oraș.

Daca ai stomacul gol, poti explorezi bucătăria din Jeonju, de exemplu la un restaurant numit "Cheonnyeon-nuri Bom-천년 누리 붐".Interior

Poti comandat Jeonju Bibimbap, Jeonju fiind renumit pentru asta.

Dar de fapt nu este "Jeonju Bibimbap", ci "Sanyacho Bibimbap". Bibimbap este acoperit cu legume proaspete si delicioase, nu cu carne. Poti fi surprins de cât de delicios este acest bibimbap.


 Sanyacho Bibimbap 산야초 비빔밥 


Generous Banchan

In Regiunea Jeolla se serveste de obicei un generos Banchan. Chiar pajeon face parte din banchan! Ce e mai mult, aceasta masa de legume costa doar 7.000 de won!

Deci, poti avea o masă copioasă și sănătoasa.

Cu siguranta trebuie să vizitați JeonjuSursa.

Sursa:
http://zenkimchi.com/FoodJournal/featured/jeonju-cheonnyeon-nuri-bom-%EC%B2%9C%EB%85%84-%EB%88%84%EB%A6%AC-%EB%B4%84/
Featured, Korean Food 101, Restaurants 

Kim Won Sim „În Coreea cea mai apreciată calitate a unui om este responsabilitatea”
Kim Won Sim a venit în R. Moldova împreună cu soţul ei, Han Ho Jin, în anul 1993, când a început la noi perioada de tranziţie spre democraţie şi economia de piaţă. 
Cei doi coreeni şi-au dorit să ajute R. Moldova cu ceea ce pot, din simplul raţionament că, susţin ei, ţara lor de baştină a devenit astăzi a 12-a putere economică în lume, fiind de asemenea ajutată de alţii. Sprijinul pe care ni-l oferă ei ţine de educaţia tinerilor - ambii sunt profesori la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. 

- Dna Kim, cum aţi descoperit R. Moldova?
- A fost demult, la începutul anilor `90. Pe atunci tot ce se întâmpla în Europa de Est prezenta pentru noi un mare interes. Am venit mai întâi în România. Privisem un film despre copiii de aici, cu ce probleme grave se confruntau după revoluţia din 1992, când fusese dat jos Ceauşescu. Şi ne-am gândit că trebuie să-i ajutăm. Aici am învăţat limba română, împreună cu soţul meu şi tot aici am aflat despre R. Moldova. Ne-am stabilit apoi la Chişinău, unde am făcut Facultatea de Jurnalism şi Comunicare la Universitatea de Stat din Moldova şi masteratul în Știinţe ale comunicării la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. M-a atras faptul că istoria celor două ţări româneşti este la fel de dramatică, precum e cea a ţărilor coreene...

- Povestiţi-ne ceva despre ţara dumneavoastră...
- În urma războiului din anii 1950-1953, ţara noastră a fost divizată în Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Prima s-a dezvoltat pe baze democratice, a doua a îmbrăţişat doctrina comunistă. Războiul a trecut prin inimile noastre - a despărţit familii, soţii rămânând într-o ţară şi soţiile în alta, a despărţit părinţi de copii şi fraţi de surori. Nici până astăzi nu avem dreptul să mergem la rudele noastre din Coreea de Nord, din cauza regimului de acolo, între noi e cortina de fier...


- Coreea de Sud este astăzi o mare putere economică în lume. Cum aţi reuşit să ajungeţi la acest nivel de dezvoltare?
- Nu a fost uşor. După războiul cu Coreea de Nord, ţara mea a fost complet distrusă, sărăcia şi foametea au ucis sute de mii de oameni. Am beneficiat de sprijinul Occidentului, dar am reuşit să punem în valoare şi întreg potenţialul nostru naţional. Sacrificii enorme au făcut mai ales mamele noastre, care şi-au trimis copiii la studii superioare în Occident, dându-le, uneori, ultima bucăţică de pâine pe care o aveau pe masă...

- Iar acei tineri s-au întors apoi acasă din Occident, deşi ştiau că se întorc într-o ţară săracă...
- S-au întors, pentru că statul coreean i-a aşteptat şi a avut mare grijă ca ei să-şi găsească locul în societate, să se afirme, să-şi pună în valoare cunoştinţele acumulate. Li se repartizau locuri de muncă, existau strategii bine chibzuite pentru încadrarea tinerilor în economie. Ţara a renăscut din ruine şi datorită preşedintelui nostru de atunci, dl Park Chung Hee. Anume el a înţeles şi a convins şi cetăţenii coreeni că vom supravieţui numai dacă vom investi în propria economie. Noi nu am deschis magazine de lux, ci am investit în tehnologii, care astăzi pot concura cu cele japoneze sau americane. Să nu uităm că Coreea de Sud este vecină cu o mare putere economică, Japonia. Dacă nu am fi dezvoltat economia, nu am fi ajuns niciodată competitivi cu ea. Firme ca „Sam Sung” sau „Hyundai” şi LG sunt astăzi o mândrie a coreenilor şi nu cedează cu nimic în faţa unor firme renumite din Japonia. Acum e timpul ca şi noi să ajutăm ţările care trec prin anumite greutăţi economice. Mai ales trebuie să îi ajutăm pe tineri. Guvernul Coreei oferă astăzi o mulţime de burse în acest sens.

- Cu ce vă ocupaţi la ULIM?
- Sunt directorul Departamentului de limbi asiatice şi profesoară de limba coreeană. Tot aici, predă limba coreeană şi soţul meu. Vă spuneam că statul nostru oferă burse studenţilor străini din ţările mai slab dezvoltate, inclusiv la masterat şi doctorat. Chiar recent, o studentă de la ULIM, care a terminat Dreptul, a obţinut o astfel de bursă pentru cinci ani, în care să-şi facă masteratul şi doctorantura. Încă patru studenţi au plecat pentru un an, iar doi pentru patru luni de studii în Coreea de Sud, într-un program de schimb studenţesc. ULIM colaborează cu mai multe universităţi din Coreea de Sud, cum ar fi Universitatea Sung Kyul, Universitatea Gim Cheon şi Universitatea Han Yang etc.

- Cât de curioşi sunt tinerii din Moldova să înveţe o limbă asiatică?
- Anul acesta numai la limba coreeană s-au înscris 21 de tineri pentru specialitatea limba B anul I şi alţi 70 de studenţi învaţă această limbă individual. Există o curiozitate aparte pentru limbile asiatice, deoarece trăim în condiţiile globalizării - azi suntem aici, dar mâine nu se ştie. În secolul XIX era la modă franceza, secolul XX a fost al limbii engleze, dar în secolul XXI cele mai solicitate sunt limbile coreeană, chineză şi japoneză…

- Cu ce diferenţe de ordin cultural v-aţi confruntat în R. Moldova?
- În primii ani, eram puţin şocată, pentru că venisem dintr-o ţară cu o democraţie puternică, iar aici abia se desfiinţase URSS. Moldovenii sunt un popor harnic, dar din cauza sistemului politic ţara se afla într-o delăsare totală. Cineva mi-a spus, pe atunci, dna Kim, omul are zece degete, dacă unul din ele nu lucrează, rămân celelalte nouă să ducă lucrul la capăt. Deci, chiar dacă eu nu muncesc, ţara se mişcă înainte pentru că muncesc alţii. M-a surprins această filozofie, deoarece în Coreea cea mai importantă calitate a omului este responsabilitatea. Ceea ce fac eu mă reprezintă, este faţa mea, deci nu pot face nimic de mântuială...

- Ce nu-i ajunge Moldovei ca să devină o ţară cum e Coreea de Sud?
- Conducătorii tării ar trebui să se gândească mai mult la popor, iar cetăţenii să-şi iubească mai mult ţara. Şi încă ceva: e nevoie de mai multă demnitate. M-a şocat când am văzut că, dacă se adună zece oameni şi unul începe să vorbească ruseşte, toţi ceilalţi vorbesc în limba rusă. Când merg la piaţă, eu vorbesc în limba româna, iar oamenii se miră: cunoaşteţi limba română? Ia mai vorbiţi, mai vorbiţi! Şi pe urmă comentează: ruşii trăiesc de decenii aici, dar nu vor să ne cunoască limba!

- Dumneavoastră v-a fost greu să învăţaţi româna?
- Eu nu mi-am pus problema dacă e o limbă grea sau uşoară. Când am învăţat româna, m-am gândit că limba este expresia vie a culturii unui popor şi trebuie s-o cunosc şi s-o respect.

- Cunoaşteţi şi limba rusă?
- O, net, ia ne znaiu po-russki! Foarte puţin. Cunosc engleza, câte un pic de japoneză şi chineză. Japoneza, de exemplu, are aceeaşi origine cu limba coreeană şi e uşor s-o înveţi. Dar cel mai bine mă descurc în română şi coreeană.

- Există vreo diferenţă între femeile din Coreea de Sud şi cele din R. Moldova?
- La noi, în Coreea, familia este o mare autoritate. Nicio căsătorie nu se face fără acordul părinţilor, orice problemă se discută şi se rezolvă la masa familiei. De aceea apar adesea divergenţe între noră şi soacră. De obicei, soacrele sunt foarte autoritare, se amestecă în viaţa tinerilor, îşi impun punctul de vedere... În R. Moldova nu există o astfel de dependenţă a familiilor tinere de generaţia mai în vârstă.


- Dar cum vi se par moldovencele?
- Vai, bietele moldovence! Prea multe sarcini au pe capul lor. Muncesc şi acasă, şi la câmp, şi la serviciu, iar vara pregătesc pentru iarnă tot felul de murături, compoturi din fructe, dulceaţă, conservă legume... În Coreea femeile nu au astfel de griji.

- Ce ne puteţi spune despre soţul dumneavoastră?
- Ne-am întâlnit în Coreea, pe când eram studenţi, ambii am învăţat la Politehnică, eu la printer design, el la inginerie. Mie îmi plăcea foarte mult tenisul şi lui la fel, aşa că pe câmpul de tenis am făcut cunoştinţă. Tot ce pot spune despre el e că e foarte cuminte şi are inima mai mare decât a mea, e mult mai răbdător decât mine şi mă iubeşte. Sunt fericită alături de el.

- Se zice că la japonezi, când apare un conflict între soţi, femeia trebuie să ia o carte între dinţi... La coreeni ce tradiţii există?
- La noi există un proverb: după căsătorie, timp de trei ani soţii trebuie să fie orbi, alţi trei ani să fie surzi, iar încă trei ani să fie muţi... Trecând aceşti nouă ani, ei vor învăţa să fie răbdători unul cu altul şi să adune mai multă înţelepciune.

- Faceţi şi în Moldova mâncare coreeană? E o bucătărie mai deosebită decât cea românească...
- La noi la bază este orezul. Fiert numai în apă, avem vase speciale în care îl preparăm. La garnitură adăugăm ceva din carne, peşte. Mâncarea noastră e puţin cam picantă. Speranţa de viaţă a coreenilor este de 100 de ani. Şi un om de 60 de ani nu-şi arată deloc vârsta.

- Poate şi munţii ajută la longevitate...
- Da, 70 procente din teritoriu îl ocupă munţii. Dar şi apa e mai curată, iar mâncărurile sunt din peşte. Când am venit prima dată în Moldova, mi se făcuse un dor nebun de peşte şi m-am dus la piaţă. M-a şocat ceea ce am găsit acolo - peşte sărat, afumat... La noi se mănâncă doar peşte proaspăt...

- Cum vă simţiţi la Stăuceni, în ce relaţie sunteţi cu oamenii de aici?
- Suntem singura familie de coreeni în acest sat. Am deschis aici o şcoală de meserii, înregistrată la Ministerul Învăţământului, unde doritorii pot studia limba engleză, informatica, croitoria, contabilitatea. Avem grijă şi de copiii ai căror părinţi muncesc peste hotare. Ei le trimit bani din străinătate, dar nu ştiu ce fac cu ei copiii lor acasă - merg la şcoală sau stau toată noaptea la Internet. Noi le ajutăm să se pregătească de lecţii, să nu sufere din cauza lipsei părinţilor. Copiii sunt sămânţa neamului şi trebuie să crească într-un sol fertil. Ne împăcăm bine cu oamenii şi avem o mulţime de prieteni printre ei... 

Sursa:
http://www.timpul.md/articol/kim-won-sim--in-coreea-cea-mai-apreciata-calitate-a-unui-om-este-responsabilitatea--37265.html
Kim Won Sim, Moldova, ULIM, coreea de sud, Femeia, stăuceni

Yong Joon oferind cravata si haina pe care o purta în Winter Sonata

 

Yong Joon oferind cravata si haina pe care o purta în Winter Sonata.

Sursa:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=421203867989080&set=a.303146129794855.65628.303074503135351&type=1&relevant_count=1&ref=nf

vineri, 9 mai 2014

Baietii cu "voci inalte" din Kpop

Femelele sunt, în general, inzestrate cu o voce mult mai subtire comparativ cu bărbații. Fetele pot striga si striga la fel de clar pana-ti sparg timpanele. Pe de alta parte, baietii sunt in general inzestrati cu o voce profundă. Deci, fetelor, nu credeți că faceti uz de talentul vostru vocal care aproape sparge un pahar?

Ei bine, dacă nu, acesti baieti Kpop cu "voci subtiri" te vor face să te întrebi ...

Să vedem câtiva băieți Kpop cu "voci subtiri"!

B.A.P – DaehyunCapacitatea lui Daehyun de a atinge 8 note la “Good Day” te face sa te intrebi! Chiar Youngjae, coechipierul sau, recunoaște că prezența lui în B.A.P. ajuta sa dea  diversitate pieselor vocale. Vocea subtire a lui Daehyun este întotdeauna comparata in antiteza cu vocea de bază si profundă a liderului Yongguk lui. 

- INFINITE – Woohyun & Sunggyu

 

Woohyun și liderul Sunggyu au vocile subtiri în INFINITE. Ambii au capacitati vocale similare superbe și totuși, ușor diferite într-un mod anume. Vocea lui Sunggyu este mult mai feminina în timp ce Woohyun este mult mai elastica. Ambii au voce puternică. De exemplu, asculta prin comparatie solo-ul lui Sunggyu in “60 sec” și vocea lui Woohyun în melodia trupei INFINIT, "Man In Love". 

- EXO – Xiumin

 

Dacă ati auzit trupa EXO cu melodia “Weekly Idol”, ati observat vocea subtire a lui Xiumin. În timp ce toți membrii EXO-K si EXO-M sunt in spectacol, Chen, Baekhyun și Xiumin au fost pusi într-o încercare vocala de MC. Xiumin i-a intrecut pe Chen și Baekhyun cu notele lui inalte uimitoare, primind aplauze. 

SS501 – Heo Young Saeng

   

A trecut mult timp de când cei de la SS501 au mers pe căi separate. Cinci dintre ei si-au urmat propriul drum - liderul Kim Hyun Joong (actor/cantaret), Kim Hyung Jun (MC/cantaret), Park Jung Min (actor/cantaret), Kim Kyu Jong (militar), Heo Young Saeng cântăreț, si in fine, vocea feminină linistitoare a lui Young Saeng care încă ne lasă inca în venerație.

TVXQ – Changmin

  

Este trist faptul că trupa TVXQ este acum formată din doar doi membri, cu Junsu, Yoochun și Jaejoong separandu-se pentru a forma trupa JYJ, lăsând-i astdel pe Changmin și liderul Yunho sa formeze singuri trupa. Notele inalte ale lui Changmin inchide ranile, compensand separarea lor.

- JYJ – Junsu

 

Junsu de la JYY supranumit "Dolphin Voice", datorita asocierii vocii lui la frecvența sunetului de delfin, este cu siguranta fascinant. Vrei să știi cum sună? Incearca sa asculti melodia lui Junsu “Tarantallegra”. Vei fi cu siguranta impresionat. 

- BEAST -Yoseob

 

Dacă nu esti fan BEAST, ai putea crede ca gama vocala BEAST este împărțită în două, cea cu  Yoseob si cea fara Yoseob. Într-adevăr, vocea lui Yoseob joacă un rol important în trupa BEAST. Vocea sa este prezentata si în multe duete, altele decât  BEAST. 

- BIG BANG – Daesung


După cum știm cu toții BIG BANG este separat în liderul rap G-Dragon și TOP si vocile Seungri, Taeyang și Daesung. Deși in piesele vocale Taeyang parea a fi dominat, vocea lui Daesung este ferma și puternica. Cât de puternic poate fi? Incearca sa-i ascultati pe TOP și Daesung într-un duet, și nu ai nevoie sa devii fan VIP pentru a simti diferența.

- MBLAQ – G.O

 

Vorbind de notele inalte, vocea lui G.O de la MBLAQ este una care nu ar trebui să fie subestimată. Si luam doar ca exemplu, melodia “Monalisa” de la MBLAQ. Notele sale solo ridicate au tendința de a-ti pătrunde in ureche fără milă. El a încercat să-l bată pe Bi Rain la dans, dar nu a reușit să facă acest lucru, dar are sigur o victorie cu notele sale înalte. 

- SHINEE – Onew

 

Ei bine, Onew nu este printre cei care poate ajunge la cele mai înalte note dar cu siguranta are cel mai mari note dintre băieți K-pop, imaginea lui drăguț de băiat din vecini cu siguranță i-a dat aceasta nota mare. Si vocea lui este plină de emoții autentice. 

- Super Junior K.R.Y

 

Super Junior K.R.Y – Kyuhyun, Ryeowook and Yesung constituie cei mai puternici trei muschetari vocale de la Super Junior. Note mari ale lui Yesung ne dau mereu emotii, în timp ce notele inalte ale lui Kyuhyun și Ryeowook ne lumineaza viata.

Acestea sunt cateva voci pe care le-am remarcat dinn industria de K-pop. Pe cine altcineva mai propui?

Sursa:
Google Images
B.A.P, b2st, BAP, big bang, bigbang, EXO, infinite, JYJ, K-Stars, Kpop. high notes, mblaq, shinee, SS501, Super junior, Superjunior, TVXQ

Fructe de mare de la Jagalchi Market, Busan

Dacă vizitezi Busanul 부산 și treci pe la Jagalchi Shijang (Market) 자갈치 시장, le vezi pe toate. Piața a fost deschisă în 1924 și numele ii vine de la pietrișul din apropierea plajei-jagal 자갈 care înseamnă prundis sau pietriș. Cu alte cuvinte, Pebble Beach, California, nu este singura plaja  faimoasa cu pietriș din lume.

Daca esti in vizita la Busan, te poti duce si prin ssiat hotteok 씨앗호떡 si  mandu 만두 standuri din Busan International Film Festival Plaza apoi poti traversa spre Gudeok-ro 구덕 로 artera catre Jagalchi Market.

Busan este binecuvântat cu accesul usor la tot felul de fructe de mare proaspete. Insa, cele mai bune oferte vin de la vânzatorii de pește în partea de exterioara a pieței. Dar dacă vă abilitățile tale coreene sunt la fel de proaspete ca tariful, vei vedea că este dificil sa negociezi sau sa ceri ceea ce vrei.

Daca nu ai mancat deja micul dejun  hotteok, te poti duce în clădirea de șase etaje de la piață . Există un număr de restaurante la al doilea etaj. Neinițiații pot ajunge în altă parte decat in zona de restaurante, dar totusi semnele waymarker te pot ajuta să te orientezi sa gasesti drumul în.

În secțiunea C1, este un restaurant numit Dwejichobap 돼지초밥, de asemenea, cunoscut sub numele de  Jackey’s Seafood, fructele de mare ale lui Jackey. Jackey a jucat într-o serie de emisiuni culinare din rețeaua de televiziune KBS și afișează imagini din acele apariții peste tot in restaurant.

Nu-ti face griji despre găsirea acestui loc, probabil Jackey isi va face introduce el însuși în limba engleză. El are un ajutor în predare, si tot timpul are fotografii cu pește și fructe de mare de sezon care te pote ghida spre cea mai buna alegere. El poate oferi, de asemenea, relaxare in stil coreean (pe podea), fie in stil occidental (pe scaune).

 Gratar la Jagalchi Market, (Jeff Quackenbush photo) 

Costul meselor este cu peste de ₩ 40,000 (aproximativ 40 $) pentru două persoane. Acesta poate fi la grătar și condimentat cu lămâie. Dar in orice zi, un pește proaspăt preparat simplu este mult mai delicios decat un pește prea condimentat.

Jackey este cel mai bine-cunoscut pentru sushi — chobap 초밥 care este termenul coreean pentru oțet de orez cu aroma pentru sushi. Daca nu manancui pește crud, Jackey recomandat gratar cambulă, daca este in sezon.

Dwejichobap (cunoscut ca Pork Sushi)

37-1 Nampodong 4(sa)-ga, Jung-gu, Busan, South Korea

중구 남포동4가 37-1, 부산광역시

Directii:
- Metroul din Busan la lina 1 la 자갈치 역 Jagalchi Station și de folosit Iesirea10. Alternativ, se poate cobora la Statia Nampo 남포 역 Nampo, și de de folosit Iesirea 2.
- De la Iesirea 10, se merge drept (spre est).
- La a doua strada, 자갈치 로 37 번길 Jagalchi-RO 37-gil, se ia la dreapta. Iar pentru Jagalchi Market urmasresti indicatorul de pe drum.
- Mergeti trei blocuri. Drumul va curba la stânga, chiar în fața pieței.

Sursa:
http://zenkimchi.com/FoodJournal/featured/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://en.korea.com/blog/blogs/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://www.koreaforniancooking.com/search?updated
max=2013-06-27T23:46:00-07:00&max-results=5&start=5&by-date=false

joi, 8 mai 2014

Kim Bum chiar e frumos!!!


........intr-o fotografie facuta de un jurnalist!!

Sursa:
http://en.korea.com/kimbum/?p=3089
Kim Beom, Kim Bum

Jang Hyuk si Park So Ae pozand pentru Cine 21

Sursa: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.549518838430101.1073741852.432854810096505&type=3

Cele mai bune locuri de munca in dramele coreene si cariere - sa nu sariti pe mine, acest articol este totusi un pamflet

Ti-ai dorit vreodată să trăiesti ca eroiii tai preferati din dramele coreene? Ei bine, eu sunt pe cale sa-ti dezvalui secretul lor: modalitati de a obține locul de muncă potrivit! Să trecem în revistă opțiunile din Kdrama:

1. Livrari de mancare / lapte


Aceasta munca a funcționat foarte bine pentru Go Eun Chan (Yoon Eun Hye) in Coffe Prince. În timp ce livra mancare, ea a strecurat o privire lui Choi Han Kyul (Gong Yoo). De asemenea, pe când livra lapte, ea i-a furat inima lui Han Sung (Lee Sun Kyun), varul lui Han Kyul. De fapt Eun Chan a avut mai multe locuri de muncă, inclusiv: la cafeneaua lui Han Kyul, instructor de taekwondo și a cusut ochi pe păpuși. Aceasta să fie doamnelor o lecție, cu cat mai multe locuri de muncă in care lucrezi, cu atat esti mai aproape de a găsi sufletul pereche!

alte exemple: Can You Hear My Heart?, Shining Inheritance

2. Functie Executiva (pentru baieti)


Pentru bărbați aceasta este un dar. Acest loc de muncă necesită, în general, foarte puțin de lucru pentru tine, deoarece vei petrece cea mai mare parte din timp obsedat de o femeie. Cel mai probabil vei obține acest loc de muncă prin nepotism Pentru că esti un chebol sau nepotul proprietarului unei corporații gigantice. Chiar dacă obții acest loc de muncă prin propria inteligenta și capacitate, ești in schimb obligat să te lipesti de o femeie drăguță (sau două, triunghiuri ale dragoste yay!)

Cineva va suferi pentru tine. Din păcate, una dintre cele două doamne drăguțe care se indragosteste de tine va fi, probabil, un psihopat care va încerca să elimine altă fată, care este de fapt cea pe care o iubesti cu adevarat. Uită-te mai departe la Stairway to Heaven. În această dramă coreeană clasica Cha Song Joo (Kwon Sang Woo) este un chebol care o iubește pe Han Jung Seo (Choi Ji Woo), doar că dragostea este curmata brusc, atunci când sora ei cea rea, Han Yoo Ri (Kim Tae Hee), a lovit-o intenționat cu o masina.

Deci, unele locuri de muncă au pericolele lor, dar e cel mai bun loc de munca totusi, un pariu castigat.

alte exemple: Secret Garden, Ice Adonis, Boys Over Flowers

Functie Executiva (pentru fete)


Ca și în cazul barbatilor, o femeie va câștiga, probabil, aceasta poziție de nivel înalt, prin legături de familie, dar urca pe scara executiva fiindca este posibil sa fie cea mai ambițioasa dintre voi. Pentru că ești o femeie puternică, puternic, cu siguranta, se va întâlni la acei oameni care gândesc la tine ca o cățea rece, al' dracu ', ai putea fi chiar de fapt o cățea rece, dar, la fel ca Seo Eun Gi (Moon Chae Won) in Innocent Man, te vei întâlni cu un tip care va vedea inima ta calda care nu o lasi sa se vada deobicei in afara ta. 

Chiar dacă va trebui să-ti pierzi memoria in cauza unui accident de masina aproape fatal și apoi să devii o imbecila timp de câteva luni, acest lucru va fi probabil cea mai buna modalitate de a avea definitiv pe un tip minunat ca Kang Ma Ru (Song Joong Ki), nu?

alte exemple: Birth of the Rich, Empire of Gold

3.  Idolul
 

Cei care aspiră să aibă faimă și avere au o aspiratie comună în aproape fiecare țară, nu doar în Kdrama (nu mă refer doar la Coreea de Sud, dar reprezinta lumea magică din dramele coreene). A deveni idol este mai ușor decât sa fii om simplu in dramele coreene, cred. Fie că esti bărbat, femeie sau copil, tot ce ai nevoie, se pare, este talentul și o găleată de dorință. Daca esti ca Ji Seung Yeon in KPop: The Ultimate Audition, vei pretinde a fi un tip care-si realizeaza visul orice ar fi.

alte exemple: Heartstrings, You're Beautiful, Dream High

4. Un aspirant designer de moda
Aspirantul designer de moda este de multe ori o persoana care gaseste greu de lucru si munceste foarte multe ore. De asemenea, munca ta va fi, probabil, furata de un designer leneș care va încerca sa te si pacaleasca. Acest scenariu s-a întâmplat pentru Eun Jung Soo (Choi Jung Won), în Kdrama Her Legend. Cel mai important lucru de retinut despre această carieră este că va fi, probabil, în strânsă legătură cu un tip intr-o functie executiva, care va juca cel mai probabil un rol esențial în succesul tau.

alte exemple: The Vineyard Man, Cheongdam-dong Alice, Baby Faced Beauty

5. Animatoare la bar

Acest loc de munca este folosit doar ca ultimă soluție. Cand o fata este într-adevăr în jos cu norocul ei, dar este destul de draguta sa fie anumatoare la un bar sau un club de noapte pentru a face niște bani în plus. Un lucru de remarcat aici, însă, este că lucrezi la un bar in care vin oameni de afaceri înfiorători care-ti dau atenția care nu-ti place. O poti vedea pe Lee Soo Jung (Ha Ji Won) in Something Happened in Bali. Jung Jae Min (Zo In Sung) tocmai a devenit mai obsedat de ea după ce am aflat că lucra la club dupa ce a fost vânduta de fratele ei.

alte exemple: Shining Inheritance, Heartless City

Deci, sunt sigura că v-ați dat seama până acum, această listă este menita să fie sarcastica și, de asemenea subliniaza problemele de inegalitate de gen care apar agresiv în care dramele coreene. In concluzie, iubita noastra Kdrama e doar o sursă de divertisment și nu reprezinta realitatea.

Sursa:
http://www.kdramatherapy.com/2013/09/the-best-korean-drama-jobs-and-careers.html
Kdrama Therapy, coffe prince, Gong Yoo, ha ji won, heartless city, Innocent Man, Moon Chae Won, Yoon Eun Hye, Zo In Sung Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook

15 actori coreeni care ar putea juca cu succes la Hollywood


 


Cum valul Hallyu devine tot mai mare și mai mare, incepe sa fie vorba de vedete care pot face fata cu brio pe piețele internaționale! Pentru actori, cel mai mare vis lor este de a juca la Hollywood. Există mulți actori care au început deja să joace în filmele de la Hollywood, dar care dintre actori mai pot obține acest statut?

Mai jos e este o listă cu actori coreenii pe care mi-ar plăcea să-i văd mai des la Hollywood, nu sunt intr-o ordine anume.

Daniel Dae Kim (Lost)

 

John Cho (Harold and Kumar Go to White Castle, Total Recall, Star Trek Into Darkness)
Sung Kang (Fast & Furious)
Steven Yeun (The Walking Dead)
Rick Yune (Fast & Furious, Ninja Assassin)


Randall Park (Comedian)
Will Yun Lee (Die Another Day, The Wolverine)
Tim Kang (The Mentalist)Lee Byung Hun (G.I. Joe, RED 2)
Julien Kang (High Kick Through the Roof, To the Beautiful You)
Lee Joon (Ninja Assassin)


Taecyeon (Dream High, Who Are You)Siwon (Athena, The Lord of the Drama)T.O.P (Iris, Alumni)Yoochun (Rooftop Prince, I Miss You) 
Cine altcineva ar mai putea fi adaugat la această listă?

Sursa:
http://www.allkpop.com/article/2013/09/15-male-korean-actors-that-should-get-more-screen-time-in-hollywood-1#axzz2eCdQtdEL
http://www.allkpop.com/article/2013/09/15-male-korean-actors-that-should-get-more-screen-time-in-hollywood-1#ixzz2eKhSyUvg
@allkpop on Twitter | allkpop on Facebook

Cativa dintre actorii coreeni care-ti fac inima sa tresara!

1. Lee Min Ho

2. Ji Chang Wook

3. Yoo Seung Ho

4. Kim Hyun Joong

5. Kim So Hyun

6. Lee Jun Ki

7. Ji Hyun Woo

8. Joo Sang Wook

9. Choi Si Won

10. Kim Bum

11. Song Joong Ki

12. Lee Sang Yeob

13. Jung Il Woo

14. Jung Kyung Ho

15. Lee Wan

16. Jo Hyun Jae

17. Lee Seung Gi

18. Kang Ji Hwan

19. Yoo Ah-In

20. Park Shi Hoo

21. Kim Ji Hun

22. Song Chang Eui

23. Ji Sung

Acesti baieti stiu cum captiveze interesul telespectatorilor cu chrisma lor și arată bine precum Lee Min Ho, Ji Chang Wook, Yoo Seung Ho, Kim So Hyun și Joo Sang Wook.  

Uite cum isi păstreaza aspectul sexy Choi Si Won, Kim Hyun Joong și Soong Joong Ki.  

Uite cat de sexy arata Yoo Ah In, Lee Wan și Lee Sang Yeob.  

Sau au zâmbetele dulci, cum ar fi Jung Il Woo, Kang Ji Hwan, Park Shi Hoo și Kim Ji Hun.  

Unii dintre ei au alte laturi drăguțe precum Lee Jun Ki, Ji Hyun Woo, Jung Kyung Ho, Jo Hyun Jae și Ji Sung.

Unii dintre ei știu că sunt frumosi și știu cum sa faca paradă cu aspectul lor, cum ar fi Kim Beom și Lee Min Ho. 

Sursa:
http://en.korea.com/leeminho/board/guys-on-korean-screen-that-make-your-heart-throb/