miercuri, 23 iulie 2014

Kang Dong Won este perfect pentru Cine21

 Deoarece noul său film, Kundo: Age of Rampant, va avea premiera în această lună, Kang Dong Won a pozat în reviste ca să-l promoveze.

După ce a aparut pe coperta revistei HighCut din această lună, Kang Dong Won va apare de asemenea si in revista Cine21.

Imi place coafura lui aici și uită-te la ochii lui, te patrund ca o lama de cutit!

Kang Dong Won mai are încă un film care va ieși luna septembrie, My Brilliant Life, alaturi de frumusetea coreeana Song Hye Kyo. Deci, probabil, în luna următoare, vom vedea mai multe despre el în reviste și sper că va apare si cu actrita din rolul principal!

Sursa:
kang dong won, kundo age of rampant movie, endorsement & magazine appearance
http://koreanvibe.com/category/endorsement-magazine-appearance
http://koreanvibe.com/kang-dong-won-perfect-for-cine21

luni, 21 iulie 2014

Frizuri de vedeta

Poti deveni un bărbat chipeș prin schimbarea coafurei tale cu una care se potriveste mai bine cu forma fetei. Să ne uităm la coafurile unor celebrități de sex masculin care pot fi cele mai bune exemple.

◇ Stilul Chipes vs Stilul chic


Lee Seung Gi creează o imagine nobilă, cu o coafura eleganta, el care nu este prea elegant. Parul lui Lee este lung, dar e suficient de ondulat și nu are nevoie de prea multe retusuri. Dacă dai un permanent ondulat la coafura,  poti face arati mai tanar decat esti de fapt. Poti avea grijă de acest tip de par cu gel sau ceara de par lasandu-l cu un aspect natural. Este cel mai bine să se usuce parul cu un uscator după spălare pentru a evita deteriorarea radacinilor firelor de par.

 

Daca va doresti un aspect elegant, urban, ia niște sfaturi de la Ki Gwang de la B2ST si de la TOP de laBig Bang. TOP si-a creat un look chic prin vopsirea părului in nuanate gri-aurii și tăierea asimetrica a bretonului. Ki Gwang realizat un look urban cu o lungime a parului medie, pe niveluri. Aceasta coafura arata tri-dimensională cu laturile scurte și ondulate mai sus spre crestet. Frizura ondulată se poate face folosind gel de par si ceara. Acest tip de coafura este potrivita pentru o varietate de forme ale feței, inclusiv in triunghi, ovale, rotunde, triunghi inversat. 

◇ Stilul dur vs stilul rebel

 

Dacă vrei sa ai un stil bărbătesc, trebuie să arunci o privire mai atentă la coafurile lui Park Yoo Chun de la JYJ si la TOP de la Big Bang. Părul lor este secvențial și nu prea scurt. Este important să-ti tai părul inegal. Acest tip de coafura se potriveste unei fate patrata, o fata triunghi inversatr, o fata dreptunghiulara, sau o fata rotunda. Yoo Chun a creat un look carismatic, bărbătesc, cu părul scurt. TOP a facut ca lumina sa intre in parul sau taiat inegal. Culoarea sa de par gri-maro îl face să arate exotic.

 

Stilul Mohican a devenit popular după faimosul jucător de fotbal David Beckham care l-a încercat. Acest stil este, de asemenea, numit "pieptene de păr", pentru că seamănă cu creasta unui cocos. În plus față de Taeyang de la Big Bang și Jun Hyung de la B2ST, mulți membri de sex masculin ai unor grupuri, au adoptat frizura. Cand partea de sus a parului nu este prea lunga frizura pare eleganta, iar cand părțile sunt scurte, ele oferă o imagine rebela.

Sursa:
Editor Revised, Money Today

Taecyeon de la 2PM a compus “Cantecul dietei” pentru fanii sai!

Cine zicea ca Taecyeon nu poate fi haios?

Taecyeon de la 2PM si-a amuzafanii compunandu-le un cantec intitulat de el însuși: "Cântec pentru cea mai tare dieta".  

Incepand cu titlul în sine acesta este un cântec pentru a încuraja și ajuta pe suporterii sai cunoscuti ca Hottest” pentru a pierde in greutate

Ascultand acest cântec te face să te simți ca și cum ești alături de dieta Taecyeon. Fanii il găsesc adorabil și amuzant si se simt recunoscători pentru el, de asemenea. 

English Translation:
D.I.E.T.

There are too many food in this world~
What to do when I just keep gaining weight~
What should I do from now on that’ll be good for me~
I’m going to start dieting from now on

Există alimente prea multe în această lume ~
Ce este de făcut atunci când doar crestem in greutate ~
Ce ar trebui să fac de pe acum pentru a fi bine pentru mine ~
Am de gând să încep dieta de acum

Ramen? (No) Pork Belly? (No)
Chicken? (No) Pizza? (No)
Wrapped Boiled Pork? (No) Pork hocks? (No)
Rice Wine? (No) Beer? (No)

Ramen? (Nu) Burta de porc? (Nu)
Pui? (Nu) Pizza? (Nu)
Carne de porc fiert împachetat? (Nu) Carne de porc pe carlige? (Nu)
Vin de orez? (Nu) Bere? (Nu)

Hamburger? (No) French Fries? (No)
Cola? (No) Cider? (No)
Candy? (No) Chocolate? (No)
Edible things? (No) Anything? (No)

Hamburger? (Nu) cartofi prăjiți? (Nu)
Cola? (Nu) Cidrul de mere? (Nu)
Candy? (Nu) Ciocolata? (Nu)
Lucruri comestibile? (Nu) Orice? (Nu)

If I can’t eat anything then what do you expect me to do
Lose weight?(That’s the point, lose weight.)
Well, anyways… Yah, after we lose weight..yeah?
If you’re a guy, date a girl and if you’re a girl, date a guy
Everybody says that’s the point of losing weight anyways~
Diet Fighting!

Dacă eu nu pot mânca nimic, atunci ce te aștepți să fac
Pierd în greutate? (Asta e punctul, pierd in greutate.)
Ei bine, oricum ... Da, după ce pierd in greutate .. da?
Dacă ești un tip, te intalnesti cu o fată și dacă ești o fată, te intalnesti cu un tip
Toată lumea spune că esti pe punctul de a pierde in greutate oricum ~
Lupta pentru dieta!

Let’s lose some weight! Let’s lose some weight! Let’s lose some weight! Let’s lose some weight!
Let’s lose some weight! Let’s lose some weight! Let’s lose some weight! Let’s lose some weight!

pierzi in greutate! pierzi in greutate! pierzi in greutate! pierzi in greutate!
pierzi in greutate! pierzi in greutate! pierzi in greutate! pierzi in greutate!
 
Oh, right! This is TY who needs to lose some weight

Oh, da! Acest lucru este TY care are nevoie sa piarda cateva kilograme

Sursa:
bbiyak25@W2D & Memoria_S2; 2ODtv|YT
2pm, Audio, Diet Song, hottest, Kpop, taecyeon

Poetul coreean Kim Sakkat

 


Daca majoritatii oamenilor li s-ar cere să-şi imagineze un rapper, cel mai probabil ei nu vor invoca imaginea unui coreean îmbrăcat în haine umile, la adăpost de ploaie cu nu mai mult de o pălărie de paie, care merge pe jos prin Coreea, ci  un personaj care-si cauta permanent spiritul uneori cu ajutorul taisului rimelor sale. Şi totuşi, poetul coreean Kim Sakkat ar putea fi numit rapper-ul original/rapper-ul luptator.

Kim Sakkat (cu numele din nastere de Kim Pyong-Yon), s-a născut în anul1807. Bunicul sau a intrat in dizgratie ca urmare a insurecţiei Hong Kyong Nae, si intregul clan Kim a fost facut de ruşine. Kim şi fratele său au fost luati pentru a trăi, fara sa-i mai recunoasca cineva, în casa unui slujitor din familie. În cele din urmă, Kim s-a întors acasă, s-a căsătorit, şi a avut un fiu. Despre aceasta perioada, el a spus ca a avut o viaţă de fugar. Unii speculează acest lucru s-a datorat dificultăţilor financiare, dar povestea, mai literara ca abilităţile sale poetice, l-au făcut sa castige un concurs de poezie, cu o poezie in care atacat accidental memoria bunicului său. Ruşinat de această impietate, el însuşi s-a retrogradat la o viaţă de rătăcitor.

 

Din acel moment, Sakkat a trăit viaţa unui proscris. Fiul său l-a urmarit de trei ori, dar de trei ori Sakkat a reuşit să scape.

Sakkat a fost de multe ori nevoit să faca poezii pentru cina sau de cazare, şi cred ca aici el si-a revelat prima dată talentul, si probabil a fost prima dată când a iesit la lumina ‘battle-rapper’. Sakkat va răspunde frecvent cu poeme care însemnau un lucru în chineză ( la acea ora limba folosita pentru literatură) si cu totul alt lucru, de obicei jignitor, în coreeană. Mai degrabă notele lui Richard Rutt, "poemele ofensatoare ar putea fi interpretat ca simboluri ale spiritului de revolta, care ar putea fi ar trebui să mocni în pieptul fiecarui coreean, el fiind constrânsă de către o societate extrem de convenţionala."

Odată, provocat de un învăţător dintr-un sat pentru a scrie o poezie ca plata pentru cazare, Sakkat s-a confruntat cu o altfel de problemă. Învăţătorul, care intenţiona să nege cazarea lui Sakkat, l-a provocat pe Sakkat să scrie o poezie în care prima linie sa ia sfârşit în caracterul neobişnuit, myok. Kim a răspuns: 

        Dintre toate posibile rimele cum ai gasit myok?
Învăţătorul, crud şi încă cu intenţia de a refuza cazarea lui Sakkat, a cerut de caracterul myok sa fie utilizat pentru a încheia a doua linie. Sakkat răspuns:

        Primul a fost destul de greu de găsit, mult mai greu acest al doilea myok. 

O dată mai mult, învăţătorul a solicitat o linie de încheiere in myok.

        În cazul în care o noapte de cazare depinde de acest myok ....

Previzibil, învăţătorul răzbunător a cerut din nou o linie care se termină în myok şi, previzibil, Sakkat a răspuns: 

         Poate un profesor de tara sa nu ştie nimic altceva decat myok?

Acestea sunt utilizări inteligente de myok, cu caracterul ca prima utilizare, nu la fel ca învăţătorul - ca un personaj fără nici un sens contextual. Cu toate acestea, poemul continuă cu un personaj care are semnificaţii utile în poezie:  

   Dintre toate cele posibile rime cum aţi găsit (caracterul) myok?
   Primul a fost destul de greu de a fi găsit, mai mult cel de-al doilea pentru a-l căuta şi găsi.
   În cazul în care o noapte de cazare depinde de aceasta căutare şi găsire,
   Poate un profesor de tara, sa nu ştie nimic altceva (căutarea şi găsirea sau caracterul în sine) decat myok?


   
Cea de a doua abilitate uimitoare extemporanee a lui Kim Sakkat a fost de a compune simultan în coreeană şi chineză şi de aici explicitandu-se, muzica rap de lupta care a dus-o permenent prin poezie. Deoarece limbile împărtăşesc sunete şi cuvinte, este posibil să se scrie o poezie într-o limbă care are o semnificaţie cu totul diferită în altă limbă. Acesta este un proces extrem de complicat, deoarece fiecare cuvânt şi fiecare propoziţie trebuie să aibă sens în ambele limbi.Cel mai celebru poem "duble" a lui al lui Kim  a fost compus la o nunta la care Kim a fost aparent supărat cu gazda. In chineza, Kim a scris o piesa de munca semi-clichéd (Toate traducerile de aici sunt facute de către Richard Rutt):
The sky is wide, beyond imagination,
The flowers fall and the butterflies come no longer
Chrysanthemums bloom in the cold sand,
The shadows of their stalks lie on the ground,
The poet passes the waterside arbour
And slumps in drunken sleep under a pinetree.
The moon moves, the mountain shadows shift
The merchants return home with their gains
          Cerul este mare, dincolo de imaginaţie
          Toamna nu mai vin flori şi fluturi
          Crizanteme înfloresc în nisipul rece,
          Umbrele tulpinilor se astern pe pamant,
          Poetul sta sub arberele luncii
          Şi prebusit beat de somn sub un pinetree.
          Se misca luna, umbrele muntelui se schimba
          Negustorii se întoarc acasă cu câştigurile lor

Aceasta este mai degraba o reflecţie despre trecerea timpului. Dar când citesc cu voce tare pentru a intelege  în coreeană, poemul are un sens cu totul diferit:
There are spider’s web on the ceiling,
Bran is scorching on the stove:
There’s a bowl of noodles
And half a dish of soy sauce
Here are some puffed grain and cakes
Jujubes and a peach.
Get away you filthy hound!
How that privy stinks!
         Există pânza de păianjen pe tavan,
         Bran este dogoritor pe aragaz:
         Există un castron de taitei 
         Si o jumatate de farfurie de sos de soia
         Aici sunt cateva cereale expandate şi prăjituri
         Jujubes şi o piersică.
         Pleacă câine murdar! 
         Cat de urat miroase!

Ce a fost doar o serie de clişee blande s-a transformat într-un atac asupra ospitalitatii şi curăţeniei gazdei. Acest tip de improvizaţie de dublu-limbaj  este o abilitate remarcabilă, şi inca una care nu s-a găsit în altă parte în literatura de specialitate. Faima lui Sakkat ca spirit este atât de mare că versete inteligente de origine necunoscută sunt adesea atribuite lui.

John Eperjesi, un profesor asistent de la Scoala de limba engleză de la Universitatea Kyung Hee, nota: "Ca toti marii MC, Kim Sakkat a fost un jongler de retorică care a folosit umorul, jocurile de cuvinte, ironia şi repetarea pentru a-si invinge adversarii. Iar miza au fost cândva foarte mare. Într-o bătălie, poetul a pierdut un dinte care trebuia scos. A fost norocos Sakkat ca a avut bune abilităţi lingvistice altfel ar fi fost amintit ca poetul fără dinţi. "

Sakkat a fost capabil uneori si de trucuri mai mici, astfel ca el a scris poezie in forma scrisorilor coreene care au dat sens poeziei:
Stick a K in your belt.
Put NG in your ox’s nose
Go home and wash your R,
Or else you’ll dot your T
          Lipeste K pe centura ta.
          Pune NG in nas boul tau
          Du-te acasă şi spală R-ul tau,
          Sau, altfel vei puncta T-ul tau.

În cazul în care formele de litere coreene sunt luate în considerare poezia devine clara. Litera K coreeana este ca o formă de seceră [ㄱ], NG este un cerc [ㅇ], R [ㄹ] este acelaşi ca şi in caracterul chinezesc pentru sine, şi T [ㄷ], are nevoie doar de adăugarea unui punct la partea de sus pentru a deveni caracterul chinezesc de moarte.
Stick a sickle in your belt.
Put a ring in your ox’s nose
Go home and wash yourself
Or else you will die.
         Lipeste o seceră în curea.
         Pune un inel în nas boului tau
         Du-te acasă şi spală-te
         Sau, altfel vei muri.

Acest exemplu nu ar putea ajunge la înălţimile sublime ale poeziei, dar Kim a fost, de asemenea, capabil de a realiza efecte sublime. Poezia coreeana beneficiaza adesea si derepetarea şi următorului verset:
White sand, white gulls, all white, so white,
I cannot tell white gulls from sand
A fisherman sings out, and away they fly:
Now I see the sand is sand and the gulls are gulls.
          Nisip alb, pescăruşi albi, toate albe, atat de albe,
          Eu nu pot face pescăruşi albi din nisip
          Un pescar cântă afară şi ei zboară departe:
          Acum văd ca nisipul este din nisip, iar pescăruşii sunt pescăruşi.
  
Kim Sakkat a fost memorabil în literatura de specialitate, precum şi in istorie. În 1969, dramaturgul Tae Hung Ha, a publicat o piesa de teatru intitulată The Life of the Rainhat Poet, care urmareste viaţa lui Sakkat de la înţelegerea rapidă a poziţiei sale în societate compromisă pana eventuala sa moarte. Sakkat a fost, de asemenea, amintit de Yi Munyol unul dintre cei mai cunoscuti scriitori internaţionali bine-cunoscut in Coreea de Sud, în romanul sau din 1992, The Poet.

Site-ul coreean Daily Korean Stuff arată că Sakkat este încă extrem de popular în Coreea, astfel ca mai multe magazine, restaurante, si chiar un Soju brand sunt numite după el.

An English translation of Kim’s poetry can be found on  Amazon and today Sakkat’s legacy lives on  in the work of modern rappers, including battle-rappers such as the Korean American Dumbfoundead and other rappers such as Korean rapper Loptomist.

For more excellent biographical info, hop over to that Daily Korean Stuff link!

O traducere în limba engleză a poeziei lui Kim poate fi găsita pe Amazon iar moştenirea de astăzi a lui Sakkat trăieşte în muzica rapperilor moderni, inclusiv battle-rappers, cum ar fi Korean American Dumbfoundead şi alti rapperi cum ar fi Korean rapper Loptomist.

Mai multe informatii biografice se pot gasi pe Daily Korean Stuff!

Sursa:
Yonhap News, Charles (KTLIT) - Korean Literature
http://www.ktlit.com/korean-literature/kim-sakkat-koreas-and-the-worlds-original-battle-rapper?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ktlit%2Fkkxb+%28Morning+Calm%29
http://en.korea.com/blog/blogs/kim-sakkat-koreas-and-the-worlds-original-battle-rapper/
Kim Sakkat, Kim Satgat, Korean author, korean fiction, Korean Literature, Korean poet

Jurnal de Calatorie


In Coreea grupurile de călătorie sunt la fel de omniprezente ca restaurantele samgyeopsal, astfel ca, chiar şi pentru cel mai verde spatiu nu trebuie să cautati pe Google prea departe pentru a găsi un bufet la dispoziţia voastra. Totusi, există ceva ce poate fi spus despre calitate nu despre cantitate atunci când vine vorba de a alege dintre multitudinea de oferte, astfel ca grupurile de călătorie Wink (cunoscute anterior ca Discover Korea) sunt cu un pas înaintea celorlalţi.


Desigur, toate grupurile coreene de călătorie vor aduce turistilor aventura zonelor turistice tipice, cum ar fi DMZ, Busan, şi Jeju, iar ceea se ce stabileşte în afară de Wink restul este străin sentimentului deosebit de ceea ce doresc şi au nevoie clientii. Bernard McNerney a pus cel mai bine: "Se simte ca Wink este mereu ca o excursie cu prietenul, si chiar dacă călătoresc singur personalitatea lui William Cho permite tuturor să se relaxeze şi să se bucure de călătorie".  

 
Cho, fondatorul precum si liderul calatoriilor in-the-transee, a stat de vorbă cu UNSCENE despre ceea ce face el pentru a oferi exact ce a fost o dată o experienta intima, o călătorie de neuitat în zone atât de populare şi rareori cunoscut străinilor.

"Mulţi oameni au o gramada de idei şi am ajutat pe oameni sa si le satisfaca", spune Cho. Adevărat, excursiile Wink oferă vizite cu conotatii culturale dar cu opţiuni si pentru alte activităţi cum ar fi drumeţii, bungee jumping, ziplining, şi rafting pentru sporturi extreme - o notă rar de găsit în grupurile de călătorie comerciale.  

Născut în Coreea, dar crescut american, Cho nu ştie ce domenii de interes vor distra cu adevarat clienţii săi si ce titpuri  alimente coreene sunt acceptate de clientii obisnuiti cu mancarea occidentala. Conştient ca sunt si multe alimentele exotice Cho este precaut si spune, "Noi încercăm să oferim alimente occidentale, cum ar fi ouă şi brioşe şi clătite si burgeri la micul dejun şi brânză la cina atunci când vom merge în locuri unde nu există o mulţime de opţiuni pentru mese".

Acest lucru ajută atunci când călătoresc în locuri îndepărtate, unde populaţia nu vorbeşte limba engleză şi s-ar putea intampla ca o caracatiţă proaspăt tocata să fie o specialitate a zonei. Copleşiti de meniurile restaurantelor Hangul? Nu aveti nicio teama, William Cho va fi acolo pentru a sublinia ceea ce este massisseoyo şi când să spun aniyo!

Deci, ce-l conduce pe Cho să continue si să facă ceea ce face el cel mai bine? Cho spune, "Cand aud de la atât de mulţi oameni ca cel mai bun timp petrecut în Coreea, a fost atunci când au fost pe una din calatoriile mele m-a determanat să fac mai mult şi apreciez cu adevărat acele persoane care se ofera sa ajute (cum ar fi gătitul sau curăţarea sau de descărcarea de saci) într-adevăr arată că există încă mult bine în lume, şi eu ar trebui să fac mai multe. Da. Ma inspiră cu adevărat şi mă face să nu avem nevoie de mai mult de faptul în lume în aceste zile? "

Da, într-adevăr să facem.

Adaptare dupa: Jen and Jason go to Korea 

Sursa:
http://www.hancinema.net/unscene-magazine-when-in-korea-do-as-cho-does-korean-travel-groups-for-foreigners-42408.html
https://www.facebook.com/groups/wheninkorea/events/
"Unscene Magazine"
info@un-scenemag.com
www.un-scenemag.com/w... ( English )

Aventuri in Coreeea - organizarea unei sederi la Templul Geumsansa

 

Chiar înainte de a ma retrage la culcare după un program de sedere la Templu, m-am aşezat jos pentru o discuţie cu un călugăr budist care a fost responsabil de grupul nostru Adventure Korea. El a vrut să ştie dacă am avut intrebari despre religia budistă şi propria sa cale de iluminare sau dacă vreau să împărtăşesc câteva "poveşti amuzante", deoarece el a inceput să râdă. Aşa cum am stat acolo, ascultând la întrebări gândite şi semnificative ale colegilor mei şi răspunsurile date de liderul nostru, mi-am amintit o poveste amuzanta ce mi-a venit in minte în timp ce navigam pe YouTube pentru nici un motiv special. (De fapt, puteţi găsi here). Dupa ce am vorbit cu prietenul meu Chris, am decis să merg mai departe şi să împărtăşesc acest lucru "plin de duh", gluma cu călugărul nostru umil. Se zicea ceva de genul:

Eu: Deci, un călugăr budist merge într-un magazin de pizza (tradus în coreeană de ghidul nostru de turneu)
Monk: OK
Eu: şi el îi cere: "Pot să-mi faci una cu totul?" ...
... Tacere ...

Am mai încercat să explic gluma călugărului budist aşezat în pozitie de meditatie, dar m-am putut fiindca mi-am simti fata oglindita sub privirea lui intensa. Din păcate, nu a fost să fie şi rezultatul a fost destul de mult identic cu clipul. El a reacţionat foarte similar cu Dalai Lama ... (Cel puţin putem spune că nu există o coerenţă între budişti.) Pentru a accentua şi mai mult umilinţa mea, mulţi dintre străinii în cameră, de asemenea, păreau să creada că nu a fost asa de amuzant asa ca au inceput sa ma intrebe despre "explicatia" acesteia. Ai bine, am încercat ... Şi am crezut că a fost amuzant şi că e tot ce conta ... e drept?

Mai târziu, am pus pe podea un ondol in încercarea de a adormi, dar am inceput sa reflectez la experienta minunata ce am avut-o pana acum la şederea la Templu. Participarea la o astfel de sedere a fost pe lista noastră inca de la inceput, deoarece Jen a citit despre ea, nu cu mult timp după sosirea noastră în peninsula coreeană. Dar, din moment ce a iarna se apropia rapid şi cum nu am avut nici o idee despre faptul cum să planificam un sejur la templu, am decis să lasam lucrul acesta până la primăvară, când vom avea mai multă experienţă de călătorie în jurul ţării. Timpul a venit în cele din urmă!

Adventure Korea a organizat o sedere la unui Templu in week-endul din 10 - 11 martie şi am acceptat imediat. Noii nostri prieteni, Chris şi Briana au decis mai tarziu să ni se alăture asa ca noi am pornit în această căutare pentru a ne găsi spiritualitatea interioară şi pentru a descoperi adevarul despre Buddha. Spre deosebire de credintele populare de acasă, sejurul la Templu nu are nimic asemănător cu vizita un alt lacas cult din Occident. Este destul de contrar, de fapt.


Cum am ajuns la Templul Geumsansa  din sud-vestul Provinciei Jeollabuk, am fost întâmpinaţi de o atmosferă senină, pitoreasca şi timp de două ore am merge în jurul pentru a gasi motivele pentru care ne-am fi petrecut următoarele 24 de ore sau cam asa ceva. Geumsansa a fost construit în timpul perioadei Baekje de catre regele Beop şi nu a fost niciodată menit să devină un templu important.

Cu toate acestea, sub supravegherea lui Master Jinpyo, Geumsansa a fost extins foarte mult şi a devenit sediul central al credinţei budiste Maitreya în timpul dinastiei Silla. Acesta a jucat, de asemenea, un rol important de aparare in timpul invaziilor japoneze atunci când a si fost distrus, şi ulterior reconstruit în anul 1635, cu clădirile actuale.Templul are, de asemenea, cel mai mare interior permanent cu statuia lui Buddha (Buddha Mireuksa sau Buddha al viitorului), şi multe alte comori simbolice pentru budiştii din Coreea. După lecţia de istorie şi obisnuitele de poze, ne-au prezentat locurile noastre de dormit înainte sa ne întrunească în sala principală pentru a porni programul propriu-zis.După ce am pus pe mine haine din cele mai confortabile care mi-au înfrumuseţat vreodată trupul, eu si Chris am decis să facem o demonstratie a ceea ce stiam despre practicarea anticei arte a karate-ului (sau Taekwondo ... stiam ca acest sport este practicat in Coreea). Am mers apoi la sala principală pentru a ne intalni cu  chef-de-file, care ne era ghid pe toată durata sederii. El a fost un individ minunat, un bun vorbitor, foarte manierat şi incredibil de profund. El a fost un simbol de linişte şi calm, dar care a avut, de asemenea, un simţ al umorului foarte dezvoltat si care ne-a raspuns la întrebările noastre despre religie.

 

Programul nostru a inceput cu un ciudat video explicativ despre cum să se comporte vizitatorii şi la ce să se aştepte de la Temple Stay. Apoi, ne-a abordat călugărul budist care, prin interpretul său, ne-a arătat metoda corecta de plecăciune şi pe care am pus-o in practica. Apoi, ne-a aratat cum sa facem propria noastra floare de lotus, un simbol important al budismului din cauza complexitatii florii, aceasta fiind capabila sa creasca oriunde şi sa rămâna frumoasa. Între timp, o echipă de filmare de la KBS (Korean Broadcasting System) a fost în urma noastră la fiecare mişcare, imortalizand pe film cateva "lucky waygooks" pe tot parcursul zilei. Eu am fost primul care am terminat propria mea floarea mea de lotus dar nu din cauza abilitatilor mele ci din cauza ca vreau intotdeauna sa termin repede.

 

Cand soarele apunea, a urmat cina, caz în care am fost serviti cu bibimbap şi supă, dar am avut ocazia să "sune clopotul" - imi scapă sensul complet al acestui lucru. După apusul soarelui, am aprins lumânări în interiorul florii noastre de lotus si ne-am pus si dorinţele. Apoi ne-am plimbat ca sa vedem comorile templului şi am ascultat cântece de rugăciune, simtind spiritualitatea în atmosferă. Cateva lanterne au izbucnit in flacari, apoi am fost mângâiaţi de tăcere şi de ideea că dorinţele noastre într-o zi se vor adeveri. A fost o bucurie ca am participat la acest eveniment.

Un frumos castron urias de bibimbap
 

Apoi, ne-am întors în sala principală pentru un Q & A cu călugăr (a se vedea JOKE FAILED de mai sus), pentru a servi prajituri de peste şi ceai de orez, înainte de a merge la camerele noastre de dormit şi să reflectam la cunoştinţele pe care le-au câştigat şi lucrurile pe care le-am experimentat în prima zi la templul nostru de şedere. Pe la ora 22:30 am fost adormit pentru ca trebuia sa ne trezim dimineata devreme, si trebuia sa fim odihniti. Când m-am trezit pe la ora 3:00 am, am fost surprinzator de odihnit şi gata pentru o noua zi. Toti oamenii făcut drumul spre sala principala de rugaciune principal, si doar câteva dintre femeile s-au adunat (restul preferând să prindă somnul de frumusete lor - atât Jen şi printre ei Bri). 

Procesiunea de dimineata a durat 30 minute si a fost condusa de patru calugari care au cântat laudele lui Buddha iar în timp ce ceilalti preoti se închinau, toţi străinii imitau fiecare mişcare. Trebuie să recunosc cu adevărat ca am avut acea senzaţie la pace în timp ce participam la acest ritual vechi de secole. După rugăciune, la aproximativ 5:30 am, ne-au dat timp liber înainte de convocarea pentru meditaţie şi micul dejun. Am ales să ma plimb prin templu pentru e a reflecta la viaţa mea şi pentru a medita la calea ce o voi urma. În orice caz, a fost destul de relaxant si am fost fericit pentru ca am avut sansa de a fi complet singur într-un loc de cult cu o istorie atât de veche.

Q&A cu calugarul
Când ne-am întors la sala principală, călugărul budist ne-a condus la meditaţie, pentru care trebuie sa recunosc ca nu sunt un prea mare fan. Nu este punctul meu forte sa stau cu picioarele încrucişate pentru o perioadă lungă de timp. La un moment dat, când în cele din urmă am simţit ca şi cum am ajuns la un fel de "perfectă stare de nimic", mi-am aminti apoi cat a fost de incomod şi, la fel ca şi faptul că, momentul a trecut. Am încă o mulţime de lucruri de aflat despre meditaţie, dar eu pot vedea, fără îndoială, beneficiile ei.

A urmat un mic dejun monahal, comparabil cu nimicul pe care l-am încercat înainte. Mi s-au dat patru boluri, un set de beţişoarele şi o lingură. Totul a fost extrem de ritualizat, de la aducerea vaselor pana la punerea din fiecare fel de mâncare. Desi produsele alimentare nu au fost cu siguranta cele mai bune oferite de un coreean (la urma urmei, budistii sunt vegetarieni ... iar mie-mi place carnea!), au fost comestibile ... pentru mine (eu am vrut sa o ajut pe Jen, care a refuzat să zâmbească pe tot parcursul mesei).

 

Dupa micul dejun, calugarul ne-a arătat cum să facem o brăţară dintr-un şirag de mărgele şi ne-a invatat cu sa facem propriile noastre 108 arcuri de purificare.Mai târziu, şi în conformitate cu tema, oamenii au fost trimisi să taie un lemn în timp ce doamnele au lucrat la zdrobitoare. A fost o parte din ora noastra de lucru in comun pentru a da înapoi ceea ce am primit de comunitatea templului. Pentru unii, acest tip de munca poate fi de fapt o formă de meditaţie ... dar pentru noi aceasta munca a fost pusa pe dorinta noastra de a servi ceai şi prajituri de orez.
 
Adio calugar bun!
La scurt timp după, am mers in natură la o frumoasă plimbare până la copacul iubirii unde am avut o sedinta de fotografie. Apoi ne-am luat rămas bun dupa ce am revenit la templu şi ne-am indreptat spre autobuzul care ne ducea spre casa. Programul de şedere la templul Geumsansa a fost unul plin, dar am simtit cumva o mare relaxare şi odihnit. Il recomand pentru oricine doreste sa afle mai multe despre budism, viaţa templu sau chiar despre ei înşişi. Un timp pentru a reflecta poate fi întotdeauna util! 

Adaptare dupa: Jen and Jason go to Korea 

Sursa:
http://www.talktomeinkorean.com/blog/
http://jasonandjeninkorea.blogspot.com/
http://jasonandjeninkorea.blogspot.com/2012/05/can-you-make-me-one-with-everything-our.html

Coreea de la A la Z


Vrei să ştii câteva lucruri despre Coreea de Sud pentru reîmprospătarea memoriei tale? Arunca-ti o privire pe: Coreea de la A la Z!

A - Aegukga
Aegukga este imnul naţional din Coreea de Sud. Acesta poate fi tradus: "Cantec patriotic".
Iniţial a fost cântata o melodie de catre Scottish, un cântec popular numit "Auld Lang Syne" (introdus de catre misionarii din vest), apoi, in 1935, muzicianul Ahn Eak-Tai a compus o melodie originală.

B - Banchan
Banchan înseamnă in coreeana "garnitura", şi aceaste include: Kimchi (legume fermentate), Namul (aburita, marinata, sau legume amestecate si prajite), Bokkeum (prajeala cu sos), Jorim (fiertura la foc mic într-un bulion condimentat), Jjim (aburit ), Jeon (tigaie). Fiecare dintre acestea au mai multe variante!

C - C Vize
Există patru tipuri de vize C, fiecare dintre ele referindu-se la şederea pe termen scurt, în Coreea, cum ar fi: vizita pe termen scurt, afaceri pe termen scurt, o vizita in general sau ocuparea unui loc de muncă. Deţinerea unei vize C, în timpul ocupării unui loc de munca, numai pe termen scurt, este esenţială.

D - Daemul
Este un cuvânt care descrie "o persoană minunată", nume care de asemenea este folosit ca un fel de porecla.
A fost, de asemenea, numele unei drame TV foarte populara numita "Daemul", care a descris viaţa primului presedinte fictiv femeie din Coreea de Sud.

E - E-Mart
E-Mart este cel mai mare magazin de vânzare cu amănuntul în Coreea de Sud şi chiar extins în China. A fost fondat în 1993 şi a devenit unul dintre cel mai mari magazin de discount, în 2009, volumul vânzărilor acestora depăşind peste 9.4 miliarde dolari SUA!

F - Fancluburile
Dacă sunteţi interesat de KDrama şi KPop sau sunt doar un mod de a face cunostinta cu Fancluburile. Actori şi actriţe celebre, dar si idolii şi grupurile de idoli au Fancluburi cu nume propriu, iar în cazul în care un membru vă oferă acces la site-uri speciale, puteti obtine informaţii despre acestea. Ele sunt cea mai importantă sursă de informaţii, despre susţinerea unui idol şi care reuneste multi fani.

G - Gugak
Gugak este termenul general folosit pentru muzica traditionala coreeana, interpretata de instrumente tradiţionale sau de stilul de canto tradiţional. In Coreea de Sud se poate gasi Gugak ca un important subiect de studiu în aproape fiecare universitate cat şi in diferite centre si muzee specifice.

H - Haetae
Haetae este o figură mitică, aceasta poate fi găsită în afara Caselor tradiţionale coreene şi palate. Acesta seamănă cu un câine, cu coama de leu şi este maestru de foc, este capabil de a călători prin timp şi musca luna. Simbolul şi mascota orasului Seul este numit "Haechi", inspirat de un Haetae original.

I - Idolii
Termenul de idol diferă fata de cel de "star pop". Idolii sunt cel mai frecvent semnati de către o agenţie (s-ar putea numi o "familie").

J - Jimjil Bang
Jimjil bang-ul înseamnă "baie încălzită (sau camera)" si in Coreea reprezinta o mare Baia publică, dotata cu jacuzzi, dusuri, saune in stil finlandez, camere de gheata si multe altele. Unele Jimjil bang-uri au chiar şi o secţiune de divertisment, unde se pot juca jocuri de arcade sau se poate lua masa la un restaurant! În timp ce baile mici se concentreaza asupra saunelor şi pe sănătate, cele mari seamana cu un Spa rafinat!

K - K-League
K-League Coreea este singura asociaţie profesionista de fotbal. Aceasta este cel mai înalt nivel de fotbal în Coreea de Sud si cuprinde 16 cluburi.

L - Lotte
Lotte este un conglomerat industrial din Asia de Est, cu sediul în Coreea cu afaceri suplimentare în Japonia, China, Thailanda, Indonezia, Vietnam, India, Statele Unite ale Americii, Rusia, Filipine, Pakistan şi Polonia.
În Coreea se pot găsi magazine cu capital Lotte ca: Lotte Capital (Finante), Card de Lotte (carduri de credit), Chilsung Lotte (produse alimentare), Lotte Produse de cofetarie (dulciuri), Lotte Department Store (unul dintre cele mai mari magazine de vânzare cu amănuntul), Lotte Giants ( Echipa de baseball profesionist din Busan)

M - Motto
Motto-ul din Coreea de Sud: "홍익 인간" poate fi tradus ca "beneficiul in lumea umană".

N - Teatrul Naţional din Coreea
Teatrul Naţional din Coreea de Sud este primul teatru federal din Asia şi a fost înfiinţat în 1950. Acesta cuprinde muzică tradiţională precum şi lucrări contemporane.

O - Ondol
Ondol înseamnă încălzire prin pardoseală, care în arhitectura tradiţională, utilizează transferul de caldura direct de la fumul de lemn pe la partea inferioară a unei podele din zidarie groasa. În prezent se referă la încălzirea prin pardoseală la cele mai multe apartamente şi case coreene, chiar camere de hotel in stil tradiţional.

P - Pyeong
Pyeong este o unitate de măsură în Coreea egala cu unitatea de masura Europeana de 3.3058 m2.

Q - Qri
Qri este numele de scena a lui Lee Ji Hyun, născuta pe 12 decembrie 1986 si este un idol coreean, actrita si cantareata in grupul T-Ara.

R - ROK
ROK înseamnă Republica Coreea şi este termenul oficial pentru Coreea de Sud.

S - Sejong cel Mare
Regele Sejong Mare (5.şapte.1397-05.optsprezece.1450) domnit intre 1418-1450 si a fost rege al patrulea al dinastiei Joseon. El este cel mai cunoscut pentru dezvoltarea Hangul Alfabetul coreean şi a fost un stat rafinat. El este, de asemenea, unul din regii doi care au primit titlul de "cel Mare".

T-Taekwondo
Taekwondo este sportul Coreea de semnătură şi de lumea de răspândit. Tae înseamnă "a lovi sau de a sparge cu piciorul", Kwon înseamnă "a lovi cu pumnul sau de a sparge" şi face "cale", "metodă", sau "calea".
Astăzi ar trebui să facă distincţia între două tipuri:
1. Taekwondo traditional, referindu-se la tipul stabilit în anii '50 de către militarii din Coreea de Sud, caz în care simbolismul, cultura şi filosofia joacă un rolul principal.
2. Sportul Taekwondo, cu accent pe viteză şi concurenţa (cum ar fi Jocurile Olimpice).

U - Examenul de la Universitate
Examenul de la Universitatea din Coreea se stie ca este unul dintre cele mai dure perioade din viaţa unui student. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Suneung (수능) si este un tip de test standardizat acceptat de către toate universităţile din Coreea de Sud, până acum întrebările nu au fost niciodată dezvaluite de catre profesorii şi oamenii de ştiinţă, care sunt responsabili pentru testare, acestia fiind blocati într-un hotel în timpul testarii (în timp ce elevii sunt luaţi examen). Examenul este organizat in două zile de joi din luna noiembrie şi determină viitorul student, prin rezultate sale deschizandu-i şansa de a fi acceptat de către una dintre universităţile de top.

V - Spectacole pentru soiuri de plante
Este un divertisment care cuprinde o varietate de spectacole, în special spectacole muzicale şi de comedie schita, condus de către o gazdă. Spectacolele pot fi, de asemenea, creşterea sau căderea unui idol începător sau o stea!


W - Won
Moneda coreeana se numeste Won (₩) (KRW).

X - X-Games
X-Games s-au dezvoltat în 1995 şi includ jocurile cu role, skateboarding, biciclete, alpinism, Moto X. În 2005, Coreea a fost gazda Asia X-Games!

Y-Yi Seong-GYE
Yi Seong-GYE (unsprezecelea octombrie 1335 - 24 mai 1408), numit, de asemenea, Taejo de Joseon, a fost primul domnitor al dinastiei Joseon (iulie 1392 - octombrie 1897) şi figura principală în revolta împotriva dinastiei Goryo (918 - 1392). El a domnit între 1392-1398.

Z - ZE: OZE: A este o banda de 9 membri de băieti din Coreea de Sud care a debutat pe 15 ianuarie 2010.

Ei au debutat de asemenea în Japonia în timpul turneului lor asiatic din 2010-2011 şi sunt de asemenea, cunoscuti pentru aparitiile in drame TV populare. Realitate Fun: Unul dintre membrii lor a fost născut şi a crescut în Australia!

Sursa:
http://blog.korea.net/?p=8071