sâmbătă, 16 august 2014

Taeyeon de la Girls 'Generation și Baekhyun de la EXO-K au fost văzuti stând fericiți împreună

Taeyeon de la Girls 'Generation și Baekhyun de la EXO-K au fost văzuti stând fericiți împreună pe scenă în timpul concertului SMTOWN din Seul

La primul concert de pe Seoul World Cup Stadium pentru “SMTOWN LIVE WORLD TOUR IV,” recentul cuplu Taeyeon și Baekhyun au fost văzuti ca un duo pe scenă în timpul concertelor.

Spectacolele pentru fiecare grup a inclus atat piesa de titlu cat și piese hit-uri de pe ultimul album. Astfel ca la toate, Taeyeon și restul Girls’ Generation au interpretat cântecul lor de debut “Into the New World”, împreună cu “Hoot,” “Kissing You,” dar si multe alte hit-uri. EXO a interpretat  “Let out the Beast” si “Growl”.

În timpul concertului, cuplul a fost văzut si unul langa altul în picioare, deși numai pentru o perioadă scurtă de timp. Taeyeon, care a ieșit prima la scena, a fost vazuta calma și fericita. Pe de altă parte, Baekhyun a declarat pentru public: "O multime de fani au venit să ne vadă. Vă rugăm să vecheati asupra interpretarilor noastre până la sfârșitul anului. Mulțumesc."

Cuplul a fost văzut în direct, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului în urmă cu aproape patru luni. Cu toate acestea, au dorit să fie văzuti împreună, și cum nu există rapoarte cu probleme din partea fanilor, se pare că SONE și EXO-L au început să accepte relația lor.

Ce părere aveți de faptul ca Taeyeon și Baekhyun sunt un cuplu acum?

Sursa:
http://tenasia.hankyung.com/archives/297897
http://blog.koreaboo.com/post/94967892183/girls-generations-taeyeon-and-exo-ks-baekhyun-seen

6 adorabile animale de companie ale vedetelor

Daca stii despre viață vedetei preferate, inclusiv stilistul ei, make-up artist, garderoba și antrenorul personal .. trebuie să stii si despre animalul ei de companie! 

Dar ca sa ma asigur ca stii de acum inainte totul despre vedeta ta, uite unele din cele mai cunoscute animale de companie ale vedetelor, care au castigat inimile fanilor din toată lumea!

1. Chansung si Jeonggam


2. G-Dragon si Gahoimage


3. Goo Hara si Pang

4. Jonghyun si Roo


5. Tiffanysi Romeo

6. Wooing si Bbiyak


Sursa:
http://blog.koreaboo.com/post/94971564293/6-adorable-pets-of-idols-that-you-should-be-following

Coreea de Nord a lansat trei rachete cu rază scurtă de actiune cand Papa Francis a vizitat Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat trei rachete cu rază scurtă de actiune cand Papa Francis a vizitat Coreea de Sud.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, cu putin timp înainte ca Papa Francisc sa soseasca in Seul, Coreea de Nord a tras trei rachete cu rază scurtă de actiune.

Un oficial al Ministerului Apărării a declarat că rachetele au parcurs 135 mile și au fost trase de-a lungul coastei de est a Coreei de Nord din mai multe lansatoare. A treia racheta a fost lansată cu 35 minute înainte de sosirea estimata a Papei Francis în Seul.

Ultima dată când Coreea de Nord a lansat rachete a fost la sfârșitul lunii iulie, și a declarat că aceste lansări au fost măsuri împotriva exercițiilor militare efectuate de SUA și Coreea de Sud.

Coreea de Nord a declarat că rachetele n-au avut nimic de-a face cu vizita papală. Kim Inyong, omul de știință care a realizat rechetele pentru Coreea de Nord, a declarat: "De ce dintre toate zilele anului, la fel de numeroase ca parul de pe o vacă, Papa a ales să vină in Coreea de Sud chiar în ziua in care am planificat sa testam rachetele noastre? "

Sosirea Papei Francis marchează prima vizită papală în Coreea de Sud în 25 ani. Aproximativ 10% din populația coreeană este catolica astfel ca această vizită este un pas mare în demografia schimbătoare ale religiei. Vizita Papei este de așteptat să aducă la lumină mesaje de simplitate și smerenie, intr-n moment în care Coreea se confruntă cu o creștere  rapidă economică și socială.

Sursa:
Yonhap News  Reuters Joongan Daily Catholic News Service Facebook Page CNN
http://blog.koreaboo.com/post/94850588273/north-korea-launches-three-short-range-rockets-as-pope

Criticul de film Heo Jiwoong crede despre HyunA ca ar trebui să faca mai multe exercitii de canto

Criticul de film Heo Jiwoong crede despre HyunA ca ar trebui să faca mai multe exercitii de canto.

Pe 14 august, in emisiunea canalului JTBC,  “War of Words”, criticul de film Heo Jiwoong a criticat lipsa exercitiilor vocale ale cantareretei HyunA.

Heo Jiwoong a declarat: "Sper că ea va stidia mai mult. In acest sens, în comparație cu ceea ce altii au aratat, vocea ei este slaba."

În schimb, comedianul Lee Yoonsuk a lăudat vocea lui Hyuna și faptul că a cântat ea insusi refrenul pentru "Red".

Hyuna promovează în prezent piesa "Red", care a atras un deosebit interes și a primit mai mult de 7 milioane de vizualizari pe Youtube. Ea, de asemenea, a lansat recent videoclipul cu coregrafia la piesa "Blacklist", un featuring cu EXID’s LE.

Care sunt parerile tale cu privire la observațiile lor privind vocea lui Hyuna?

Sursa:
X Sports News
http://blog.koreaboo.com/post/94861720453/film-critic-heo-jiwoong-thinks-hyuna-should-practice

luni, 11 august 2014

TVXQ și JYJ învinsi: Park Si-hoo cu primul OST la filmul lui chinezesc depășește JYJ

OST-ul pentru pentru filmul chinezesc "Scent", cântat de Park Si-hoo, este în prezent in topurile muzicale.

OST-ul intitulat "The Sound of You" este o colaborare intre Park Si-hoo și producătorul Kim Hyeong-seok. Park Si-hoo a înregistrat atât în ​​coreeană și chineză. Videoclipul a fost lansat in exclusivitate pe una dintre cele mai mari site-uri online din China.

Park Si-hoo cu cantecul "The Sound of You" s-a clasat pe primul loc în topurile din China pe data de 8 august. Ambele versiuni, coreene și chineze, au venit direct in topurile 'King Chart'.

Agentia de impresariat a lui Park Si-hoo a declarat, "I-a intrecut pe JYJ și TVXQ care ocupau locul al 8-lea și locul 6. Aceasta este puterea de'Asian Prince Park Si-hoo'. Suntem recunoscători ca atât de mulți oameni prezintă un interes pentru primul film chinezesc a lui Park Si-hoo. Nu cred că vom obține o reacție de genul asta ".

Park Si-hoo's "Scent" will be released on the 15th all over China.

Filmul chinezesc "Scent" in care joaca Park Si-hoo va fi lansat pe data de 15 august în toată China.

Sursa:
www.tvreport.co.kr/?c...
http://www.hancinema.net/tvxq-and-jyj-bested;-park-si-hoo-s-first-chinese-movie-ost-overcomes-jyj-72088.html

The Idle Mermaid: Jo Bo-ah și Song Jae-rim sărut în apă

Jo Bo-ah a sărutat-o pe Song Jae-rim în apă.

În primul episod al dramei tvN drama "The Idle Mermaid", Erin (Jo Bo-ah)  a avut o aventura cu frumoasa Kwon Si-kyeong (Song Jae-rim), pe râul Han.

Kwon Si-kyeong a văzut coada de sirena și a crezut că a fost un pește. El si-a scos telefonul mobil pentru a face o fotografie, dar în loc a căzut în apă.

Erin a înotat spre el și îl îmbrățișează. Apoi ea îl sărută și se gandeste: "Ce este acest sentiment ciudat? E atât de bine".

Cu toate acestea, in acest moment fericit Erin a fost deranjat de Yoon Jin-ah (Park Ji-soo).

Sursa:
www.tvreport.co.kr/?c...
http://www.hancinema.net/spoiler-the-idle-mermaid-jo-bo-ah-and-song-jae-rim-kiss-in-the-water-72081.html

Cantecele formatiilor Hyun-A si JYJ interzise de către KBS

KBS a interzis de la spectacolele muzicale cateva dintre cele mai noi melodii ale formatiilor JYJ și Hyun-A. 

Potrivit KBS, melodia "Back Seat" a trupei JYJ a fost interzisa din cauza conținutului său sexual. 

Cântece precum "French Kiss" de pe cel de-al treilea album solo Hyun-A, "A Talk" nu va fi difuzata pe postul de televiziune.

Radiodifuzorul, de asemenea, a spus că "Blacklist", este o melodie care foloseste prea mult argou.

Potrivit presei locale, grupul de băieti JYJ ar putea cere radiodifuzorului de a reconsidera piesele, asa cum s-a cerut și celorlalte două canale, MBC și SBS, care au permis piesa. JYJ este, de asemenea, in dezbaterea pentru a schimba unele din versurile controversate.

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/hyun-a-jyj-songs-banned-by-kbs-72062.html

Photobook cu Girls' Generation în Las Vegas

Girls' Generation va lansa un photobook la sfârșitul lunii august.

PhotoBook-ul conține fotografii realizate în timpul vacanței de vară din Las Vegas facuta pentru a sărbători a șaptea aniversare a lor de debut, de pe 5 august.

Fetele au ales Las Vegas ca destinație favorită pentru a petrece împreună. Cartea care cuprinde 290 de pagini va fi vânduta împreună cu un DVD cu imagini a ceea ce s-a intamplat in spatele camerei de filmat și un poster.

Precomenzile sunt deja luate on-line și vânzările in magazine vor începe pe 25 august.

Sursa:
english.chosun.com/si...
http://www.hancinema.net/photobook-captures-girls-generation-in-vegas-72066.html

Filme: "The Story of Ong-nyeo"

"The Story of Ong-nyeo" (2014)

Regia: Kyeong Seok-ho

Distributia: Sin Yoo-joo, Kim Tae-hoon-I,...

Intriga:
In aceasta vara a anului 2014, Ong-Nyeo întrece Byeon Gang-se. Povestea dintre cei mai sexy bărbat și cea mai sexi femeie din Joseon începe acum.

Ong-Nyeo este cea mai sexy femeie din Joseon și nici un barbat nu este destul de bun pentru ea. Ong-Nyeo (Han Chae-Yoo) atrage orice om cu frumusețea ei și în pat cu dibacia. Într-o zi, ea capata un handicap sexual și este alungata din orașul ei natal. Ea merge să trăiască singura în munți până cand Byeon Gang-se (Kang-woo Kyeong) aude despre ea și crede că e perfectă pentru el, așa că începe să o caute si abia de aici ncepe povestea ...

Data lansării pe piața din Coreea: 2014/08/21


Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/upcoming-korean-movie-the-story-of-ong-nyeo-72133.html

"Very Good Times", ultimul episod se încheie cu un rating de 27,7%

Potrivit Nielson Korea, "Very Good Times" a inregistrat in data de 11 o valoare nominală de 27,7%.

Dong-seok (Lee Seo-jin) si Hae-won (Kim Hee-seon) , au plecat într-o călătorie de nunta în această zi.

Drama MBC, "Jang Bo-ri Is Here!" a inregistrat 27.9% si drama SBS, "Endless Love" a fost apreciata la 8.7%.

Sursa:
www.tenasia.co.kr/arc...
http://www.hancinema.net/very-good-times-final-episode-ends-with-27-7percent-72168.html

Lee Dong-wook și Sin Se-kyeong în drama "Ironman"

Actorul Lee Dong-wook și actrița Sin Se-kyeong fac parte din distributia noii drame KBS 2TV, "Ironman".

King Kong Entertainment a dezvăluit că in "Ironman", Lee Dong-wook va fi personajul Joo Hong-bin și Sin Se-kyeong va fi Son Se-dong.

Lee Dong-wook preia rolul lui Joo Hong-bin a cărui furie și durere il transforma intr-o corp din care ies cutite. In interior este cald si temperat dar pare extrem de rece la exterior, cand de fapt este doar plin de durere.

Sin Se-kyeong joaca rolul lui Son Se-dong, este personaj care pe cat este de frumos pe atat are grijă de alți oameni, mult mai mult decât ea insasi. E atât de pura, inocenta și morla, dar nu se dezvaluie în fața nimănui.

Un producător al dramei a declarat: "Noi sperăm că Lee Dong-wook și personajul său carismatic Joo Hong-bin sa creeze un efect de sinergie și sa imbine toate cele cinci simțuri".

"Sin Se-kyeong va crea o varietate de sentimente. E de așteptat ca Son Se-dong si Sin Se-kyeong  sa creeze un nou Sin Se-kyeong".

"Ironman" este o dramă romantica fantastica despre Joo Hong-bin care are cuțite ieșite din trupul său, urmare deciziei luate in urma deceptiei primei iubiri și Son Se-dong, un personaj-înger care-l îmbrățișează. Această dramă este o readaptare după "Joseon Shooter".

Sursa:
www.osen.co.kr/articl...
http://www.hancinema.net/lee-dong-wook-and-sin-se-kyeong-in-ironman-72174.html

Filmul 'The Admiral: Roaring Currents' a interegistrat un nou record

'The Admiral: Roaring Currents'

Filmul hit 'The Admiral: Roaring Currents' a devenit primul film coreean care a vandut 10 milioane de bilete în doar 12 zile, conform declaratiilor de ieri a Consiliului Coreean de Film.

La doar 12 de zile de la lansarea filmului despre amiralul Yi Sun-sin din timpul Dinastiei Joseon (1392-1910) ce a lovit cinematografele locale de luna trecută, a devenit al 10-lea film coreean care a vindut mai mult de 10 de milioane de bilete.

Si el a făcut-o cel mai rapid. Acesta a ajuns la circa 10 milioane de euro ieri, la 8 dimineata.

Filmul a scurtat recordul existent de nouă zile deținut de filmul din 2006 "The Host".

Filmul a fost elogiat de presa locală de la început după ce a avut cea mai mare zi de deschidere a industriei de pe 30 iulie.

Acesta a depasit toate înregistrările de box-office coreean.

Acum se pune întrebarea dacă marea industrie coreeana reprezentata acum de filmul 'The Admiral: Roaring Currents'  va bate recordul stabilit de filmul de la Hollywood "Avatar".

Acesta este filmul care a adus cei mai mulți oameni in cinematografe în Coreea, avand 13 milioane de bilete vândute.

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/-the-admiral-roaring-currents-sets-record-72183.html

Jo In-Seong, atât de romantic

Jo In-Seong are acum in maini inimile mamelor din toata tara.

Fotografii cu Jo In-Seong si "mama" Cha Hwa-yeon din drama SBS, "It's Okay, That's Love", au fost lansate pe data de 11 augut. Ei sunt personajele Jang Jae-yeol si Cha Ok-ja.

În imagini, cei doi se uita  zâmbind unul la celalalt. In drama, Jo In-Seong o face mama lui mândra și ea ii spune cele mai frumoase vorbe, făcându-l "fiul in devenire".

Jang Jae-Yeol o numește pe mama lui Ok-ja și o întreabă daca ii este bine, canta muzica ei de pe telefon și chiar devine drăguț cand o întreabă dacă ea il place pe el mai mult sau pe fratele lui. El este de acord cu tot ce spune ea și chiar o sărută pe frunte. El îi spune adesea că o iubește.

Scena în care el spune mamei lui: "Ți-am spus vreodată că te iubesc?" este suficienta ca Jo In-Seong sa aiba toate mamele din lume în mâinile sale.

Surse din drama "It's Okay, That's Love" spun ca Jo In-Seong si Cha Hwa-yeon au mereu grijă unul de celălalt iar ea îl tratează ca pe un fiu.

Drama "It's Okay, That's Love" poate fi văzuta in Coreea în fiecare miercuri și joi de la ora 22.

Sursa:
www.tvreport.co.kr/?c...
http://www.hancinema.net/jo-in-seong-so-romantic-72176.html

JYJ s-a imbarcat pentru turneul din Asia

Grupul de baieti JYJ si-a inceput cel mai recent turneu asiatic sâmbătă noapte cu un concert  în Seul.

Cei trei membri ai grupului au avut primul concert din turneul "The Return of the King" la Complexul Sportiv Jamsil din Songpa, sudul Seulului, si vor avea concerte in opt orașe, inclusiv Beijing și Shanghai, China și Ho Chi Minh City în Vietnam.

In aproximativ două ore și jumătate, grupul a interpretat cântece din repertoriul lor de inceput sau mai nou, inclusiv "Be the One" si "Let Me See", pentru cei aproximativ 30.000 de fani.

Fiecare membru a avut reprezentatii solo pentru fanii care au vrut sa aiba o atenție nedivizată.

"Ne simtim atât de bine, desi cantam prima data impreuna dupa o lungă perioadă de timp, fiindca ne întâlnim cu voi", a declarat Micky Yoochun în mijlocul concertului.

"Va multumesc foarte mult pentru ca nu ne-ati uitat și ati venit aici".

Grupul nu a mai concertat în Seul din noiembrie 2010.

Cei trei membri, care si-au facut debutul cu un deceniu în urmă, a lansat al doilea album full-length, "Just Us" luna trecuta, album care a venit dupa trei ani după ultimul loc album "In Heaven". Cei trei au debutat ca parte a grupului de băieti TVXQ, dar au plecat din grup după o dispută de management cu agentia lor de impresariat, SM Entertainment. Ei au format in anul 2010 grupul JYJ și au lansat tot atunci primul lor album "The Beginning".

"Știm că mulți dintre voi s-au bucurat pentru noi, au strigat pentru noi, chiar atunci când nu ne-au putut vedea în ultimii 10 ani, ceea ce nu este deloc o perioadă scurtă de timp", a declarat grupul într-un mesaj video transmis în timpul concertului.

"Vom face viitorul mult mai fericit decât timpul care l-am petrecut deja impreuna".

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/jyj-embarks-on-asia-tour-72180.html

인터넷 (inteonet) Internet (substantiv)

요즘 저는 음악과 책을 인터넷에서 구입합니다.
Yojeum jeoneun eumakgwa chaegeul inteoneseseo guipamnida.
These days I shop for books and music on the Internet.
În aceste zile am am cumparat cărți și muzică de pe Internet.

인터넷 액세스
inteonet aekssesseu
Internet access
acces la internet

인터넷을 연결하다
inteoneseul yeongyeorhada
connect to the Internet
conectat la Internet

인터넷 주소
inteonet juso
Internet address
adresa de internet

세계적인 인터넷
segyejeogin inteonet
world wide Internet
internet la nivel mondial

Sursa:
KoreanClass101.com in Korean Phrases, Korean Words
http://blogs.koreanclass101.com/blog/2014/08/04/korean-word-of-the-day-internet-noun/

기숙사 (gisukssa) dormitory/camin (substantiv)

대학 사 년 동안 저는 기숙사에서 살았습니다.
Daehak sa nyeon dongan jeoneun gisuksaeseo saratsseumnida.
I lived in the dormitory for all four years of college.
Am locuit în cămin toti cei patru ani de facultate.

대학생은 기숙사에서 살았습니다.
Daehaksaengeun gisuksaeseo saratsseumnida.
The college student lived in a dormitory.
Studentul a locuit la camin.

남녀 기숙사
namnyeo gisukssa
coleg de camera

작은 기숙사
jageun gisukssa
small dormitory room
mic dormitor comun

기숙사 방
gisukssa bang
dormitory room
dormitor comun

Sursa:
KoreanClass101.com, Korean Phrases, Korean Words
http://blogs.koreanclass101.com/blog/2014/08/05/korean-word-of-the-day-dormitory-noun/

질문 (jilmun) question/întrebare (substantiv)

그것은 대답하기 어려운 질문입니다.
Geugeoseun daedapagi eoryeoun jilmunimnida.
That is a difficult question to answer.
Aceasta este o întrebare dificilă.

혹시 질문이 있으면 하세요.
Hokssi jilmuni isseumyeon haseyo.
If you have any questions, please ask.
Dacă aveți întrebări, vă rugăm să intrebati.

다시 한번 질문에 대답해 주세요.
Dasi hanbeon jilmune daedapae juseyo.
Answer that question once again, please.
Răspunde la această întrebare, încă o dată, te rog.

선생님은 학생에게 질문을 하고 있습니다.
Seonsaengnimeun hakssaengege jilmuneul hago itsseumnida.
The teacher is asking the student a question.
Profesorul a pus studenților o întrebare.

질문에 대답하다
jilmune daedapada
answer a question
răspunde la o întrebare

질문을 생각하다
jilmuneul saenggakhada
think about the question
gândiți-vă la întrebare

질문을 하다
jilmuneul hada
ask a question
a pune o întrebare

Sursa:
http://blogs.koreanclass101.com/blog/2014/08/09/korean-word-of-the-day-question-noun/
KoreanClass101.com, Korean Phrases, Korean Words

지다 (jida) lose/pierde (verb)

그는 경기에서 졌습니다.
Geuneun gyeonggieseo jyeotsseumnida.
He lost the game.
El a pierdut jocul.

플레이어는 카드 게임에서 지고 있다.
Peulleieoneun kadeu geimeseo jigo itta.
The player is losing the card game.
Jucătorul pierde jocul de cărți.

플레이어는 카드 게임에서 진다.
Peulleieoneun kadeu geimeseo jinda.
The player loses the card game.
Jucătorul pierde jocul de cărți.

플레이어는 카드 게임에서 졌다.
Peulleieoneun kadeu geimeseo jyeotta.
The player lost the card game.
Jucătorul a pierdut jocul de cărți.

안 좋게 지다
an joke jida
lose badly
pierde mult

경기에서 지다
gyeonggieseo jida
lose a game
pierde un joc

게임에서 지다
geimeseo jida
lose a card game
pierde un joc de cărți

Sursa:
KoreanClass101.com in Korean Phrases, Korean Words
http://blogs.koreanclass101.com/blog/2014/08/11/korean-word-of-the-day-lose-verb/
http://www.koreanclass101.com/korean-phrases/

Poze cu Song Il Gook-lui, copiii si sotia sa Jeong Seung-Hyeon, judecător la Judecatoria Districtului Incheon.

Au fost fate publicitatii poze cu Song Il Gook-lui, copiii si sotia sa Jeong Seung-Hyeon, judecător la Judecatoria Districtului Incheon.

Song Il Gook si sotia sa au filmat timp de  48 de ore acasa la ei pentru emisiunea KBS 2TV, "Superman Is Back".

Ea a fost șocata de mizeria pe care au facut-o tripletii.

Când Song Il Gook a văzut copiii alergati de mama lor fiindca nu erau cuminti, el le-a spus: "Mami a obosit. Hai să va jucati cu mine".

Soția lui Song Il Gook este judecător la Judecatoria Districtului Incheon.

În aceeasi emisiune Song Il Gook a vorbit despre soția lui și a spus: "Ea este o mamă bună. Obișnuiam să o salut pe bunica mea prima și nu pe părinții mei înainte să ne căsătorim."

Song Il Gook-a adăugat: "Ea nu e foarte frumoasa, dar e foarte drăguța".

Sursa:
www.asiatoday.co.kr/v...
http://www.hancinema.net/song-il-gook-s-wife-jeong-seung-hyeon-the-incheon-court-judge-72186.html

duminică, 10 august 2014

Drama "Discovery of Love" cu Eric Moon

Poze cu Eric Moon și Jeong Yoo-mi s-au lansat recent.

În rolul Kang Tae-ha, Eric Moon este un barbat sălbatic si arogant, dar atunci când vine vorba de dragoste, el devine romantic.

Cu toate acestea, in relația lui de 5 ani cu Han Yeo-reum (Jeong Yu-mi) a dezvăluit totul despre el și ea se desparte de el. El nu știe exact motivul pentru care ei s-au despărțit.

Atunci când lui incepe sa-i fie dor ea se întoarce la el de un alt prieten pe nume Nam Ha-jin (Seong Joon). Cu toate acestea, ea este încă nesingura pe relatie și Tae-ha decide să aibă un du-te din nou.

Imaginile arată o scenă în care Tae-ha încearcă să vorbeasca cu Yeo-Reum. Personalitatea și competitivitatea lui este aratata aici.

Potrivit unei surse din dramă, Eric Moon se simte bine in rolul Kang Tae-ha caci a descoperit rolul perfect pentru el. Intrebarea e daca va fi capabil Kang Tae-ha să o câștige pe Han Yeo-Reum pentru încă o dată?

Drama "Discovery of Love" este o comedie romantica fiind lansata pe 18 august.

Sursa:
sports.donga.com/3/al...
http://www.hancinema.net/discovery-of-love-eric-moon-72188.html

Salutari in coreeană

Am postat toate cele 40 de litere coreene și cum se scrie fiecare silabă iar acum este timpul sa te învăț cum se scriu fraze simple. Te rog să citesti mai jos pentru studiul in coreeana.

ㅇ+ㅏ+ㄴ = 안  /an/

ㄴ+ㅕ+ㅇ = 녕 /neong/

ㅎ+ㅏ       = 하  /ha/

ㅅ+ㅔ       = 세  /sae/

ㅇ+ㅛ       = 요  /yo/

안녕하세요 înseamnă Hello sau "Ce mai faci?" Vei răspunde întotdeauna înapoi cu 안녕하세요 pentru a fi politicos.

ㅇ+ㅏ+ㄴ = 안  /an/

ㄴ+ㅕ+ㅇ = 녕 /neong/

ㅎ+ㅣ       = 히  /hee/

ㄱ+ㅏ       = 가  /ga/

ㅅ+ㅔ       = 세  /sae/

ㅇ+ㅛ       = 요  /yo/

안녕히 가세요 înseamnă la revedere de la cineva care pleaca de langa tine, literalmente inseamna "imi merge bine". 안녕히계세요 /an neong hee gae sae yo/  este opusul și înseamnă "a sta bine" la propriu.

Sursa:
http://blogs.transparent.com/korean/korean-greetings-2/

Structura silabelor in coreeana

Cred că ai învățat toate cele 40 de litere din coreeana. În acest post vei învăța cum să combini consoanele și vocalele pentru a face in coreeana silabe și cuvinte.

Există câteva modalități de a le combina. De exemplu, consoană ar trebui să fie prima sau prima și la sfarsit: "C + V, C + V + C".

Te rog să consulti exemplele de mai jos pentru a te ajuta să înțelegi.

Exemplu:
ㄱ + ㅏ = 가 / ga /

ㅂ + ㅏ + ㅇ = 방 / bang /

가방 înseamnă sac.


Exemplu:
ㅇ + ㅕ = 여 / yeo /

ㅎ + ㅐ + ㅇ = 행 / hang /

여행 înseamnă călătorie.


Exemplu:
ㅅ + ㅏ = 사 / sa /

ㅁ + ㅏ + ㄱ = 막 / mak /

사막 înseamnă deșert.

Sursa:
http://blogs.transparent.com/korean/korean-syllable-structure/
http://www.transparent.com/wotd/
http://www.transparent.com/personal/connect.html

Alfabetul coreean - Hangul

Alfabatul coreean se numeste Hangul în coreeană. Hangul format din 40 de litere. El are 19 consoane si 21 vocale.

Eu cred că se pot memora 21 de vocale într-una sau două zile, dacă se studiaza la greu. Vrei să încerci?

Vocale simple: ㅏ, ㅓ, ㅗ, ㅡ, ㅜ, ㅣ, ㅐ, ㅔ

Diftongi: ㅑ, ㅕ, ㅛ, ㅠ, ㅖ, ㅒ, ㅘ, ㅙ, ㅝ, ㅞ, ㅚ, ㅟ, ㅢ

Există de asemenea 19 de consoane și sunt 14 consoane simple și 5 consoane duble; te rog să le citesti mai jos pentru a le memora.

Consoane simple: ㄱ, ㄴ, ㄷ, ㄹ, ㅁ, ㅂ, ㅅ, ㅇ, ㅈ, ㅋ, ㅌ, ㅍ, ㅊ, ㅎ

Consoane duble: ㄲ, ㄸ, ㅃ, ㅆ, ㅉ

Sursa:
http://blogs.transparent.com/korean/korean-alphabet-hangul/
http://blogs.transparent.com/korean/korean-alphabet-hangul-2/

Partile corpului în coreeană

Când m-am dus la un spital cu probleme de vezica urinara, nu am fost sigura cum se spune la vezica în limba engleză. Bine că am avut un dicționar la mine in acel moment și am putut să explic problema mea. Știam cum să vorbească in limba engleză la acel moment, dar cunoștințele mele de vocabular in limba engleză oricum sunt cam sărace.

Dupa ce m-am documentat, am memorat aproape toate partile corpului nostru.

Aici este bun exemplu de model de cum se poate vorbi cu schimbarea doar a unui substantiv:

"Pe mine ma doare piciorul / (다리) 아퍼요/ da lee a peo yo/"

sau

"Pe mine ma doare ochiul / (눈) 아퍼 요 / nun a peo yo."

Invatati cuvintele de mai jos ca apoi sa le adăugati în modelul meu.

눈 / ochi/nun

입 / gura/ip

귀 / ureche/gwi

코 / nas/co

얼굴 / fata/eol gul

팔 / braț/pal

손가락 / deget/son ga rak

배 / stomac/bae

허리 / deșeuri/heo li

무릎 / genunchi/mu lup

Sursa:
http://blogs.transparent.com/korean/page/2/

Hai sa conversam in limba coreeana

안녕하세요 (annyeonghaseyo/Bună ziua)!

Învățarea unei limbi străine ar trebui să fie in colaborare și distractiva!

Hai sa avem o conversatie simpla in limba coreeana!

Cum te simți?

Coreenii de obicei nu întreba: "Cum te simți azi?"- folosesc de obicei: "Cum te simți acum?"

Coreenii nu folosesc cuvântul "răutăcios", ca sentiment sau emoție.

Coreenii nu folosesc cuvântul "nervos", ca sentiment sau emoție;
E mai mult o condiție mentală pentru a descrie o persoană.

Conversație:
Hyojin (효진): 안녕하세요 린다, 오늘 기분이 어때요?/ Annyeonghaseyo Linda, onel gibuni uddeyo? (Bună ziua Linda. Cum te simți [azi]?)

Linda (린다): 안녕하세요! 행복해요. 효진, 오늘 기분이 어때요?/ Annyeonghaseyo! Hangbokhaeyo. Hyojin, onel gibuni uddeyo? (Bună ziua! Eu sunt fericita. Hyojin, cum te simți [azi]?)

Hyojin (효진): 피곤해요/ Pigonhaeyo (Sunt obosit.)

Linda (린다) : 안됐어요/ Ah, ahndeatsuyo (Ah, îmi pare rău că te simți astfel.)

Emoții:
fericit = 행복 하다 / hangbokhada

trist = 슬프다 / seulpuda

răutăcios = 장난 스럽다 / jangnanseurupda

bolnav / rănit = 아프다 / appeuda

obosit = 피곤 하다 / pigonhada

timid = 부끄럽다 / buggrupda

jenat = 당황 스럽다 / danghwangseurupda

flamand = 배고프다 / baegopeuda

nervos = 긴장 하다 / ginjanghada

surprins = 놀라다 / nollada

dezamăgit = 섭섭 하다 sau 실망 스럽다 / supsuphada sau silmangseurupda

supărat = 화 가나다 / hwaganada

plictisit = 심심 하다 / simsimhada

multumit = 만족 하다 / manjokhada

invidios = 부럽다 sau 질투 난다 (într-un mod puternic, gelos) / burupda sau jiltonanda

fricos = 무섭다 / musupda

nebun = 미치다 / michida

Fraze:
Cum te simți (acum)? = 지금 기분이 어때요? (formal/onorific) sau 기분이 어때? (informal)/ Jigeumgibuni uddeayo? sau Jigeumgibuni uddea?

Sursa:
Hangul, Korean, Korean language, korean podcast
Korean conversation, Korean English translations, Korean grammar, Korean pronunciation, Korean vocabulary, Podcast, Vocabulary
http://blogs.transparent.com/korean/lets-have-a-korean-conversation-how-are-you-feeling/?utm_source=feedburner&utm_medium=rss&utm_campaign=languageblog&utm_content=korean
http://blogs.transparent.com/korean/lets-have-a-korean-conversation-part-2/?utm_source=feedburner&utm_medium=rss&utm_campaign=languageblog&utm_content=korean