vineri, 12 septembrie 2014

켜다 (kyeoda) a aprinde (verb)

켜다 (kyeoda) turn on (verb)
켜다 (kyeoda) a aprinde (verb)

뉴스를 보려면 텔레비전을 켜세요.
Nyuseureul boryeomyeon tellebijeoneul kyeoseyo.
Turn on the television, so we can watch the news.
Porniți televizorul, astfel încât să putem urmări știrile.

남자가 불을 켠다.
Namjaga bureul kyeonda.
The man turns on the light.
Barbatul aprinde lumina.

남자가 불을 켰다.
Namjaga bureul kyeotta.
The man turned on the light.
Barbatul a aprins lumina.

남자가 불을 켜고 있다.
Namjaga bureul kyeogo itta.
The man is turning on the light.
Barbatul se duce la lumina.

텔레비전을 켜다
tellebijeoneul kyeoda
turn on the TV
porneste televizorul

불을 켜다
bureul kyeoda
turn on a light
aprinde lumina

Sursa:
http://blogs.koreanclass101.com/blog/2014/09/12/korean-word-of-the-day-turn-on-verb/

Actorul So Ji Sub a avut vineri o intalnire cu fanii sai din Singapore

Numele evenimentului, “Let’s Have Fun in Singapore!” - "Să ne distrăm în Singapore!" Numele evenimentului, spune totul, fiind nimic altceva decat distractie si veselie. Organizat de către AC Music Entertainment si Fast Track Events, Singapore a fost ultima oprire pentru turneul intalnirilor cu fanii ceea ce il face cu atât mai special.

După o serie de proiectii video, actorul So Ji Sub a apărut in costum pe scenă, privind senin ca și cum tocmai ar fi ieșit dintr-o dramă. Actorul in varsta de 36 de ani a petrecut prima parte a nopții facand un Q & A, alternând între fani și intrebari despre el însuși. 

Fanii norocosi au fost alesi pentru a răspunde la propriile sale intrebari, care au dat o imagine de ansamblu a personalității sale și a gândurilor interioare. Acestea fiind spuse, întrebările puse au facut o schimbare ciudata a direcției față de o temă serioasa.

De exemplu: "Eram odată la duș și dintr-o data am inceput sa ma gandesc de unde încep fetele să se spele?" Deodata au inceput crize de chicoteli și tachinari din partea fanilor și a gazdei evenimentului, Ah Ken. A aparut o ușoară jenă, dar el a continuat senin sa dea un sfat cu privire la spalatul parul cuiva. Imprevizibilitatea sa ș un fel anume de gândire a condimentat mult momentul de divertisment pe tot parcursul nopții.

Deci, Ji Sub a dezvaluit, de asemenea, cele mai multe dintre gândurile și sentimentele sale din timpul întâlnirilor  sale interioare cu fanii, făcându-l aceste povestiri tot mai agreabil și natural.

Spre deosebire de intalnirile sale anterioare cu fanii ca actor obișnuit, in a doua parte a intalnirii din Singapore, So Ji Sub s-a transformat într-un rapper hip-hop. Îmbrăcat într-un maieu negru, pelerina și pantaloni largi scurți, el emana o aura diferita. De la domnul suav, So Ji Sub si-a aratat versatilitate și o gamă de talente. Însoțit de trioul Soul Dive, locul de desfășurare a evenimentului fost transformat într-o scenă de dans.

Împreună cu Soul Dive, atmosfera a devenit mai tare și mai tare cu fiecare cântec. A cantat in direct melodii de pe ultimul sau EP 18 Years, piese populare, inclusiv ‘Boy Go’, ‘XXX’, ‘AOAOA’, ‘Eraser. Noaptea s-a incheiat cu un dans a jetoanelor caut de fanii inflacarati din sala pentru actorul fermecător.

Sursa:
actor, fanmeeting, Fast Track Events, hip hop, rap, Singapore, So ji sub, soul dive, The Master's Sun   

joi, 11 septembrie 2014

Super Junior a eliberat două teasere video pentru MAMACITA (아 야야)

Super Junior a eliberat două teasere video pentru MAMACITA (아 야야), înainte de lansarea celui de al 7-lea album

Super Junior a anuntat lansarea celui de al 7-a album al lor, "MAMACITA", cu două noi teasere video, pentru piesa de titlu, inclusiv o versiune concept si versiunea de dans.

SMTOWN descrie "Mamacita (AYAYA)" ca "o melodie gen Urban New Jack Swing, cu sunet de tobă bazat pe o percuție cu ritm indian și melodie la pian".

MV-ul este opera renumitului ZANYBROS și oferă membrilor diferite roluri astfel:
    
    Leeteuk: un hot cautat
    Siwon: sheriff
    Sungmin: directorul adjunct al unei bănci 
    Shindong: fierar
    Eunhyuk: toreador
    Ryeowook: barbier
    Donghae: vanator de recompense
    Kyuhyun: parior
    Heechul: barman
    Kangin: proprietarul unui magazin de fructe

 "MAMACITA" este un cuvânt spaniol definit prin următoarele:
  babe (iubita, America Latina, arhou), hottie (tipa buna, femeie atrăgătoare sexual)

Acesta promite să fie un MV extrem de distractiv și un concept extrem de interesant!

MAMACITA a fost lansat online pe 29 august  în aceeași zi in care Super Junior si-a facut revenirea pe KBS 'Music Bank ". Acest lucru a marcat începutul oficial al lansarii, iar albumul complet a fost disponibil în magazine incepand cu 1 septembrie.

Deci, SUJU si-a facut revenirea cu MAMACITA!

Sursa:
SMTOWN, SUJU E.L.F, Super junior
http://en.korea.com/blog/enter/super-junior-release-two-video-teasers-for-mamacita-%EC%95%84%EC%95%BC%EC%95%BC-ahead-of-7th-album/
https://www.youtube.com/watch?v=Bt5M3DdUXzA   

Kim Nam-gil va juca în "Dori Artist"

Kim Nam-gil va juca în drama "Dori Artist" alaturi de Ryoo Seung-Ryong și Suzy.

Actorul Kim Nam-gil va juca în filmul "Dori Artist".

El va jucat în rolul lui Heungseon Daewongun.

"Dori Artist" este un film scurt realizat de Sin Jae-Hyo în memoria lui Jin Chae-Seon. In alte roluri ii intalnim pe Ryoo Seung-Ryong ca Sin Jae-Hyo, comandantul Joseon Pansori și pe Suzy, care  preia rolul elevului sau iubit și prima cantareata maestru, Jin Chae-Seon. 

Kim Nam-gil a fost ales să joace rolul lui Heungseon Daewongun, cauza conflictului.

Kim Nam-gil și regizorul Lee Jong-pil s-au întâlnit prima dată pentru filmul documentar despre muzica clasica, "Ensemble".

Sursa:
www.tenasia.co.kr/arc...
http://www.hancinema.net/kim-nam-gil-to-star-in-dori-artist-with-ryoo-seung-ryong-and-suzy-73236.html

Distribuția și personalului din “It’s Okay, It’s Love” se vor uita impreuna la ultimul episod din serial

Distributia și personalul din drama de succes “It’s Okay, It’s Love” se vor intalni  într-o sală de cinema închiriata pentru a viziona împreună ultimul episod din drama lor.

Potrivit unui reprezentant al serialului, toti membrii distribuției și personalul au planificat să se întâlnească la un cinematograf pentru a viziona ultimul episod și pentru a sărbători finalizarea serialului. Ei vor avea, de asemenea, o cină înainte de vizionare și o petrecere după aceea. Chiar  D.O, care nu poate participa cu actorii și personalul la calatoria in Bangkok, va fi prezent la proiecția specială.

Anterior, un reprezentant a specificat că membrii distribuției și personalul vor face o excursie de sase la Bangkok  pentru a sarbatori împreună reusita. D.O nu poate face această călătorie din cauza programului său incarcat.

Ultimul episod din “It’s Okay, It’s Love” va fi difuzat in Coreea astăzi.

Sursa:
http://www.soompi.com/2014/09/10/cast-and-staff-of-its-okay-its-love-to-watch-the-last-episode-together-at-a-movie-theater/

Lee Honey: Lovely Girl vs. Fascinating Actress

Lee Honey intre fata cea frumoasă si actrita fascinanta

Lee Honey atrage atenția datorita caracterului ei minunat și carismatic.

Lee Honey a pozat pentru revista Cine 21 și de curand a fost subiect fierbinte în filmul "Tazza: The High Rollers 2". In pictorial poartă o rochie de matase violet si o rochie albă din dantela.

Gropitele ei din obraji iti dau senzatia ca zambeste viu, furand astfel atentia tuturor.

Lee Honey a jucat în filmul "Tazza: The High Rollers 2", în rolul proprietaresei Woo și în prezent este ocupata cu miniseria SBS, "Modern Farmer".

Sursa:
isplus.live.joins.com...
http://www.hancinema.net/lee-honey-lovely-girl-vs-fascinating-actress-73237.html

Chae Rim a fost la Beijing impreuna cu mama și viitorul ei soț

Actrita Chae Rim a fost intr-o excursie la Beijing cu mama și viitorul ei soț.

Imagini din excursia de la Beijing au fost postate pe profilul personal a lui Gao Zi-xi de pe reteaua de socializare chinezeasca, Chinese SNS .

El a postat: "Am fost cu Chae Rim si mama ei intr-un tur la Beijing. Auzisem că e foarte complicat sa obții documentele de căsătorie dar trebuiau făcute. Îți spun asta după ce am experimentat eu insumi acest fapt".

Imaginile o arată pe Chae Rim alaturi de mama ei și de Gao Zi-XI în fața unei clădiri. Ei poartă toate ochelari adecvati pentru a se proteja de soare. Cei trei arata  într-adevăr ca o familie.

In ultimul timp Chae Rim și Gao Zi-xi au fost ocupați cu pregătirile de nuntă. Ei se căsătoresc în ambele tari, Coreea și China, pe 14 și respectiv 23 octombrie.

Sursa:
www.tvreport.co.kr/?c...
http://www.hancinema.net/chae-rim-goes-to-beijing-with-mother-and-husband-to-be-73238.html

Teaser inainte de lansarea dramei coreene "My Lovely Girl"

Teaser inainte de lansarea dramei coreene "My Lovely Girl".

"My Lovely Girl" (2014)

Regia: Park Hyeong-gi

Scenariul: No Ji-seol

Canal de difuzare: SBS

Distributia: Rain, Krystal, Park Yeong-gyoo, Kim Gi-bang, L, Hoya

16 episoade -difuzate in ziele de miercuri si joi incepand cu ora 22:00.

Anterior cunoscută sub numele de "Song For You" (송 포 유, song po yoo)

Intriga:
O dramă care vobeste despre povestea lui Hyeon Wook, un barbat care își pierde iubita într-un accident și se îndrăgostește nebunește de sora iubitei sale moarte.

Drama transmisa in Coreea incepand cu data de 17 septembrie 2014.

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/video-4th-teaser-trailer-released-for-the-korean-drama-my-lovely-girl--73246.html

My Lovely Girl: Rain vorbește despre Krystal

Rain a complimentat-o pe Krystal.

Rain a susținut că a fost fanul lui Krystal inainte de a lucra impreuna. Ei detin rolul principal în noua dramă SBS, "My Lovely Girl".

Declaratia a fost descoperita pe YouTube si Rain a spus: "Mă bucur să întâlnesc un astfel de caracter mare."My Lovely Girl" este ceva la care toată lumea i-ar place sa se uite. Toată lumea din serial lucrează din greu pentru a face o drama memorabila".

Rain a menționat-o pe Krystal astfel: "Sunt recunoscător să lucrez cu cineva caruia i-am fost fan. Vă garantez că veți vedea o parte din personalitatea ei pe care nu ați mai văzut-o înainte".

Krystal a râs de compliment lui și a spus: "Sper să vă bucurați de drama!"

Între timp, "My Girl Lovely" este povestea de dragoste dintre o femeie care viseaza la muzică și un barbat care este plin de mistere.

Sursa:
star.mk.co.kr/new/vie...
http://www.hancinema.net/my-lovely-girl-rain-talks-about-krystal-73240.html

miercuri, 10 septembrie 2014

읽다 (iktta) a citi (verb)

읽다 (iktta) read (verb)
읽다 (iktta) a citi (verb)

우리는 이번 학기에 열 권의 책을 읽어야 합니다.
Urineun ibeon hakkie yeol gwonui chaegeul ilgeoya hamnida.
We have to read ten books this school semester.
Trebuie să citesc zece cărți in acest semestru școlar.

남자 아이는 공원에서 책을 읽고 있습니다.
Namja aineun gongwoneseo chaegeul ikko itsseumnida.
The boy is reading a book in the park.
Băiatul citește o carte în parc.

텔레비전을 끄고 책을 읽으세요.
Tellebijeoneul kkeugo chaegeul ilgeuseyo.
Turn off the television, and read a book.
Opreste televizorul și citeste o carte.

여자는 잡지를 읽고 있습니다.
Yeojaneun japjjireul ikko itsseumnida.
The woman is reading a magazine.
Femeia citește o revistă.

책을 읽다
chaegeul ikda.
read a book
a citi o carte

신문을 읽다
sinmuneul iktta
read the newspaper
a citit ziarul

잡지를 읽다
japjjireul iktta
read a magazine
citești o revistă

Sursa:
http://blogs.koreanclass101.com/

Fotografii Super Sexy cu 9 Idoli K-Pop la bustul gol

Unele dintre cele mai bune sedinte foto sunt cu idoli K-Pop la bustul gol si sunt sigura că toată lumea poate fi de acord cu asta! De ceva timp incoace, reviste precum Marie Claire, Esquire sau Elle Korea, au fost invadate de idolii-K Pop.

Verificați lista intitulata "9 Fotografii cu idoli de sex masculin super sexy la bustul gol" si vedeti daca e si idolul vostru printre ei.

1. U-KISS Kiseop


2. U-KISS Hoon3. 2PM Nichkhun


4. 2PM5. BAP Bang Yongguk


6. Taemin


7. Kim Hyun Joong


8. Lee Jongsuk

9. Seo Inguk


Sursa:
http://blog.koreaboo.com/post/97122431928/10-male-idols-with-super-sexy-shirtless-photoshoots

남자 (namja) barbat (substantiv)

남자 (namja) man (noun)
남자 (namja) barbat (substantiv)

남자가 물병의 물을 마시고 있습니다.
Namjaga mulbbyeongui mureul masigo itsseumnida.
The man is drinking from the water bottle.
Barbatul bea din sticla cu apa.

남자는 의자에 앉아 있습니다.
Namjaneun uijae anja itsseumnida.
The man is sitting on the stool.
Barbatul este așezat pe scaun.

잘 생긴 남자
jal ssaenggin namja
handsome man
un bărbat chipes

남자같이 생기다
namjagachi saenggida
looks like a man
arata ca un barbat

웃고 있는 남자
utkko inneun namja
smiling man
barbat zambind

Sursa:
http://blogs.koreanclass101.com/

"The Pirates" lansat in America si Canada pe 12 septembrie


 

"The Pirates" urmează să fie lansat în cinematografele americane și canadiene

Filmul coreean"The Pirates" va fi hit in cinematografele americane și canadiene pe 12 septembrie!

Regizat de Lee Seokhoon și produs de Kang Mingyu,"The Pirates" spune povestea modului în care sigiliul regal al împăratului a fost furat intr-un mod rușinos - înghițit de o balenă în timpul transportului pe mare, pe o noapte cu furtuna, inainte ca Dinastia Joseon sa fie fondata.
Avand o recompensă uriașă pentru oricine dorește să-l recupereze, numeroase bande de pirați și hoți s-au hotarat sa-l recupereze, pornind luptele lor la marea, atât împotriva celuilalt cat și împotriva a orice ar fi ascuns în apele intunecate.

Avand in rolurile principale pe Kim Namgil, Son Yejin, Yoo Haejin si Lee Kyeongyeong, acest film plin de acțiune va tine in tensiune pe marginea scaunului, cu actiunea lui plina de viață.

Acest film se va alfa in cinematografe incepand cu vineri 12 septembrie în următoarele locații și cinematografe:

America:
New York City, NY - AMC Loews Bay Terrace 6
San Francisco/Bay Area, CA - AMC Cupertino Square 16 & Century 20 Daly City
Los Angeles/San Diego, CA - Cinemark Century Federal Way, CGV Cinemas, Regal La Habra Stadium 16, Edwards Theaters University Town Center & 6 Movie Theater
Chicago, IL- AMC Niles 12
Seattle, WA - AMC Loews Alderwood Mall 16 & Cinemark Century Federal Way
Dallas, TX - AMC Grapevine Mills 30 & Cinemark Legacy
Houston, TX - AMC Studio 30
Atlanta, GA - AMC Sugarloaf Mills 18
Washington D.C. - Centreville 12
Denver, CO - Century 16 Aurora
Boston, MA - Showcase Cinema de Lux Revere
New Jersey - Edgewater Multiplex Cinemas
Maryland - Egyptian 24
Hawaii - Pearlridge West 16

Canada:
Vancouver - Silver City Coquitlam Cinemas
Toronto - Cineplex Cinemas Yonge and Dundas & Cineplex Cinemas Empress Walk

Te vei duce la cinema pentru a viziona acest film cu pirati interesant?

Sursa:
http://blog.koreaboo.com/post/97120878898/the-pirates-to-be-released-in-american-and-canadian
http://wellgousa.com/theatrical/the-pirates

5 incredibile filme despre Coreea de Nord la Festivalul Coreean de Film USC

5 incredibile filme despre Coreea de Nord la Festivalul Coreean de Film USC

La Festivalul de Film Coreean de la Universitatea din California de Sud, Coreea de Nord a fost in lumina reflectoarelor fiind prezentate cinci filme despre aceasta tara.

Festivalul de Film Coreean a fost găzduit de Institutul de Studii Coreene USC precum și de Institutul de Arta Cinematografica USC și sponsorizat de Centrul de Studii ale Asiei de Sud  USC și a avut loc pe 6 și 7 septembrie. Tema din acest an a festivalului s-a axat pe mobilitatea din Coreea de Nord prin filme.

Se spune, ca au participat peste 300 de persoane la festivalul de film din acest an,  filmul cel mai proeminent fiind  “Comrade Kim Goes Flying”. Filmul este despre un miner rural al cărui vis este să devină un celebru trapezist la circ.

1. Comrade Kim Goes Flying


2. Dooman River


3. Secretly, Greatly


4. Poongsan


5. Flower GirlSursa:
http://blog.koreaboo.com/post/97124709573/5-incredible-films-about-north-korea-at-the-uscs
http://www.koreatimesus.com/north-korea-given-spotlight-at-uscs-korean-film-festival/

marți, 9 septembrie 2014

Yano Shiho a pozat pentru revista High Cut

Yano Shiho, mama lui Choo Sarang, a pozat pentru revista High Cut.

Yano Shiho, sotia lui Choo Sunghoon, luptator MMA și mama lui Choo Sarang, si-a etalat silueta in numarul din saptamana aceasta a revistei High Cut.

In aceasta saptamana, in paginile High Cut Yano Shiho a aparut nu ca mamă sau soție, ci ca model. În timpul interviului ea si-a împărtășit activitățile sale viitoare coreene și dragostea pentru fiica ei, Choo Sarang.


Cand a fost intrebata despre asemanarile dintre ea și Sarang, Yano Shiho a declarat că "ea (Sarang) a știut cum să obțina pe căile ei ceea ce eu nu am fost capabila."

Deși în prezent promoveaza reality show-ul  “Superman is Back”, Yano Shiho are planuri de a lucra ca model, și are, de asemenea, o dorință puternică de a apărea în filme.

Sursa:
http://sports.chosun.com/news/ntype.htm?id=201409100100088280005739&servicedate=20140910
http://blog.koreaboo.com/post/97117388878/yano-shiho-choo-sarangs-mother-poses-for-high-cut

Henry, Victoria și Kangin au fost pe cale sa manance șerpi


Henry, Victoria și Kangin trebuiau sa manance șerpi intr-un program special de varietati.

In cel mai recent episod al emisiunii SBS Chuseokcare care a avut două părț, in episodul pilot al programului special “Clenched Fist Chef”,  Victoria de la f (x) și membrii trupei Super Junior, Henry și Kangin, au fost forțați să mănânce șerpi!

În timpul episodului, Henry, Victoria, Kangin și Yook Joongwan de la Rose Motel au aratat o frica grozava de șerpi atunci când acestia au apărut dintr-o dată in bucătărie.

Originar din China, bucătarul-șef specializat în bucătăria cu șerpi a scos un șarpe viu, care a fost ținut într-un frigider cu o zi inainte, pentru a fi gătit pentru artiști.

Henry, Victoria, Kangin și Yook Joongwan au fost extrem de îngroziti de șarpe iar Henry a tipat de frica atunci cand sarpele s-a apropiat. Victoria a spus că desi ii place sa mănânce șerpi, nu poate sta sa se uite la ei.

Fazele se pot vedea in secventa de mai jos:Sursa:
http://blog.koreaboo.com/post/97097784108/henry-victoria-and-kangin-eat-snakes-on-special

Kim Woo Bin straluceste în costum

Kim Woo Bin straluceste în costumele SIEG.

Înainte de a deveni actor, Kim Woo Bin a fost model - și este încă un foarte căutat model si acum - și cu siguranță e un motiv foarte bun ca e model.

Uitati-va cât de perfect este, purtând acest costum.

Brandul de imbrăcăminte SIEG il transforma in best man, nu-i asa?

Sursa:
http://koreanvibe.com/kim-woo-bin-dazzles-in-suit