sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Primaria din Seul

Primaria din Seul și zona înconjurătoare sunt locuri minunate de vizitat. 

In apropierea acesteia sunt palate și monumente, precum și muzee pe care merita sa le vizitezi. 

Pentru detalii, despre un tur de mers pe jos in aproierea de City Hall, se poate accesa link-ul de mai jos:

http://tinyurl.com/mkdcrtb

Sursa:
https://www.facebook.com/hiseoul?fref=photo
http://www.visitseoul.net/en/article/article.do?_method=view&art_id=70365&lang=en&m=0004004004001&p=04

Galerie de imagini din Seul

Pe site-ul Primariei din Seul se gaseste o galerie de imagini unde pot fi găsite imagini despre oraș din acest an și anii trecuți. 

Există o mulțime de zone diferite pe ecran. După ce faci clic pe imaginea dorita, se deschide o pagină cu mai multe imagini legate și cu o explicație a acestei locații.

Sursa:
http://english.seoul.go.kr/category/get-to-know-us/seoul-views/gallery/photos-of-today/
https://www.facebook.com/hiseoul?fref=photo

Filme: Sweet Housekeeper (2015)

Sweet Housekeeper (2015)

Regia: Noh Jin-soo

Distributia: Yeong Geon, Yeon Song-ha, Aino Kishi, Park In-soo,...

Intriga:
Pinky este un este un robot adevarat care face gospodărie.

Ea are un secret pe care Sang-soo nu-l știe.

Sang-soo are 5 locuri de muncă pe săptămână și intr-o zi primeste un pachet in care gaseste un robot adevarat pentru treburile casei numit Pinky. Pentru cineva ca Sang-soo, care nu are timp pentru gospodărie, e recunoscător sa o aiba pe Pinky ca menajeră.

Într-o zi, Sang-soo vine acasă de la locul de muncă și descoperă ca Pinky e mai frumoasa decât orice altă femeie ...

Data lansării în Coreea: 26 februarie 2015.

Sursa:
www.hancinema.net/kor...
http://www.hancinema.net/upcoming-korean-movie-sweet-housekeeper-77913.html

Filme: Gangnam Blues (2014)

Gangnam Blues (2014)

Genul: actiune si drama

Timp de rulare: 135 min.

Regia: Yoo Ha

Roluri principale: Lee Min-ho, Kim Rae-won

Intriga:
Jong-dae și Yong-ki au crescut într-un orfelinat ca frații adevărați. După ce părăsesc orfelinatul, isi castiga traiul colectand hârtie și sticle goale. 

Mai tarziu il regasim pe Jong-dae implicat într-o luptă de interese in Gangnam, asa cum se numeste partea de sud a capitalei Seul. În acest moment el trăiește cu Gil-su și Seon-hye, deoarece acestea il acceptă ca membru al familiei. 

Între timp, Yong-ki se alătură celei mai puternice organizații criminale din Seul și luptă pentru suprematie asupra  terenurilor din Gangnam.

Sursa:
english.chosun.com/si...
http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2015/01/23/2015012301543.html

miercuri, 21 ianuarie 2015

Bonsai de gradina pe Insula Jeju

 
Bonsai, care inseamna arta de a crește o replică în miniatură a unui copac, isi are origini in China anului 231 î.Hr. Cuvântul "bonsai", în limba japoneza inseamna "planta in ghiveci" si vine din chinezescul "pen-tsai".

 

Parcul are scopul de a putea aprecia frumusețea acestor copaci in miniatura, si apropo, există cel puțin 12 stiluri de bonsai, care variaza din aceeasi specie de copac.

 

Sursa:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492062764222107.1073741962.451066708321713&type=1

Seoul World Cup Stadium

Arenă sportivă şi stadion

Seoul World Cup Stadium este în prezent cel de-al doilea cel mai mare stadion din Coreea de Sud, după Seul Olympic Stadium.

Seoul World Cup Stadium, de asemenea, cunoscut sub numele de Sangam Stadium, este situat în Seongsan-dong, Mapo-gu, Seoul, Coreea de Sud. A fost construit pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2002 și a fost deschis în 2001.

Acesta a fost conceput pentru a reprezenta imaginea unui zmeu tradițional coreean. Stadionul are o capacitate de 66806 de locuri, inclusiv 816 de locuri pentru VIP, 754 de locuri pentru presa si 75 private, asa numitele camere Sky Box, fiecare cu o capacitate de 12-29 de persoane. De la Cupa Mondială a fost trecut spre gestionare către Seoul Metropolitan Facilities Management Corporation (SMFMC).

Seoul World Cup Stadium, reprezinta cu mândrie rădăcinile sale coreene. Acoperisul, cu forma unica de zmeu tradițional coreean, are 50 de metri ca marime, este susținut de 16 stâlpi, și acoperă 90% din locurile stadionului. Geamurile sunt confectinate din fibră de sticlă și policarbonat astfel incat sa para realizat din hanji - hârtie tradițională coreeană. Noaptea, nocturna invaluie stadionul într-o lumină caldă si moale, la fel ca lumina strălucitoare a unei lămpi tradiționale coreene.

Sursa:
https://www.facebook.com/koreatourism
https://www.facebook.com/pages/Seoul-World-Cup-Stadium/137128652983342?ref=stream&rf=184501921685796#

Filme: Empire of Lust (2015)

Empire of Lust (Working Title)/The Age of Innocence (titlul literal)

Romanizare: Soonsooui Sidae

Hangul: 순수의 시대

Regia: Ahn Sang-Hoon

Data lansării: martie 2015

Limba: coreeană

Țara: Coreea de Sud

Intriga:
Actiunea filmului se petrece în anii 1398. Kim Min-Jae (Shin Ha-Kyun) este comandantul suprem al dinastiei Joseon. El se indragosteste pentru prima dată și pentru femeia iubita își asumă riscuri.

Yi Bang-Won (Jang Hyuk) este fiul regelui. El isi ajuta tatăl sa conduca dinastia Joseon, dar nu a fost ales ca prințul moștenitor. El are însă ambiția de a deveni rege intr-o zi.

Jin (Kang Ha-Neul) is Kim Min-Jae’s son and the King’s son-in-law. Due to his position as the King's son-in-law, he is unable to take part in politics and only seeks out pleasure.

Jin (Kang Ha-Neul) este fiul lui Kim Min-Jae și fiul-in-law a regelui. Datorita pozitiei sale ca fiul-in-law, el nu a reușit să ia parte la viața politică și caută numai plăcere.

Nota:
   Filmările au început in aprilie 2014 și s-au terminat in 15 iulie 2014.

Distributia:
    Shin Ha-Kyun - Kim Min-Jae
    Jang Hyuk - Prince Yi Bang-Won
    Kang Han-Na - Ka-Hee
    Kang Ha-Neul - Jin (Min-Jae's son)

Sursa:
http://asianwiki.com/Empire_of_Lust

Povesti Disney transpuse in CoreeaSursa:
http://9gag.com/gag/a9MVrOZ

marți, 20 ianuarie 2015

Kim Hyun Joong amendat după ce si-a lovit prietena

Kim Hyun Joong a fost acuzat anul trecut ca si-a lovit prietena, provocându-i acesteia multiple leziuni pe corp, iar instanța a terminat analiza cazului, in final amenadandu-l pe Kim Hyun Joong.

Controversata agresiune fizica a lui Kim Hyun Joong față de prietena lui a fost raportata pe 30 mai 2014, iar pe 19 ianuarie 2015, instanța a soluționat cazul, cerând acestuia să plătească aproximativ 5 milioane de woni (4.617 dolari USD).

Procurorii au declarat: "Domnul Kim si-a împărtășit opinia cu privire la caz prin a spune că, "Nu a existat intenția de a-i provoca durere, singurul scop a fost de folosi o tehnica de arte marțiale și în timpul antrenamentului ea a fost rănita." Cu toate acestea, era evident că violența fizică a existat. Prin urmare, acuzațiile de violență fizică și provocarea de leziuni au fost aplicate în cazul său. A mai fost un acord comun între autorul infracțiunii și victimă și domnul Kim a pus la dosar scuzele sale scrise. Pentru astfel de motive am decis ca aceasta situatie să treacă printr-un proces sumar."

In timpul primei altercatii ce a avut loc in apartamentul său din Seul, Kim Hyun Joong si-a lovit prietena și i-a pricinuit vânătăi. Potrivit medicului acesteia i-au trebuit două săptămâni pentru a se vindeca.

În timpul altui eveniment ce a avut loc pe 12 iulie, el ia spus că a incercat o miscare de arte marțiale in timpul careia Kim Hyun Joong si-a strans prietena de talie provocand acesteia mai multe leziuni, cum ar fi coaste rupte si a durat șase săptămâni pentru a se vindeca. El a fost acuzat ca urmare a acestui eveniment.

Victima a declarat că cei doi au o relatie din anul 2012, și a fost lovita prima data în luna mai și violentele au continuat până în iulie, în total fiind patru evenimente violente.

Victima a anulat acuzațiile pentru două evenimente. Cu toate acestea, poliția a inaintat evenimentele menționate anterior la urmărirea penală Kim Hyun Joong fiind amendat in final pentru violența fizică.

Sursa:
http://www.koreaboo.com/news/kim-hyun-joong-fined-hitting-girlfriend/
http://m.news.nate.com/view/20150119n38375