vineri, 25 septembrie 2015

LEE HONG KI - Pictorial

Nu stiu daca Lee Hong Ki e mai bun cantaret fiind membru F.T. Island, sau e mai bun ca actor dar sigur pisoiul face toti banii. Asa ca nu m-am putut abtine sa nu postez aceasta fotografie cu un duo dragut.

 

Sursa:
https://plus.google.com/u/0/communities/111986285031594233199

Manual de Vocabular Coreean

de Miho Choo si William O’Grady
1996.
ISBN 0-8248-1738-9, $46.00 cloth.
ISBN 0-8248-1815-6, $26.95 paper.

Acest dictionar "prim dicționar" de coreeana a foat realizat pentru cei care învață a doua limba si conține mai mult de 1.500 de liste de cuvinte construite din rădăcini comune.

Listele oferă un mod unic și eficient pentru ca elevii să invete noi cuvinte. Pentru a gasi un cuvânt, și pentru a descoperi multe alte cuvinte asociate semantic si construite din aceleasi elemente se pot consulta listele cu rădăcinile sale componente .

Manualul este format din două secțiuni, una prezentând rădăcini de origine chineză, iar a doua conține rădăcini coreene native. În cadrul fiecărei secțiuni, fiecare listă începe cu rădăcina relevanta scris în coreeană, împreună cu caracterul chinezesc (dacă există unul) și traducerea în limba engleză.

Intrările pentru cuvinte individuale din cadrul unei liste include informații despre interpretare colocviala din fiecare item, sensul literal al părților componente, iar caracterele chinezestisunt folosite pentru a scrie.

Manualul va fi foarte util pentru profesorii și studenții coreeni, in acelasi timp și pentru a vorbitorii nativi de coreeana care doresc să utilizeze structura cuvântului din limba lor maternă ca punct de plecare pentru studiul vocabularului pentru limba engleză.

William O'Grady este profesor de lingvistica la Universitatea din Hawaii, Mānoa.

Sursa:
http://www.hawaii.edu/korea/pages/Publications/books.html

joi, 24 septembrie 2015

Pine River si Lone Peak: O antologie a trei poeti din Dinastia Choson

Traducere de Peter H. Lee
1991. 197 pp.
ISBN 0-8248-1298-0, $24.00 cloth.

Ocupandu-se de scriitorii Chong Ch'ol și respectiv Yun Sondo, lucrările lui River Pine și Lone Peak prezintă poeti dintre secolele X si XVII, maeștri coreeni ai poeziei lirice scurte (sijo) și formele de verset narativ  (kasa). Aceasta noua lucrare include și lucrările lui Pak Illo, precum și o introducere literara și culturala pentru acea perioada, care permite cititorului modern sa înțeleaga dialogul continuu cu tradiția în care aceste poeți au fost angajati.

Peter H. Lee este profesor de coreeana și literatură comparată de la Universitatea din California, Los Angeles.

Sursa:
http://www.hawaii.edu/korea/pages/Publications/books.html

Un cappuccino, va rog!

 

Toamna îmi amintește mereu de o pisica care se furișează încet din camera alăturată. Ea paseste în liniște, grațios si încrezător. Ea nu a intrat încă, dar ii simti deja prezența. Și atunci te faci mic: prima frunză cade și pisica sare pe mana ta. Ea se uită la tine și pare să spună că a fost cel mai confortabil moment al anului ... 

Sursa:
https://plus.google.com/u/0/107518807713447754364/posts