marți, 12 aprilie 2016

Doi oficiali importanti au dezertat din Coreea de Nord, inclusiv un colonel ce spiona Sudul

Kim Jong-un
Kim Jong-un
Foto: Captura YouTube
Doi oficiali nord-coreeni de top, inclusiv un colonel specializat in spionarea Sudului, au dezertat in Coreea de Sud anul trecut, a dezvaluit luni guvernul de la Seul, potrivit Reuters.  

Vestea vine dupa ce vineri Seulul anuntase ca 13 lucratori la un restaurant condus de Nord intr-o a trei tara -ce nu a fost nominalizata - au dezertat in grup, ei ajungand in Sud joi.

Luni, ministerul pentru Unificare si cel Apararii au spus ca un colonel nord-coreean a dezertat anul trecut si i s-a acordat azil politic.

Acesta lucrase la Biroul pentru Recunoastere Generala, ce se axeaza pe spionarea Sudului.

De asemenea, Ministerul pentru Unificare a transmis ca un diplomat important ce era la post intr-o tara africana a dezertat anul trecut impreuna cu familia.

Admiterea sau anuntarea dezertarilor de catre guvernul sud-coreean este neobisnuita. Opozitia a acuzat ca prin anunturi se incearca influentarea participarii al vot in alegerile parlamentare de miercuri.

Anul trecut au fugit din Nord pentru a veni in Sud 1.276 de persoane. 

Sursa: 
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20928562-doi-oficiali-importanti-dezertat-din-coreea-nord-inclusiv-colonel-spiona-sudul.htm?ref=yfp