Labels

miercuri, 27 iunie 2012

Stiri: 21 iunie 2012 - 27 iunie 2012


O mulţime de ştiri mari în această săptămână, cele mai mai insemnate fiind despre linia fantastica PiFan de luna viitoare!

ANUNT SPECIAL


PiFan lanseaza Lineup!

Fara a fi prea mult, saptamana viitoare va debuta cu Korean omnibus Horror Stories si se va incheia cu film lui Takashi Miike, For Love's Sake. O mulţime de filme interesante vor fi in  competiţie şi o mulţime de filme coreene vor fi proiectate peste 11 de zile. James si Marsh si I will be breaking se regasesc in programul din următoarele zile! (Modern Korean Cinema, June 27, 2012)

Stiri din cinematografia coreeana
5-Point Pictures pentru a Release Happy Life in America de Nord pe DVD
Distribuitorul de film 5 Points Pictures are plăcerea să anunţe achiziţionarea filmului The Happy Life (2007), ca urmare a intelegerii cu CJ Entertainment. Filmul a fost regizat de Lee Joon-ik (The King and the Clown, 2005) si starul Kim Yun-seok (The Chaser, 2008) şi multe altele.Viitorul Region 1 DVD pentru The Happy Life va beneficia de un upgrade in engleză funcţie de traducerea filmului. (Modern Korean Cinema, June 27, 2012)Silverdocs ’12: Planet of Snail ’12: Planet of Snail TriumphsPlanet of Snail, povestea unui poet surd şi orb şi a soţiei sale, a luat premiul Sterling la Best World Feature. Filmul, de asemenea, a luat anul trecut premiu la International Documentary Film Festival Amsterdam. (Real Screen, 26 Junie 2012)
T.O.P va juca in rolul unui asasin
 nord-coreean
Cantaretul T.O.P din Big Bang este programat sa revina pe marele ecran pentru prima dată de la ultimul său film 71: Into The Fire (2010). Vedeta de 24 de ani, va juca în action/melodrama The Alumni alături de Han Ye-ri din filmul As One (2012) şi actorul de 12 ani Kim You-Jung care a jucat in drama din acest an The Moon that Embraces the Sun. (Joong Ang Daily, 26 Iunie, 2012)
 Ahn si Lee amprentati la Hollywood 
Actorii Lee Byung-hun si Ahn Sung-ki au devenit primii actori coreeni care si-au lasat amprentele mainilor si picioarelor la un teatru iconic din Hollywood. Cle doua vedete si-au lăsat amprentele mâinilor şi picioarelor si la teatrul chinez Grauman din Hollywood, California, sambata, ca parte a evenimentelor organizate în timpul “Looking East 2012 Korean Movie Festival” care a durat de sâmbătă până duminică. Zece filme coreene, inclusiv Unbowed (2012), Poetry (2010), si Thirst (2009), au fost proiectate in timpul festivalului de două zile. (The Korea Herald, 25 Junie2012)

Festivalul de film pentru incurajarea atletilor olippici coreeni
Festivalul de film sportiv este un spectacol suport pentru atletii coreeni ce vor participa la Olimpiada de la Londra de luna viitoare si va avea loc in perioada 2 - 5 iulie la Daehan Cinema din Chungmuro, Seoul. Filmul care va debut in cadrul festivalului este Forever The Moment (2007), bazat pe povestea adevarata a echipei de handbal feminin. Alte filme care urmeaza sa fie prezentate includ Take Off (2008) Fighting Spirit (2011) si Pacemaker (2012). As One (2012) va inchide festivalul. (The Chosun Ilbo, 22 Junie 2012)Anul filmelor coreene pentru adulti
Industria de film coreeana se bucură de o crestere in acest an, cu un numărul total de spectatori evaluati până marţi, de 41.93 milioane si incasari cu peste 10 milioane de euro mai mult fata de aceeaşi perioadă a anului trecut. Filmele coreene au atras spectatori mai mult decat superproductiile de la Hollywood şi alte filme străine, reprezentând 53.5 la sută din numărul total. Unul dintre motive este popularitatea filmelor care fac apel la publicul adult. Aproximativ 13 de filme coreene au atras peste 1 milion de spectatori în acest an, iar cinci dintre ele au fost apreciate cu R. (The Chosun Ilbo, 21 Junie 2012)

Jung a fost numic in functia de sef al diviziei de filme CJ E&M
Gigantul coreean CJ E&M Corporation l-a numit pe Tae-sung Jung, fostul director executiv de la Showbox/Mediaplex, ca şef al diviziei de film. Anterior, divizia de film CJ E&M a fost separata în unităţi interne şi internaţionale, dar acestea au fost reunite într-o singură entitate, supravegheata de Jung. (Screen Daily, 21 iunie 2012)Co-productia China-Coreea de Nord , prezinta viata de zi cu zi din Coreea de Nord 
Prima coproductie China-Coreea de Nord ce arata parcursul a mai mult de 60 de ani de relaţii diplomatice cu ţările vecine, drama Meet in Pyongyang, s-a remarcat la Shanghai International Film Festival, oferind o bucatica din viata de zi cu zi din Coreea de Nord, atragand astfel interesul cumpărătorilor din Coreea de Sud, Japonia, si Europa. (The Hollywood Reporter, 20 Junie 2012)


InterviuriIn Miss Conspirator, actrita Has Ko Hyun-jung are un rol neobisnuit 
Actrita Ko Hyun-Jung revine pe marele ecran în noua action/comedy, Miss Conspirator. Ko a jucat de obicei roluri de figuri puternice feminine în poziţii de conducere, remarcandu-se mai ales în Queen Seondeok (2009) si Daemul (2010), în care ea a jucat rolul primului presedinte femeie din Coreea. De data aceasta, însă, rolul lui Ko a luat o întorsătură la 180 de grade. În Miss Conspirator ea joacă o femeie dezorientata, cu o fobie sociala. (Joong Ang Daily, 25 Junie 2012)


POSTERE

The Thieves
 

The Thieves 

The Thieves 

The Thieves 

Scary Story

Neighbors
 

The 5-Million Dollar Man 

The 5-Million Dollar Man 

A Company Man
 

BOX OFFICE

Miss Go Goes Straight to the Top
(Modern Korean Cinema, 24 Junie 2012)

Korean Cinema News oferă săptămânal o paleta largă de ştiri despre cinematografia coreeana: caracteristici, festival de ştiri, interviuri, ştiri despre industria de profil, trailere, postere, şi box-office. Acestea apar în fiecare miercuri dimineaţa (Ora Standard coreeană), pe Korean Cinema. Pentru alte tipuri de stiri se pot consulta Korean Box Office Update si Weekly Review Round-up.  Opinii şi caracteristici despre filmul coreean pot apărea, de asemenea, în mod regulat pe site-urile de profil.

Pentru a ţine pasul cu cele mai bune stiri despre filmele coreene se pot utiliza RSS Feed, Facebook sau Twitter.

Sursa:
http://www.modernkoreancinema.com/2012/06/korean-cinema-news-0621-0627-2012.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernKoreanCinema+%28Modern+Korean+Cinema%29
http://en.korea.com/blog/blogs/korean-cinema-news-0621-0627-2012/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu