Labels

duminică, 21 aprilie 2013

Criza din Peninsula Coreeană continua

Criza din Peninsula Coreeană: Coreea de Nord a instalat alte două lansatoare de rachetă 
 
Coreea de Nord a instalat alte două lansatoare de rachetă
 
Coreea de Nord a instalat recent alte două lansatoare de rachete pe coasta de est, continuând astfel acţiunile care preocupă Washingtonul şi aliaţii săi, în contextul tensiunilor acute din Peninsula Coreeană, relatează agenția de presă Yonhap.
 
Două lansatoare de rachete cu rază scurtă de acţiune Scud au fost desfăşurate săptămâna trecută în provincia Hamgyong (nord-Est), potrivit agenţiei sud-coreene, care citează un înalt oficial sud-coreean. "Am aflat că Nordul a instalat două lansatoare de rachete suplimentare pe coasta de est...după 16 aprilie", a precizat oficialul de la Seul. 
 
Ministerul Apărării din Coreea de Sud nu a confirmat această informaţie.
 
Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, Coreea de Nord a instalat pe coasta sa de est şapte lansatoare, dintre care două Musudan, cu o rază de acţiune teoretică de 4.000 km, care ar putea atinge Coreea de Sud, Japonia şi insula americană Guam. Unii experţi apreciau că Nordul va efectua tiruri în jurul datei de 15 aprilie, pentru a marca a 101-a aniversare a naşterii fondatorului regimului, Kim Ir Sen. Presupunerile lor nu s-au adeverit, însă ameninţarea persistă de când Coreea de Nord a anunţat, pe 26 martie, că toate unităţile sale de artilerie şi balistice sunt în stare de pregătire maximă.
 
Unul sau mai multe teste ar putea avea loc în jurul datei de 25 aprilie, când se sărbătoreşte crearea armatei nord-coreene, potrivit unui alt oficial citat de Yonhap. 
 
 
Sursa:
http://www.ziuanews.ro/stiri/criza-din-peninsula-coreeana-coreea-de-nord-a-instalat-alte-doua-lansatoare-de-racheta-92464

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu