Labels

sâmbătă, 15 iunie 2013

Ziua nasterii lui Budda, o calatorie in Jeong-dong & Gunsan

Templul Jogyesa

Uite câteva fotografii ale Jogyesa Temple facute de W.S. Chang destul de interesante.

Din păcate, am fost pe punctul de nu mai gasi deschis în seara aceea (atunci când se intorc felinarele). Cu toate acestea am găsit un alt acoperiş pe care sa-l pot fotografia.

Jogyesa Temple
Jogyesa Temple

Aceasta imagine nu este la fel de cool ca imaginile din alte surse despre felinare dar tot e mai bine decat nimic.

Călătorind în timp prin Imperiului Daehan în Jeong-dong

Am primit un apel la începutul săptămânii trecute de la Kang Im-san de la National Trust for National Heritage să mă lase să ma informez daca Administraţia Patrimoniului Cultural şi NTNH care detin "Redescoperind Jeongdong, locul 1 al patrimoniului cultural modern: Time Travel a Imperiului Daehan" un eveniment special în istoria cartierului Jeong-dong, loc preferat despre care am vorbit si in alte dati (about which I’ve posted before).

Evenimentul de mai multe zile a inclus spectacole, expoziţii şi poate cel mai interesant faptul a fost faptul ca au fost deschise mai multe site-uri de patrimoniu din Jeong-dong, inclusiv Altarul Wongudan Altar, vechea Legaţie Rusă şi Catedrala Anglicană din Seul.

Deşi nu este terminat încă, oraşul scoate bariera de protecţie care inconjoara Primăria Seul, permitandu-ne astfel să vedem, în toată gloria lor, a clădirile vechi şi noi ale Primariei, prima fiind o piesa preferata de arhitectura specifica Seulului şi cea din urmă o ţintă permanenta de batjocură (here and here). Primăria noua este deja sursă de controverse, astfel ca, chiar si cu arhitectul SUA si Yoo Kerl (omul din spatele lui Songdo Tri-Bowl) au inceput sa ridice obiecţii.

Oricum, e foarte frumos sa poti vedea minunata Primărie a oraşului vechi pentru prima dată în ultimii trei ani.

S-au terminat lucrările de restaurare la vechiul Simpson Memorial Hall de la Ewha Girls High School, acum folosit ca muzeu al şcolii. Din punctul de vedere al arhitecturii, clădirea este destul de destul de reprezentativa pentru începutul secolului 20.

Old Russian Legation

Da, este vechea legaţia rusă. Sau tot ce a mai rămas din ea, oricum, cladirea ce a reprezentat odată palatul a fost spulberata în timpul războiului din Coreea. Pentru ceea ce a ramas, vizitatorii ar putea vizita de fapt, turnul (dar din motive de siguranţă, nu se poate urca la partea de sus), deşi pentru a fi sinceri, nu e mult pentru a vedea doar interiorul.Vederea asupra vecinătatilor este frumoasa iar pietrele de temelie ale legaţiei vechi sunt încă trainice.

Seoul Anglican Cathedral

Catedrala Anglicana din Seul - una dintre cele cateva clădiri vechi din Seoul, construite de către arhitectul Birmingham’s Arthur Dixon, este doar una dintre cele mai frumoase clădiri din Seul, si una dintre cele mai spectaculoase de arhitectura romanica din Extremul Orient

Yangijae Hall
Yangijae Hall

Fiind o casa sa deschisă, catedrala a găzduit spectacole de muzica traditionala coreeana, inclusiv un duet intre un chitarist şi cantaretul haegeum Kang Eun-il - la Yangijae Hall. Iniţial, o parte a Palatului Deoksugung, Yangijae Hall a fost construita în anul 1906 ca o şcoală modernă pentru familia regala. Mai târziu a fost achiziţionată de către Catedrala Anglicană din Seul şi sa mutat in locul actual, chiar în spatele catedralei, în anul 1927.

Anglican Convent, Seoul

Spre incantare, catedrala a deschis pentru Societatea Manastirii Sfintei Cruci , o "grădină secretă", ascunsa chiar intre peretii din spatele catedralei. Despre Societatea Manastirii Sfintei Cruci :

Comunitatea Manastirii Sfintei Cruci  a fost fondată în anul 1925 de către Rt Revd Mark Trollope, al treilea episcop al Bisericii Anglicane, în Coreea. Comunitatea Sf. Petru, Woking, Surrey, din Anglia, a trimis optsprezece surori ca misionari în Coreea între anii 1892 şi 1950, care au constituit aceasta tanara comunitare pentru câteva decenii. Sora Mary Clare CSP, care a fost prima Maica Superioara al acestei comunităţi, a fost persecutaat de catre comuniştii nord-coreeni şi a murit în timpul "marşului morţii", în războiului din Coreea în 1950. Acest lucru mai ales martiriul a avut o influenţă puternică şi de încurajare pentru creşterea comunităţii.

Cele mai vechi case din caramida cu acoperisurile in stil coreean au fost construite in anul 1925, si sunt, de fapt, remodelari ale caselor hanok originale facute de surori atunci când au ajuns în 1890. Peisajului este fascinant, iar atmosfera atât de liniştită, e greu să crezi că te afli în inima din centrul orasului Seul.

Haewonbin, Gunsan
Gan Jjajangmyeon, Haewonbin, Gunsan

Yum, ganjjajang la Binhaewonrestaurant chinezesc de aproape 60 de ani, în districtul istoric Gunsan de pe malul mării.

În timp ce sala mare de la etajul al doilea este de obicei rezervata, oricum, restul restaurantului chinezesc are cel mai clasic interior pe care l-am văzut vreodată. Are farmecul de acum 60 de ani de cand exista.

Old Hirotsu House, Gunsan

Restaurarea vechii case Hirotsu se desfăşoară destul de bine, casa este acum deschisa pentru turism. Un Edo japonez din lemn in stil yashiki (conac), construita de un negustor de uscat japonez (s-ar putea presupune), o modalitate de a arăta ca averea lui este una dintre casele cele mai spectaculoase, au supravieţuit fie în Coreea sau Japonia. Merita a fi vizitata doar pentru a vedea, desigur, frumoasa gradina in stil japonez.

Flowers, Gunsan

În jurul unor piese de cale ferată veche de pe malul apei, există un câmp de flori sălbatice populare care atrag vizitatorii. Nu sunt sigur ce fel de flori sunt, dar mi-ar plăcea să ştiu.

Un loc popular pentru vizitatori in Gunsan, este vechea cale ferata Gyeongam-dong (vizavi de Gunsan eMart), o piesa veche industriala care se intinde de-a lungul unor case modeste, depozite si magazine. Pentru mai multe fotografii ale acestui cartier fascinant.

Red Bean Bread, Lee Sung Dang, Gunsan

Cred că nici o vizita la Gunsan nu este completă fără oprirea prin Lee Sung Dang, panificatie, cea mai veche brutarie din Coreea. Acum, vitrina magazinului (şi punga), spune ca a fost în funcţiune inca din anul1945, care este parţial adevărat. Coreeni a preluat brutaria în anul 1945, dar istoria locul merge înapoi in epoca colonială, când a fost condusa de un japonez. Produsele de panificatie sunt cunoscute de coreeni ca danpatppangacestuia, dar ca ele sunt numite în japoneză, anpan. Confectionarea unui rulou dulce umplut cu pasta de fasole rosie, are o istorie interesanta.

In week-end, Lee Sung Dang este foarte aglomerat dar personalul de acolo se mişcă cu o maşină de precizie.

Sarbatorirea zilei de nastere a lui Buddha
Data nasterii lui Buddha a căzut in acest an intr-o zi de luni, oferindu-ne foarte apreciate trei zile de weekend. Vremea a fost foarte urata, dar hei, o zi liberă este o zi liberă.

Impreună cu alti fotografi am fotografiat trei obiective majore din Seul, templele: Jogyesa, Bongwonsa şi Bongeunsa. Nu m-am simt inspirat în special de către Bongwonsa, este un loc minunat nu te mint, dar probabil din cauza vremii, nu am simt ca ma trage prea mult, dar am primit niste fotografii si de la alte temple.

Jogyesa Temple

Aş fi preferat mai mult să fac această fotografie pe timp de noapte (sau, în vreme mai plăcută), dar aceasta nu a fost să fie prima fotografie facuta atunci. Mesajul ce se poate citi pe felinare aste: "Noi, de asemenea, suntem Buddha."

Bongeunsa Temple

Mi-am amintit ca m-am dus la Bongeunsa anul trecut, si de asemenea, am facut o fotografie similara, la o locaţie uşor diferită.

Bongeunsa Temple

Foarte multe lumanari aprinse.

Am vazut mai multe felinare roşii de hârtie decât, probabil, as fi dorit vreodată să vad. Si pe o notă discordanta, în timp ce fotografiam, am intalnit pe designerul coreean de moda Lei Sang-bong, care într-adevăr nu arata ca o persoană.

Bongeunsa Temple 

Sursa:
Robert Koehler Leave a Comment
Robert Koehler Travel & Photography: Images of Korea
http://www.rjkoehler.com/travelog/
http://www.rjkoehler.com/travelog/2012/06/buddhas-birthday-time-travel-in-jeong-dong-gunsan/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu