Labels

luni, 3 februarie 2014

Poarta Haetalmun a Templului Dogap din Yeongam

 

Nume: Poarta Haetalmun din Templul Dogap din Yeongam, Perioada: Regele Joseon din Perioada Seongjong, Localitate: Yeongam County , South Jeolla, statut : National Treasure nr. 50.

Templul Dogap se află în interiorul Parcului Național Wolchulsan. Construit de Doseon Guksa (călugăr budist din Perioada Doseon), perioada de glorie a templului s-a terminat în ultimii ani ai dinastiei Silla (57 BC-AD 935). De fapt, site-ul a fost initial folosit pentru a se construi Templul Munsu, denumire dupa locul unde Doseon a crescut. Dar, după ce Doseon s-a întors de la studii din în China , Templul Munsu a fost abandonat si s-a construit Templul Dogap în locul său.

În 1473 călugării numiti Sumi și Sinmi au reconstruit templul. Dar cele mai multe dintre structurile reconstruite au fost arse în timpul razboiului coreean din perioada 1950-1953, apoi a fost reconstruit în anii următori. În 1984, templul a fost desemnat ca Provincial Cultural Property No. 79.

Poarta Haetalmun (poarta de emancipare sau Nirvana), desemnata ca National Treasure nr. 50, se află la intrarea în templu. Este poarta cea mai veche din templu și una dintre puținele structuri coreene rămase originale, printre multe alte comori istorice și culturale ale templului. Arhitectura este considerata a fi foarte rara.

Împreună cu Poarta Hoejeonmun a Templulului Cheongpyeong din Chuncheon, Poarta Gangwon Haetalmun este considerata a fi una dintre cele mai importante porți a unui templu budist din Coreea .

* Fotografiile și textul pentru National Treasure sunt furnizate de către Administrația Patrimoniului Cultural . Pentru mai multe informații site-ul vizitați www.cha.go.kr

Sursa:
koreajoongangdaily.jo...
http://www.hancinema.net/haetalmun-gate-of-dogap-temple-in-yeongam-65543.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu