Labels

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Prajitura traditionala coreeana din orez (tteok)

 

Tteok (떡) (pronunția coreeană: [tʌk]) de asemenea denumita ddeock, duk, dduk sau thuck) este o clasă de prăjituri de orez coreene făcute din făină de orez lipicios (de asemenea, cunoscut sub numele de orez dulce sau chapssal), la abur. Si făia de orez normală poate fi utilizată pentru unele tipuri de tteok. 


Exista sute de tipuri diferite de tteok care se pot mânca pe tot parcursul anului. In Coreea se obișnuiește să se mănânce tteok guk (supă tteok) în ziua de Anul Nou și tteok dulce la nunți și la sarbatoarea nașterii unui copil. Aceasta este adesea considerata un aliment de sărbătoare și poate varia mai degrabă de la versiunile cu nuci și fructe pentru un tteok simplu pana la unul cu aromă pregatit in acasă. 

Unele ingrediente comune pentru multe tipuri de fasole mung tteok sunt, fasole roșie, dulce și pasta de fasole rosie, pelin coreean, jujube și alte fructe uscate, semințe de susan și ulei, zahăr, și nuci de pin.
 







Sursa:
https://www.facebook.com/koreaphotos
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.195814537153840.45170.118127974922497&type=1

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu