Labels

vineri, 25 aprilie 2014

Royal Tombs al Dinastiei Joseon


Mormintele regale ale dinastiei Joseon formeaza o colecţie de 40 de morminte împrăştiate peste 18 de locatii. Construit peste cinci secole, 1408 - 1966, mormintele onorat memoria strămoşilor, au arătat respect pentru realizările lor, a afirmat autorităţii regale, protejate spiritele ancestrale de la protecţie rău şi cu condiţia de vandalism. Spoturi de o frumuseţe naturală remarcabilă au fost alese pentru mormintele lor, care au de obicei înapoi protejat printr-un deal în care aceştia se confruntă spre sud, către apă şi, în mod ideal, straturi de culmile muntoase în depărtare.

Alături de zona de înmormântare, mormintele regale caracteristica-o zonă de ceremonie şi de o intrare. În plus faţă de movile funerare, a clădirilor asociate care fac parte integrantă din morminte includ un T-altar în formă de lemn, un hangar pentru stele, o bucatarie regale şi casa unui gardieni ", un roşu-poarta ghimpat şi casă deţinătorului mormântul lui. Motive sunt decorate la exterior, cu o serie de obiecte din piatra, inclusiv figuri de oameni şi animale. Inscripţia de Tombs Joseon completează cele două serii anterioare de Royal Peninsula Coreeană morminte deja înscris pe mondial al UNESCO Lista Patrimoniului: Gyeongju Historic Areas, Republica Coreea, şi complex de Koguryo Tombs, Republica Populară Democrată Coreeană.

Exista cinci faze de dezvoltare ale mormintele regale Joseon:

-În Faza 1, Continuarea principiilor Goryeo Kingdom, modificările sunt observate în proiectarea felinarelor din piatra si folosirea de piloni de piatra octogonali.
- În Faza 2, apariţia principiilor Joseon, dinastia Joseon a adoptat sistemul de înmormântare propriu pe baza celor cinci Ritualuri de stat (protocolul de stat şi eticheta).
-În faza 3, se pune accent pe principiile de geomanţie, la unele morminte apare simplificarea, de exemplu balustrade înlocuiesc ecranele şi camerele de piatră sunt înlocuite cu pereţi de gips.
- În Faza 4, apariţia realismului, practica de a avea figuri de piatra de invatati care ocupă o platforma mai mare decât cea pentru figuri de piatra de soldaţi este întrerupta, iar cifrele de piatră sunt reduse la simboluri.
- În faza 5, Transformari pentru a reflecta schimbările în titlul regal de la rege la împărat, existand o creştere a numărului de cifre de piatră şi care  sunt plasate în poziţii noi la partea din faţă a platformelor folosite pentru ritualuri ancestrale.

În plus faţă de cele cinci stadii de dezvoltare, obiectele de piatră, în special, au suferit mici modificari in marime si forma, dar toate tipurile de obiecte şi de aspectul lor au rămas neschimbate. Au fost identificate patru etape de obiecte de piatră:

-Prima etapă: de începutul secolului 15 până la mijlocul secolul 15. Exemple: Geonwolleung al regelui Taejo (1408) şi Changneung al regelui Yejong (1470). Caracteristici: mormintele regale sunt construite pe dealuri si caile de piatră.
- Faza a doua: din secolul 15 până la sfârşitul secolului al secolului al 16-lea. Exemple: Seolleung al regelui Seongjong (1495) şi Gangneung alregelui Myeongjong (1567). Caracteristici: obiectele de piatră creasc în dimensiune.
-A treia fază: începutul secolului al saptesprezecelea la începutul secolului 18. Exemple: Mongneung al regelui Seonjo (1630) şi Uireung al regelui Gyeongjong (1724). Caracteristici: obiectele de piatră devin mai mici în anii următori.
- Etapa a patra: de la mijlocul secolul al optsprezecelea la si începutul secolului 20. Exemple: Wolleung al Regelelui Yeongjo (1776) şi Yureung al împăratului Sunjong (1926). Caracteristici: Două platforme înlocuiesc de obicei trei.

Sursa:
http://glifr.com/ro/heritage/royal-tombs-al-dinastiei-joseon/494
http://whc.unesco.org/en/list/1319/gallery/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu