Labels

joi, 15 mai 2014

7 Reguli de aur de supravietuire in Coreea de Sud

Cultura coreeana, produsele alimentare şi viaţă in general, sunt foarte diferite pentru un european. Bazat pe experienţele unuia care a trait o perioada pe aceste locuri aş dori să fac o lista de până la şapte reguli de aur pentru a supravieţui în Coreea de Sud. 

VARSTA: Respectaţi vârsta şi respectati seniorii! Varsta este foarte important în Coreea. Neaparat rebuie să respecti persoanele în vârstă. 


PROBLEME CU LIMBA: Invatati cat mai multe cuvinte coreene de bază  Este mai bine sa invatati unele cuvinte coreene de bază, pentru comunicare!ALCOOLUL: Bucuraţi-vă de alcool! Coreenilor le place să bea alcool cu prietenii colegii lor şi . Ei beau mult. Sa nu te arati mirat de asta.MANCAREA SPECIFICA: Bucuraţi-vă de alimentele picante! Kimchi este un faimos  side-dish si este picant. De asemenea, exista mai multe alimente care sunt foarte picante. In caz contrar, va puteti adapta, dupa, alegerile sunt limitate. HAINE&PANTOFI: Sa-ti aduci hainele tale proprii! E dificil sa gasesti mărimea XXL sau mare în multe dintre magazine. Alte opţiuni sunt cumpărăturile on-line sau o vizita in Seul, pentru a cumpăra haine şi încălţăminte de mari dimensiuni. ENGLEZA: Vorbiţi engleză incet. Intalnesti tipuri diferite de oameni, cu diferite medii şi experienţe. Unii coreenii sunt invatati cu limba engleză. Aproape toti coreenii pot citi bine in limba engleză, dar nu pot vorbi tot atat de bine. Dacă ai scrie şi explica problema ta ai fi inteles, dar trebuie să vorbesti rar pentru a te face inteles. 

Nu fi socat de: Coreenilor le place sa vorbeasca cu strainii. Este puţin neobişnuit pentru ei să vadă un străin pe strada. Uneori li se par unele gesturi ciudate, dar nu se simt ofensati.

În general, traiul in Coreea nu este dificil, deoarece coreenii sunt foarte saritori. Doar bucura-te de şederea ta in Coreea de Sud!


Sursa:
http://kojeblogger.blogspot.ro/
Kojeblogger
http://kojeblogger.blogspot.kr

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu