Labels

vineri, 9 mai 2014

Fructe de mare de la Jagalchi Market, Busan

Dacă vizitezi Busanul 부산 și treci pe la Jagalchi Shijang (Market) 자갈치 시장, le vezi pe toate. Piața a fost deschisă în 1924 și numele ii vine de la pietrișul din apropierea plajei-jagal 자갈 care înseamnă prundis sau pietriș. Cu alte cuvinte, Pebble Beach, California, nu este singura plaja  faimoasa cu pietriș din lume.

Daca esti in vizita la Busan, te poti duce si prin ssiat hotteok 씨앗호떡 si  mandu 만두 standuri din Busan International Film Festival Plaza apoi poti traversa spre Gudeok-ro 구덕 로 artera catre Jagalchi Market.

Busan este binecuvântat cu accesul usor la tot felul de fructe de mare proaspete. Insa, cele mai bune oferte vin de la vânzatorii de pește în partea de exterioara a pieței. Dar dacă vă abilitățile tale coreene sunt la fel de proaspete ca tariful, vei vedea că este dificil sa negociezi sau sa ceri ceea ce vrei.

Daca nu ai mancat deja micul dejun  hotteok, te poti duce în clădirea de șase etaje de la piață . Există un număr de restaurante la al doilea etaj. Neinițiații pot ajunge în altă parte decat in zona de restaurante, dar totusi semnele waymarker te pot ajuta să te orientezi sa gasesti drumul în.

În secțiunea C1, este un restaurant numit Dwejichobap 돼지초밥, de asemenea, cunoscut sub numele de  Jackey’s Seafood, fructele de mare ale lui Jackey. Jackey a jucat într-o serie de emisiuni culinare din rețeaua de televiziune KBS și afișează imagini din acele apariții peste tot in restaurant.

Nu-ti face griji despre găsirea acestui loc, probabil Jackey isi va face introduce el însuși în limba engleză. El are un ajutor în predare, si tot timpul are fotografii cu pește și fructe de mare de sezon care te pote ghida spre cea mai buna alegere. El poate oferi, de asemenea, relaxare in stil coreean (pe podea), fie in stil occidental (pe scaune).

 Gratar la Jagalchi Market, (Jeff Quackenbush photo) 

Costul meselor este cu peste de ₩ 40,000 (aproximativ 40 $) pentru două persoane. Acesta poate fi la grătar și condimentat cu lămâie. Dar in orice zi, un pește proaspăt preparat simplu este mult mai delicios decat un pește prea condimentat.

Jackey este cel mai bine-cunoscut pentru sushi — chobap 초밥 care este termenul coreean pentru oțet de orez cu aroma pentru sushi. Daca nu manancui pește crud, Jackey recomandat gratar cambulă, daca este in sezon.

Dwejichobap (cunoscut ca Pork Sushi)

37-1 Nampodong 4(sa)-ga, Jung-gu, Busan, South Korea

중구 남포동4가 37-1, 부산광역시

Directii:
- Metroul din Busan la lina 1 la 자갈치 역 Jagalchi Station și de folosit Iesirea10. Alternativ, se poate cobora la Statia Nampo 남포 역 Nampo, și de de folosit Iesirea 2.
- De la Iesirea 10, se merge drept (spre est).
- La a doua strada, 자갈치 로 37 번길 Jagalchi-RO 37-gil, se ia la dreapta. Iar pentru Jagalchi Market urmasresti indicatorul de pe drum.
- Mergeti trei blocuri. Drumul va curba la stânga, chiar în fața pieței.

Sursa:
http://zenkimchi.com/FoodJournal/featured/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://en.korea.com/blog/blogs/visiting-jackeys-seafood-at-jagalchi-market-busan/
http://www.koreaforniancooking.com/search?updated
max=2013-06-27T23:46:00-07:00&max-results=5&start=5&by-date=false

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu