Labels

duminică, 4 februarie 2018

Film: A Tiger in Winter

Opinia mea cu privire la cele mai recente filme coreene este că ele au multe asemănări cu filmele lui Hong Sang-soo, unele dintre ele chiar fiind niște rip-off-uri, iar alții pur și simplu folosesc elemente ale stilului său. "A Tiger in Winter" - "Un tigru în timpul iernii" pare să se încadreze în a doua categorie (Lee Kwang-kuk a a fost asistentul lui Hong Sang-soo), punând în aplicare unele dintre elementele care apar în filmele sale (A man broken and drunk - Un om spart și beat, evenimente care întind realitatea spre suprarealism și un umor neașteptat, dar destul de inteligent aici și acolo). Cu toate acestea, Lee transcende stilul lui Hong prin propria lui viziune unică, prezentând în film, ceva destul de diferit.

"A Tiger in Winter" - "Un tigru în iarnă" (Festivalul de intrare) va fi prezentat la  Vesoul International Film Festival of Asian cinema, si va rula de pe 7 ianuarie pe 14 februarie.

A Tiger in Winter (Movie - 2017)

Regizat de Lee Kwang-kuk (이광국)
Scris de Lee Kwang-kuk (이광국)
•Drama •Melodrama •Romance
107min | Data lansării în Coreea de Sud: 2018/03

Scurta descriere
Un bărbat parasit de prietena lui, cu care si traia impreuna, o întâlnește pe fosta lui iubită în timp ce lucra ca ajutor de șofer și începe o nouă viață.

Distributia:
Lee Jin-wook (이진욱)
(경유)Ko Hyun-jung (고현정)
(유정)Seo Hyun-woo (서현우)
(부정)Ryu Hyun-kyung (류현경)
류현경Kim Ye-eun (김예은)

În ziua în care un tigru scapă din grădina zoologică, Kyeong-yoo, un fost scriitor care nu a fost publicat niciodată și "supraviețuiește" prin activități ciudate, este rugat de prietena sa să se mute de la ea câteva zile, când vin părinții ei în vizită. Kyeong-yoo se duce la un prieten pe care nu l-a văzut de ceva vreme și îl cere să-l gazduiască câteva zile. Dar prietenul îi cere să vină un pic mai târziu, pentru că are o companie și Kyeong-yoo se trezește pe străzi în frig. Pe când lucra ca să se întrețină, el se află față în față cu fosta sa iubită Yoo-jeong, care întruchipează tot ceea ce dorea să facă cu viața sa, să publice o carte, să câștige un premiul literar și să fie căsătorit. Cu toate acestea, în curând se dezvăluie adevărul despre nefericirea ei, iar cei doi încep să creeze din nou o relație, din moment ce prietena sa actuală pare să-l fi păcălit și chiar a părăsit apartamentul pe care l-au împărțit, locul de muncă și e de negăsit.


Lee Kwang-kuk a regizat un film care povestește viața unui om trist și eșuat pentru a face o serie de comentarii sociale care includ dificultatea menținerii relațiilor în epoca modernă, șomaj și literatură. Aceste comentarii sunt prezentate printr-un stil care se situează între dramatic și comic, cu locurile de muncă pe care Kyeong-yoo le are ca șofer, prezentând atât comentariile sale, cât și combinația menționată mai sus.

Ceea ce devine clar de la început este faptul că tigrul menționat în titlu este protagonistul, deoarece el tocmai "a scăpat" din viața sa anterioară și rătăcește singur în frig, fără a avea o idee despre ceea ce ar trebui să facă în viitor .

Pelicula lui Son Yeon-ji implementează ritmul relativ lent întâlnit atât de frecvent în filmele de artă coreeană, în timp ce cinematografia lui Kim Hyung-koo prezintă o impresionantă întâlnire între doi oameni despre care vorbește și o serie de fotografii de lungă durată, care împărtășesc asemănări cu stilul vizual din Hong Sang-soo.

"A Tiger in Winter" is a good effort at the art-house film, as Lee Kwang-kuk presents a number of interesting comments through an equally interesting and quite entertaining fashion.

"A Tiger in Winter" - "Un tigru în timpul iernii" este un exemplu bun pentru filmul de artă, în timp ce Lee Kwang-kuk prezintă o serie de comentarii interesante într-o manieră la fel de interesantă și destul de distractivă.

Sursa:
https://www.hancinema.net/guest-film-review-a-tiger-in-winter-115166.html
http://movie.daum.net/main/new#slide-1-0
Panos Kotzathanasis

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu