Labels

vineri, 8 februarie 2019

IDU - Personaje
Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?
(cunoscută anterior sub numele de Vaidehi și Didi Ki Saut, este o telenovelă de televiziune indiană, care a avut premiera pe 6 iunie 2011. Seria este despre Arnav (Barun Sobti) și Khushi (Sanaya Irani), doi oameni diametral opuși care vor avea o relație de iubire și ură, urmare evenimentelor care se petrec în viața lor.Plot
Povestea se învârte în jurul personajelor Khushi Kumari Gupta (Sanaya Irani) și Arnav Singh Raizada (Barun Sobti), doi oameni foarte diferiți, cu convingeri foarte diferite, care în cele din urmă își dau seama că se completează reciproc. Arnav Singh Raizada, un om de afaceri bogat și de succes, se confruntă cu amintirea morții mamei sale și a înșelăciunii tatălui său de la o vârstă fragedă. Având numai pe sora lui (Daljeet Kaur Bhanot) ca sprijin, Arnav își crează propriul destin și viitor și în acest proces el se pierde undeva pe drum și devine un om nemilos care nu crede în Dumnezeu sau dragoste. Khushi Kumari Gupta, de asemenea orfană de la vârsta de 8 ani, este crescută în Lucknow de sora mamei ei și soțul acesteia. Ea este o fată optimistă și idealistă, punându-și toată credința în Dumnezeu și puterea relațiilor.

Când se întâlnesc Arnav și Khushi, personalitățile acestora se dezlănțuie instantaneu și se confruntă unul cu celălalt ca într-o competiție, încearcând dar nereușind, să rămână la distanță unul de celălalt, datorită urii sau pasiunii foarte puternice dintre ei. Astfel, căile lor continuă să se intersecteze și, pe măsură ce timpul trece, se îndrăgostesc mai profund unul cu celălalt, dar datorită neînțelegerilor și intențiilor veninoase ale lui Shyam (Abhaas Mehta), cumnatul lui Arnav, dragostea lui Arnav pentru Khushi rămâne incompletă, iar ura începe să îi depășească încă o dată. 

După ce Arnav află că Shyaam a înșelat pe Khushi și Anjali, el l-a dat afară din Shantivan. Apoi a venit bunica lui Arnav (Subhadra). Aceasta a început să spună tuturor că Shyaam ar trebui să se întoarcă în casă. Apoi ea descoperă faptul că Arnav și Khushi nu s-au căsătorit cu toate tradițiile și îi desparte pentru o vreme. Arnav, văzând ca Khushi este luată acasă de matușa ei, se simte pregătit și zice tuturor că se va recăsători cu toate ritualele impuse. Bunica lui Arnav în incercarea ei furibundă de a-i despărți, vine la Buaji spunându-i că Khushi nu e fata care si-ar dori-o noră și Garima se ascunde de ea. Atunci Dadiji a aflat că Garima a fost amanta tatălui lui Arnav. La nunta lui Khushi, Dadiji i-a spus lui Arnav și tuturor celorlalți ce a făcut Garima. Arnav vine și îi spune lui Dadiji să plece. Apoi, în noaptea nunții Khushi și Arnav află că Shayam a pus camerere de luat vederi în jurul camerelor lor pentru a le urmări mișcările și că există și scene în care Khushi își schimba rochiile dar și cand ei fac dragoste. Dar de asemenea sunt imagini cu momentul în care Anjaly pierde copilul din cauza urzelilor lui Shyam. Atunci Shyaam este dat afară de Anjali.

Povestea merge mai departe cu fosta prietena a lui Arnav. Sheetal vrea să-l înșele pe Arnav și intră în familia Raizada punând în aplicare un plan. Apoi, Arnav află că Aarav nu este fiul lui Sheetal, iar Khushi încearcă să afle dacă Aarav și Arnav sunt tată și fiu.  Înainte ca perechea Akash-Payal să plece în America, planul lui Sheetal este dezvăluit și ea arestată. Khushi îl întreabă pe Arnav dacă pot să-l adopte pe Aarav, așa că ei îl adoptă pe micuț. Khushi intră în competiția Doamna India și câștigă. Apoi serialul se termină cu imagini cu Arnav și Khushi din ultimul an.

Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon? este o poveste nepieritoare despre doi iubiți care descoperă că dragostea cu adevărat învinge toate momentele potrivnice.Producătorii
Titlul original al serialului a fost Didi Ki Saut, iar numele original al personajului principal a fost Vaidehi. Conceptul original a fost acela de a arăta legătura intactă dintre un frate și o soră și modul în care ei găsesc dragostea, dar cum se pare că sufletul fratelui său este un saut (rival) al surorii, titlul emisiunii a fost ulterior schimbat în Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon? și au făcut să aibă un concept mai puțin întunecat.

Spectacolul este produs de 4 Lions Films. Ei de asemenea, au produs seriale precum Geet- Hui Sabse Parayi, Suvreen Guggal- Topper of the Year și Humse Hai Life.


PRESONAJE


Khushi
Khushi Kumari Gupta Singh Raizada (Sanaya Irani) este o copilă de 18 ani din Lucknow, Uttar Pradesh. Ea este foarte religioasă, bună, cu picioarele pe pământ și plină de iubire. Dar nu lăsa exteriorul ei blând să te păcălească. Ea se luptă cu înverșunare pentru drepturile ei și stă cu fermitate în fața a ceea ce crede, ceea ce cauzează adesea probleme între ea și Arnav. Părinții ei au murit când avea 8 ani și a fost crescută de mătușa și unchiul ei împreună cu verișoara ei Payal Ea îi iubește pe toți ca și cum ar fi familia ei adevărată. Pe măsură ce povestea merge mai departe, se îndrăgostește de Arnav, dar soțul surorii lui, Shyam a provocat rupturi între ei și l-a făcut-o pe Arnav să o forțeze să se căsătorească cu el, cu un contract de șase luni. Dar când neînțelegerile s-au eliminat, în cele din urmă se îndrăgostesc. Ei se recăsătoresc deoarece nu au făcut cele 7 cercuri la căsătoria lor anterioară.


Arnav
Arnav Singh Raizada (Barun Sobti) este un magnat arogant și nepoliticos. Părinții lui s-au sinucis când avea 14 ani și de atunci și-a dezvoltat un exterior dur. El o iubește pe sora lui, Anjali și ar face orice pentru ea. Locuiește în Delhi cu bunica maternă, unchiul, mătușa, vărul, sora și soțul surorii sale. Deși relația lor a avut un început nefavorabil, el se îndrăgostește de Khushi. Dar, după ce a aflat că cumnatul său este îndrăgostit de Khushi, provoacă o ruptură imensă în relația lor. Dar, până la adevărul este dezvăluit și relația lor intră în cele din urmă pe un făgaș normal.


Anjali
Anjali Jha (Daljeet Kaur Bhanot) este sora mai mare a lui Arnav. Ea și-a pierdut părinții când avea 18 ani și are o personalitate foarte delicată, din cauza căreia este foarte dependentă de familia ei, în special de fratele ei Arnav. Ea este căsătorită cu Shyam Jha, dar nu știe că soțul ei este un adulter. Ea o iubește pe Khushi și o dorește de cumnată și își dorește de la început ca Arnav să se căsătorească cu ea. După ce a aflat adevărul despre Shyam, apare o ruptură și în relația ei cu Khushi. Ea refuză să creadă că Shyam este originea răului și se întâlnește în secret cu el. Ea este însărcinată cu cu fiica lui Shyam, dar, din păcate, își pierde copilul într-un accident cauzat de tastă copilului ei.
'

Shyam
Shyam Manohar Jha (Abhaas Mehta) este soțul lui Anjali și principalul antagonist al serialului. Deși inițial este arătat ca un tip aflat de partea dreptății, Shyam este dezvăluit ca un adulterin. Deși este căsătorit cu Anjali, când o întâlnește pe Khushi el se îndrăgostește de ea. El o ajută atunci când se mută la Delhi și devine oaspetele plătitor a mătușii lui Kushi. Apoi creează circumstanțe pentru familia Gupta, în urma cărora Khushi trebuie să se căsătorească cu el. Dar Kushi află adevărul și rupe logodna cu el. Cu toate acestea, Shyam continuă să provoace probleme încercând mai întâi să o convingă pe Kushi că Anjali este rea, spunându-i lui Arnav că el și Khushi au o relație și îl răpește pe Arnav ca să-i ia proprietatea. Arnav îl aruncă din casă, dar reintră în viața lui Anjali prin înșelăciune  și-și ucide copilul.


Payal
Payal Gupta Singh Raizada (Deepali Pansare) este verișoara timidă, docilă și frumoasă al lui Khushi. Cu toate acestea, ea și Khushi se tratează reciproc ca surori de când au crescut împreună. Mama ei legală este Garima, iar tatăl ei biologic este Shashi Gupta. Mama ei biologică este moartă demult iar serialul începe în ziua nunții ei, moment în care viitorii ei socri ei cer bani de zestre de la tatăl ei. Khushi merge să vorbească cu viitorul ei cumnat pentru a rezolva această problemă, dar în cele din urmă ajunge să se întâlnească cu Arnav care în urma un ui incident provocat de Khushi la prezentarea lui de modă o sechestrează pe aceasta, fapt care duce la ruperea căsătoriei lui Payal. În urma incidentelor de la prezentarea de modă, surorile Gupta sunt obligate de părinți să se mute la Delhi, unde se întâlnește și se îndrăgostește de vărul lui Arnav, Aakash și se căsătorește cu el.


Aakash
Aakash Singh Raizada "(Akshay Dogra) este vărul matern al lui Arnav, fiul lui Manorama și soțul lui Payal. Lucrează cu Arnav la compania AR. Spre deosebire de vărul său, el este bun, prietenos și politicos. În timp ce Khushi lucrează la AR, el a fost un aliat al ei într-un birou unde toată lumea nu o respecta. Își face imediat părere bună spre el. Mai întâi el o vede pe Payal pe piață, când aproape că lovește un copil cu mașina și Payal salvează copilul. Aakash se îndrăgostește imediat de ea. Ei continuă să se întâlnească cand Akash duce mașina la reparat în cartierul ei și relația lor culminează cu punctul în care Aakash îi propune să se căsătorească cu elș. Dar Payal îl respinge și îi dezvăluie despre angajamentul său rupt. În acel moment, Arnav și Khushi se aliază și cei doi se căsătoresc.


Nani
Devyani Raizada (Jayashree Talpade) este bunica maternă al lui Arnav. ea este cea care ține tradițiile familiei Raizada și șeful familiei. Ea este strictă, dar iubitoare, grijulie și bună. Nepoții ei, Arnav și Anjali, încep să trăiască cu ea după ce au fost alungați din casa tatălui lor de unchiul Malik. Când începe serialul, ea este arătată cun este insultată la Arnav pentru că are o iubită, Lavanya. În cele din urmă o acceptă pe Lavanya, dar ei se despart deoarece Arnav își dă seama că nu o iubește și ar face o greșeală să se căsătorească cu ea. Atunci când Arnav și Khushi se căsătoresc, ea este extrem de supărată. Dar el a iubit-o mereu Khushi, astfel încât ea o acceptă din inimă ca nora sa.


Manorama
Manorama Raizada este mătușa maternă a lui Arnav și mama lui Aakash. Ea vine dintr-o familie foarte săracă și a început să lucreze la casa Raizada ca servitoare. Cu toate acestea, ea și soțul ei s-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Ea a fost ticălosă constant din cauza începuturilor ei inferioare, devenind nepoliticoasă cu oamenii de castele inferioare. Acesta este motivul pentru care a fost atât de reticentă să îl lase pe Aakash să se căsătorească cu Payal. Chiar și după căsătorie, Manorama a continuat să o tachineze pe Payal. Ea este personajul comic al serialului.


NK
Nand Kishore "NK" (Karan Goddwani) este vărul lui Arnav din Australia și nepotul lui Manorma. El este excentric, flamboyant și îi place să danseze. El este versiunea masculină a lui Khushi, un motiv în plus ca ei să devină prieteni buni de la prima întâlnire. El vine din Australia pentru a participa la nunta lui Payal și a lui Aakash. El dansează cu Khushi la o petrecere pentru Payal și Aakash și ajunge să o placă. Ei devin foarte apropiați, ceea ce duce la o anumită gelozie din partea lui Arnav. După nunta bruscă a lui Arnav și a lui Khushi, el dispare pentru o vreme, dar se întoarce și o ajută pe Khushi să-l salveze pe Arnav.


Bua ji
Madhumati Gupta (Abha Parmar) este buaji (matusa) lui Payal și a lui Khushi care este văduvă și trăiește împreună cu fratele ei, familia lui Shashi din Lucknow. Se mută la Delhi cu Khushi și Payal pentru bunăstarea familiei. Ea este amuzantă și serioasă în același timp. Ea o iubește pe Payal și, deși o certă foarte mult, o iubește și pe Khushi. Îi face lui Khushi logodna cu Shyam, oaspetele lor plătitor, doar până afla că este căsătorit. După căsătoria bruscă a lui Khushi, ea renunță la Khushi. Cu toate acestea, cu timpul relația lor vindecă și acum, ele sunt mai aproape ca niciodată.


Garima
Garima Gupta (Pyumori Mehta) este mătușa lui Khushi și mama ei adoptată. Se dezvăluie la începutul seriei că nunta ei s-a stricat când era tânără, ceea ce o face și mai gravă atunci când nunta lui Payal s-a destrămat și ea. ea a trebuit să se căsătorească cu Shashi în împrejurări necunoscute, care era văduv cu o fiică (Payal). După moartea surorii sale, ea a avut grijă de fiica ei Khushi, pe care o tratează ca pe fiica ei. După căsătoria bruscă a lui Khushi, era este  foarte furioasă, dar a iertat-o pe Khushi. După apariția bunicii paterne a lui Arnav, se dezvăluie că are legătură cu sinuciderea părinților lui Arnav.

'
Shashi
Shashi Gupta (Sanjay Batra) este tatăl biologic a lui Payal care o adoptă pe Khushi. Deși nu are legături de sânge cu Khushi, el o tratează ca pe propria fiică, spunându-i acesteia ca legăturile din dragoste sunt unoeiri mai puternice decât cele de sânge. Cei doi sunt foarte apropiați. El deține un magazin de dulciuri, care la începutul emisiunii încearcă să vândă, astfel încât să poată plăti zestrea fiicei sale. După ce călătorește la Delhi, vede că Madhumati vrea să-l căsătorească pe Shyam cu Khushi. Dar el nu are încredere în Shyam și află că este căsătorit. Dar Shyam încearcă să-l omoare și în urma încercării lui Shyam el ramâne paralizat până la sfârșitul serialului, cu mici reveniri la normal.


Dadi
Dadi (Swati Chtinis) este bunica paternă a lui Arnav, care i-a abandonat pe el și pe Anjali după moartea părinților lor. Ea apare brusc și pune la îndoială căsătoria lui Arnav și Khushi, informând pe toată lumea că Arnav și Khushi nu sunt căsătoriți în mod corespunzător. Din acest motiv, ei se recăsătoresc. Nu-i place de Khushi, pentru că provine dintr-o castă inferioară. De asemenea, îl susține pe Shyam chiar dacă este un adulter și ie-a trădat de multe ori. afla cu jutorul lui Shyam că Garima are de-a face cu trecutul lui Arnav, dar va dezvalui acest secret în ziua nunții nepotului ei, sperând ca Arnav să nu se căsătorească cu Khushi.


Lavanya
Lavanya Kashyap (Sana Khan) este prietena lui Arnav. Ea lucra la AR cu el. Khushi devine asistenta ei și o necăjuște foarte mult. Când Nani (Devyani) află despre Lavanya, ea o întâlnește și nu nu îi place de ea deoarece constată că Lavanya este prea modernă și nu vrea să se căsătorească. În urma insistențelor lui Arnav, Lavanya începe să locuiască în Casa Raizada, dar din cauză că nu cunoaște obiceiurile casei, Anjali o angajează pe Khushi să o învețe cum să fie tradițională. După acest aranjament, Arnav și Khushi încep să se cunoască mai bine și să se apropie iar Lavanya și Khushi devin cele mai bune prietene. Lavanya se transformă într-o fată tradițională, dar când află că Arnav o iubește pe Khushi, ea hotărăște împruna cu Arnav să termine relația într-un mod amiabil și pleacă în Anglia la părinții ei.


Sursa:
https://www.india-forums.com/forum_posts.asp?TID=3018452
http://isspyaarkokyanaamdoon.wikia.com/wiki/Iss_Pyaar_Ko_Kya_Naam_Doon
https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Iss_Pyaar_Ko_Kya_Naam_Doon%3F&_%282011_TV_series%29=
http://isspyaarkokyanaamdoon.wikia.com/wiki/Iss_Pyaar_Ko_Kya_Naam_Doon#comm-2170
https://en.wikipedia.org/w/index.phptitle=Iss_Pyaar_Ko_Kya_Naam_Doon%3F&_%282011_TV_series%29=
https://ro.pinterest.com/search/pins/?q=barun%20sobti&rs=typed&term_meta[]=barun%7Ctyped&term_meta[]=sobti%7Ctyped
Rezumatul episoadelor in limba engleza: http://serialesitelenovelet.forumgratuit.ro/t584-iss-pyaar-ko-kya-naam-doon-rezumat-al-episoadelor-in-lb-engleza
http://teambarun.blogspot.ro/2012/08/watch-iss-pyaar-ko-kya-naam-doon-6-aug.html
http://www.desitvbox.pw/category/star-plus/iss-pyaar-ko-kya-naam-doon/page/2/
http://www.india-forums.com/forum_posts.asp?TID=3091841
https://www.planetsanaya.org/2013/06/who-was-responsible-for-premature-death-of-iss-pyar-ko-kya-naam-doon.html#.Ww0r7kiFOUk0 comentarii:

Trimiteți un comentariu