Labels

vineri, 8 februarie 2019

IDU - Personajele centrale și evoluția lor
Serialul Pyaar Ko Kya Naam Doon este o poveste a iubirii dintre două ființe. Un tânăr și o tânără, ambele victime ale soartei crude; cum au bătut șansele și si-au găsit dragostea, scopul lor! Călătoria celor doi, în căutarea iubirii, a credinței, a loialității ... în cele din urmă, regăsirea unul pe celălalt formează nucleul istoriei.

Există 4 personaje principaleArnav Singh Raizada - Un bărbat amăgit de 26 de ani, descendentul lui Malik, care are o nemulțumire împotriva unchiului său și  respectiv a lumii. El crede în propriul destin și nu are nici o credință cât de puțină în Dumnezeu, Soarta, destinul, Karma îi va arăta altceva. Un bărbat care nu crede în relații și are încredere numai în sora sa. Pentru el sora lui, Anjali este lumea lui.Anjali Manohar Jha - Sora mai mare a lui Arnav Singh Raizada, foarte afectuoasă, își iubește pe fratele ca pe un fiu, temătoare de Dumnezeu. O femeie care și-a creat iluzia unei lumi perfecte și va face orice ca să rămână așa. Anjali este cea care ține familia împreună.Khushi Kumari Gupta - o tânără de 18 de ani, orfană de la vârsta de 8 ani. O fată care crede în răspândirea fericirii, uneori cu prețul fericirii ei. O fată care crede în dragoste și bunătate. O fată impulsivă și impetuoasă dar cu inima de aur.Shyam Manohar Jha - Un avocat amiabil care este căsătorit cu Anjali. Shyam este un bărbat simplu dar care a făcut să fie respectat și iubit de toți în casa Raizada. O persoană care nu judecă pe alții și ajută la buna funcționare a familiei Raizada. Un om care întotdeauna își face propria cale dar fără sa-i pese de sentimentele altora, mai ales a soției sale.

Începutul serialului Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon are loc în Lucknow. Arnav Singh Raizada cu tată Malik este aruncat din casa împreuna cu sora sa după un scandal care îl implică pe tatăl său (vinovat de sinuciderea mamei sale) prin manipularea inteligentă a lui Chacha. El primește adăpost și este crescut de bunica sa maternă. Arnav râmâne traumatizat și se transformă într-un magnat cinic, dur, dar a cărui inimă de piatră se topeste și bate doar pentru sora lui Anjali.De-a lungul anilor, Arnav s-a transformat în unul dintre cei mai mari afaceriști și conduce compania AR cu ajutorul vărului său Akash. Locuiește în Delhi împreună cu Nani, mama, Maamiji și sora lui Anjali, precum și cu soțul ei Shyam.

Circumstanțele fac să o întâlnească pe Khushi, care a fost crescută de către proprietarul unui magazin de dulciuri. Prima intalnire incepe cu o părere incorecta cu Arnav, care o confundă cu un spion din partea unei companii rivale. Arnav are o nemulțumire instantanee care se învecinează cu ura, simtită cu aceeași intensitate de Khushi. Există o ciocnire a ego-urilor între acești doi indivizi, care se despart și se răzvrătesc unul cu celălalt. De ce? Pentru că nu-si dai seama că ceea ce simt nu este ură ci o pasiune dincolo de ceea ce stiu ei că ar exista. Arnav într-o furie nebună și în încercarea de a-i o lecție lui Khushi dă la televiziunilor o înregistrare video calomniantă, cu scopul de a arunca rușinea asupra ei. Orașul Lucknow începe să o idiculizeze pe Khushi și devine o țintă ușoară pentru huligani. Lucrurile încep să se deterioreze, Khushi fiind înconjurată de niște bărbați care vor să profite de ea. Un tânăr bine intenționat care a trecut pe acolo o salvează pe Khushi și pe mama ei de umilință. Tânărul nu este nimeni altul decât Shyam Manohar Jha, care este lovit de frumusețea lui Khushi, în ciuda faptului că e căsătorit.

Garima, mama lui Khushi, le trimite pe Khushi și Payal, sora mai mare a lui Khushi, în Delhi, în casa lui Buaji, până când bârfa va înceta. Ambele fete ajung în Delhi sub supravegherea lui Buaji. Shyam vine și el în Delhi în căutarea lui Khushi, atracția lui crescând din ce în ce mai mult pe zi ce trece. El este bine primit de Buaji, impresionată fiind de discursul său, latura lui umilă și natura lui dulce. Buaji începe să viseze la o alianță între Shyam și Khushi manipulată cu pricepere de Shyam, care devine oaspete plătitor în Casa Gupta.Khushi realizând faptul că sunt foarte strâmtorați cu banii începe să-și caute un loc de muncă. Shyam vine în ajutor și îi face rost de un loc de muncă chiar într-o filiala AR Company deoarece o cunoștea pe Lavanya pe care i-a prezentat-o lui Arnav. Aici vedem prima intervenție a lui Devi Mayya de a-i aduce împreună pe cei doi. Ea o aduce pe Khushi lângă Arnav, obținându-i o slujbă ca secretara a Lavanyei, care a devenit iubita lui Arnav. Arnav este furios atunci când află că Khushi este angajată în propria companie, dar faptul ca el simțea ceva pentru ea îl împiedică să nu o arunce afară din companie dar vrea dorind să-i dea și o lecție din cauza încăpîțânării sale ii da și o provocare lui Khushi. Khushi acceptă provocarea, dar Arnav promite să-și facă viața un iad dar e și nelămurit pentru ceea ce simte pentru ea.

Arnav începe să-i dea sarcini imposibile lui Khushi. Dar Khushi duce la îndeplinire toate testele lăsându-l pe Arnav fără grai. O astfel de sarcină o determină pe Khushi să vină la casa Raizada, unde, fără să vrea, o informează pe Naani în legătură cu chestiunea Lavanya. Arnav, furios, o pedepsește și o trimite să facă inventarul casei de oaspeți dar care se dovedește foarte instabilă și pe punctul de a se prăbuși. Khushi este prinsă în interiorul casei de oaspeți și toți muncitorii părăsesc zona fără să știe că Khushi este încă în interiorul casei. Payal furioasă de întârzierea lui Khushi începe să sune la casa Raizada și întreabă despre Khushi, în ciuda orei târzii. Atunci Arnav ajunge să știe că Khushi se află încă la  casa de oaspeți, care poate să se prăbușească în orice moment. Arnav se îndreaptă spre casa de oaspeți și o aduce pe Khushi în siguranță acasă dar leșinată deoarece nu a mâncat toată ziua și a fost foarte speriată. urmare a acestui incident familia Gupta îi spune lui Khushi să demisioneze de la locul de muncă, în ciuda contractului ei cu firma. Khushi este de acord îi își înmânează scrisoarea de demisie lui Arnav, după ce îi dat o lecție zdravănă.

A doua intervenție a lui Devi Mayya
Obligată de problemele financiare ale familiei Gupta si de situația tatălui ei, Khushi se gândește să nu mai plece la Lucknow și să deschidă un magazin de dulciuri în Delhi. Prima ei comandă însă o aduce în casa Raizada, unde Arnav intenționează să organizeze o petrecere cu ocazia aniversării nunții surorii sale. Khushi aduce dulciurile comandate, dar Maami, care a fost ofensată foarte tare de Khushi într-una din întâlnirile lor anterioare, fiind confundată de Khushi cu o servitoare dar și de faptul ca l-a vazut pe Akash interesat de Payal caruia îi dauise un voal cu ocazia zilei sale de nastere, hotărăște să le dea afară pe fetele Gupta, , stropind cu suc de lamaie dulciurile. Khushi din nou este lăsată într-o criză financiară și mai mare deoarece Arnav a hotărât să nu-i plătească serviciile deși aceasta s-a descurcat și a facut jalebi foarte apreciați de invitați.
A treia intervenție a lui Devi Mayya
Naani este nemulțumită de Lavanya și de perspectiva ei asupra vieții. Anjali care vrea ca totul și toată lumea să coexiste în mod pașnic are ideea de a o angaja pe Khushi pentru a o învăța pe Lavanya totul despre tradițiile familiei Raizada. Khushi refuză să se întoarcă în casa Raizada, pentru a nu se mai întâlni niciodată cu Arnav, dar un telefon din Lucknow de la mama ei, care o informează despre pierderea magazinului, o face să revizuiască mijloacele lor de trai. Rămasă neputincioasă în fața acestei vești, Khushi este forțată să accepte slujba de a o învăța pe Lavanya. Arnav afla de Khushi și o da afară din casa lui după ce îi face același scandal pe cere ea i l-a facut când și-a dat demisia de la firma (deci sunt chit). După ce Anjali, joacă cartea emoțională Arnav se duce la casa Gupta ca să o oblige pe Khushi sa revină la slujba, lăsând pe masă mai mulți bani, deși eu cred că el, framantat de remușcări , de fapt îi platește munca depăusă la petrecere.

Khushi începe să o învețe pe Lavanya despre cultura indiană și ajunge încetul cu încetul să-i câștige inima și devin prietene. Între timp, atât Arnav, cât și Khushi se luptă cu atracția lor crescândă unul pentru altul, păcălindu-se tot timpul că de fapt se urăsc reciprocl.

Într-un efort de a-il apropia pe Arnav și Lavanya, Khushi ticluiește un plan care sa-i facă să petreacă o zi într-un loc pustiu, apropiindu-i. În loc de Lavanya, Khushi se trezeste companionul neintenționat al călătoriei al lui Arnav. Amândoi devenind conștienți unul de alțul, dar ne vrând să recunoască nimic în acel moment.

Întrerupându-se călătoria din cauza grevelor, Arnav și Khushi se îndreaptă spre Delhi, unde Khushi este întâmpinată de vestea accidentului tatălui său (accident care s-a întâmplat din cauza atacului ucigaș al unui Shyam asupra lui, obsedat să se căsătorească mai repede cu ea). Khushi este devastată și se simte lipsită de apărare, dar face o față curajoasă în fața familiei ei, față care se sfărâmă de îndată ce îl vede pe Arnav. Ea îl în brațe și se desprinde complet de realitate, spunându-i acestuia tot ce simte și tot ce gândește. Arnav se simte neputincios când văde o fată atât de puternică, acum total sfărâmată, dar fiind un om care nu se poate exprima, nu rușește să-i zică niciun  cuvând de încurajare sau să o ia în brațe. Khushi reușește să se oprească și să-și controleze durerea. Între timp, Arnav îi plătește toate facturile de spitalizare, ceea ce o irită inițial pe Khushi, dar odată ce înțelege compasiunea din spatele gestului lui Arnav, ea este de acord.

Lucrurile continuă fără probleme până în Noaptea de Diwali, când Arnav cedează frumuseții lui Khushi, și e pe cale să o sărute, după ce el i-a înapoiat brățare de picior piedută la piscină cu ceva vreme în urmă. Starea de transă a lui Arnav este întreruptă de un apel telefonic de la PA. Arnav este uimit de nebunia pe care urma să o comită. El este îngroziți când își dă seama că și-a lăsat emoțiile să-l copleșescă.

Într-o stare indusă de panică, el declară brusc familiei angajamentul său față de Lavanya, fapt care o distruge complet Khushi, aceasta ascunzându-și inima frântă și-și pune o mască zâmbitoare, care îl deranjează pe Arnav. Pe drumul lor către casa lui Khushi, Arnav lovește cu cruzime în sentimentele lui Khushi, spunându-i acesteia ca pentru el, ea, sentimentele ei pentru el și tot ce s-a întâmplat între ei, nu contează deloc pentru el.

În casa Gupta, Shyam creează o așa situație în în urma căreia Khushi este obligată să accepte căsătoria cu Shyam. Khushi de asemenea, se hotărăște să nu mai meargă la casa  Raizada, deoarece consideră că treaba ei a fost făcută. Dar Naani și Anjali au alte planuri și urzesc motive care să o facă pe Khushi să vină în continuare în casa Razauda până la nunta lui Arnav cu Lavanya. Khushi este de acord și încă o dată începe să meargă în casa  Raizada fapt care îl distruge pe Shyam, care este îngrozit la gândul de a fi prins.

Arnav, care a ajuns să afle despre logodna lui Khushi, este foarte furios și începe să o chinuiască, fără să-și dea seama că de fapt este propriul său sentiment de trădare, inima lui zdrobită care îl obligă să o rănească, pentru ca ea să renunțe fără remușcări la el. Se oprește să o rănească după ce înțelege că nu îi face rău numai lui Khushi cu acțiunile sale ci el insuși suferă deoarece simte fiecare rana facută de el în sufletul ei. El se hotărăște să nu mai fie afectat de ea în viitor și să continue căsătoria lui cu Lavanya.

În timp ce familia planifică logodna lui Arnav cu Lavanya, Akash se luptă pentru dragostea lui Payal. El își marturisește dragostea lui Payal dar este respins de aceasta. Akash este dezamăgit. Arnav și Khushi ajung să conșientizeze că Akash și Payal se plac și se întâlnesc pentru a-i apropia. Rezultatul net a fost faptul că Akash și Payal își mărturisesc dragostea unul față de altul și cele două familii ajung să își dea acordul pentru această relație. Astfel se combină data logodnei lui Arnav-Lavanya cu cea dintre Akash-Payal.

Khushi reușeste să cunoască adevărata față a lui Shyam. Rupe imediat logodna cu el și el, crezând că familia Gupta îl va ierta, dezvaluie acesteia ca este ginerele familiei Raizada. Khushi decide să spună despre trădarea lui Shyam familiei Raizada, dar intenția sa este împiedicată de reacția lui Anjali când i se rupe colierul de nuntă în fața ei. Khushi își dă seama ca Anjali nu ar putea face față șocului și decide să ascunde adevărul pentru fericirea lui Anjali și a lui Payal, neștiind ca asta va atrage asupra ei ura lui Arnav. Încurajat de tăcerea ei, Shyam începe să facă mișcări îndrăznețe către Khushi, dar aceasta îi rezistă.

În ajunul logodnei, Arnav își dă seama că nu a iubit-o niciodată pe Lavanya și îi spune acesteia adevărul. Lavanya îi spune însă lui Arnav să anunțe ruperea relației după logodna lui Payal și Akash. Arnav este de acord. Angajamentul Payal și Akash continuă fără probleme, iar Arnav își declară atunci intenția de a-și retrage angajamentul șocând familia care protestează și refuză să-i accepte decizia. Ei încearcă să-l forțeze să se căsătorească cu Lavanya, care nu mai este așa atașată de Arnav, astfel că și Lavanya refuză să se căsătorească.Adaptare după
khushix - 05 June 2012 at 2:10pm
https://www.india-forums.com/forum_posts.asp?TID=3018452

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu