Labels

luni, 11 februarie 2019

India reală - La un viol în grup tradiția spune că victima este de vină


O tanara in varsta de 22 de ani, foto-jurnalist, a fost violata, in anul 2013 de un grup de cinci barbati in orasul indian Mumbai. Aceasta fotografia un vechi imobil pentru o revista, impreuna cu un coleg.

Agresorii "l-au batut pe barbat, au legat-o si au violat-o pe femeie, intr-un loc izolat in cartierul Shakti Mills", a declarat un ofiter de politie sub protectia anonimatului. "Mai multi suspecti au fost interogati, dar nimeni nu a fost arestat", a precizat el.

Potrivit BBC, tanara a suferit mai multe rani interne si a fost internata la spital. Ea a retinut prenumele a doi dintre agresori, care au vorbit intre ei in timpul agresiunii, a adaugat politistul.

In decembrie 2012, comunitatea internationala s-a sesizat dupa ce o studenta in varsta de 23 de ani a fost violata de cinci barbati aflati in stare de ebrietate, intr-un autobuz.

Tanara a fost agresata cu salbaticie, violata si dupa aceea aruncata pe trotuar de catre cinci barbati, la New Delhi. Partenerul ei a fost batut, de asemenea. Ulterior, victima a murit din cauza ranilor.

Diversi formatori de opinie indieni au condamnat vehement astfel de acte, insa masurile luate intre timp se dovedesc ineficiente pentru stoparea violului in grup care a devenit deja fenomen in India.

Potrivit statisticilor oficiale, la fiecare 18 ore, in India are loc un viol. Conform traditiei in India, victima unui viol este responabila pentru ce i s-a intamplat si este marginalizata.

Sursa
http://www.ziare.com/international/stiri-externe/viol-in-grup-in-india-traditia-spune-ca-victima-e-de-vina-1253149

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu