Raita este o salată cu sos din bucătăria indiană, de obicei servită cu mâncăruri picante. Merge bine cu toate felurile de mâncare și are un gust grozav. Mai ales vara, Wright ajută la răcirea corpului.
⠀
Pentru sos, de obicei se utilizează iaurtul sau orice produs din lapte acru, acesta poate fi kefir sau iaurt. Se reglează cantitatea de sare după dorință, deoarece înmoaie perfect mâncărurile picante care sunt atât de populare în India.
⠀
Ingrediente:
Coriandru - 1 lingură (tocat mărunt)
Chimen măcinat - 1/2 linguriță.
Iaurt natural - 500 ml
Castravete - 1 buc.
Roșii - 2 buc.
Mentă - 1 legătură
Sare - după gust
Zahăr - 0,5 lingurițe
Ardei negru sau roșu - 1/2 linguriță
⠀
Un mic secret: Se prăjește ușor chimenul într-o tigaie uscată până se întunecă ușor. De asemenea, se pot adăuga frunze proaspete de busuioc.
⠀
Cum se gătește Wright
♦Pregătește mâncarea. Spălă legumele și ierburile.
♦Taie coriandrul.
♦Se toarnă apă clocotită peste roșii, se îndepărtează pielea.
♦Taie pulpa de roșii cubulețe mici.
♦Rade castravetele pe o răzătoare grosieră, stoarce excesul de apă.
♦Amestecă legumele cu iaurtul.
♦Adăugă zahăr, sare, piper, chimen (prăjit și măcinat), coriandru tocat și menta.
♦Se amestecă.
⠀
Sosul Wright este gata de servit rece! Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu